Forum » Operacijski sistemi » menjava komponent
menjava komponent
axee ::
živjo, zanima me ob katrih menjavah komponent vista teži z ponovno aktivacijo.
vem da ob menjavi matične, še kje?
LP
vem da ob menjavi matične, še kje?
LP
vbohinc ::
Nepravilnosti v algoritmu, ki določa ali je potrebna ponovna aktivacija po zamenjavi strojne opreme ali samo drugimi gonilniki so odstranjene z namestitvijo SP1. Drugače pa je ponovna aktivacija zahtevana po zamenjavi trdega diska in sistemskega pomnilnika (oboje naenkrat) vendar pa npr. zamenjava samo trdega diska, samo sistemskega pomnilnika ali zamenjava grafične kartice in sistemskega pomnilnika (oboje naenkrat) ne zahteva ponovne aktivacije. Vsaka zamenjava strojne opreme povzroči ponovno oceno in če so le te spremembe dovolj velike zahteva operacijski sistem ponovno aktivacijo.
Human nature is not a machine to be built after a model, and set to
do exactly the work prescribed for it, but a tree, which requires to grow
and develop itself on all sides...
najprej bom kupil novo matično, potem ram, nazadnje procesor (tedenjski presledki). kje se lahko pokaže nova aktivacija?
hvala za pomoč
hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Odvisno od tega kako je verzija Viste, ki je nameščena licencirana (retail, OEM, volume licensa) in od samih komponent, ki so zamenjane (npr. če je matična od istega proizvajalca, kot prejšna)...
Drugače pa zahteva novo aktivacijo oz. se samodejno aktivira preko interneta. Najbolje da preveriš.
Start meni -> Zaženi -> vpišeš slmgr.vbs -xpr -> Enter
Drugače pa zahteva novo aktivacijo oz. se samodejno aktivira preko interneta. Najbolje da preveriš.
Start meni -> Zaženi -> vpišeš slmgr.vbs -xpr -> Enter
matična bo drugega proizvajalca. imam oem verzijo. mislim da z rami in proc. nebo problema, ali pac?
p
p
Zaženeš tak kot sem rekel in ti bo sistem javil, če je aktiviran...
DSP pomeni “Delivery Service Partner”, to je verzija OEM licencirane programske opreme s to razliko da gre pri DSP za bolj generično pakiranje (brez npr. lastne blagovne znamke na izdelku). V svojem bistvu pa je DSP = OEM
jan01 ::
Ne, oem windowsi se ne aktivirajo prek neta, ampak je aktivacija sestavljena(govorim zdaj za visto) iz slica v biosu in certifikata .xrm-ms...
Ja OEM lacencirana Vista se aktivira ob namestitvi, vendar pa sprašuje o zahtevi po ponovni aktivaciji, do katere lahko pride zaradi zamenjave strojnih komponent.
No ampak tu sem jaz sedaj malce prehiteval, če boš zamenjal matično ploščo, rame in procesor potem boš moral na novo namestiti sistem. Se opravičujem sem površno prebral...
No ampak tu sem jaz sedaj malce prehiteval, če boš zamenjal matično ploščo, rame in procesor potem boš moral na novo namestiti sistem. Se opravičujem sem površno prebral...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vbohinc ()
bedak ::
Zdravo, zanima me ali lahko zamenjam system disk iz računalnika v računalnik če imam nameščene win7, brez da bi moral vse formatirati in na novo nalagati razen driverjev?
ps. - upam da sem razumljivo napisal
ps.2 - verjetno je bila kje že kakšna podobna tema, se opravičujem za podvojevanje tem
ps. - upam da sem razumljivo napisal
ps.2 - verjetno je bila kje že kakšna podobna tema, se opravičujem za podvojevanje tem
Izi ::
Zdravo, zanima me ali lahko zamenjam system disk iz računalnika v računalnik če imam nameščene win7, brez da bi moral vse formatirati in na novo nalagati razen driverjev?
Načeloma ne moreš, zaradi naloženih driverjev, ki ne bodo našli pravih naprav in se sistem sploh ne bo zagnal.
Kot veš rabi vsaka naprava v računalniku čisto specifičen driver, ki je namenjen samo njej.
Če je drugi računalnik povsem enak kot prvi potem lahko preneseš sistem brez problema, če pa imaš drugačne komponente potem pa bo potrebno sistem naložiti nanovo in potem naložiti vse nove driverje za nove naprava.
bedak ::
živjo,
samo da povem, sem naredil to, in so win7 samodejno našli pač vse driverje in ni problema, tko da lahko se zamenja samo disk in je to to
samo da povem, sem naredil to, in so win7 samodejno našli pač vse driverje in ni problema, tko da lahko se zamenja samo disk in je to to
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je mozen prenos licence? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 15526 (13860) | grizl |
» | windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 57432 (39173) | mtosev |
» | Dell OEM Win XP in izgubljen CDOddelek: Operacijski sistemi | 2265 (2265) | Paramedic |
» | [Windows] aktivacijaOddelek: Operacijski sistemi | 3129 (2337) | matk |
» | Znane cene za Visto II. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 11226 (7895) | CWIZO |