» »

trdi diskne dela ali ne

trdi diskne dela ali ne

laufer73 ::

Nekaj ne navadnega se mi je zgodilo in sicer. Naložil sem nove originalne windowse XP home edition. naložil vse uporabne programe in internetno povezavo. Vse je klapal dokler nisem še na koncu po dveh dneh sklenil da naredim prijavo svojih originalnih windowsov.
Ob tej prijavi je kar na lepem začel računalnik izredno počasi delati(še mal pred tem). Vsakič ko sem hotel zagnati kakšno aplikacijo je tkosrajalo celo večnost da se stvar premakne.Ko sem videl da takšna počasnost nikamor ne pelje sem računalnik resetiral.
Tukaj je nastal problem in sicer računalnik je šel skozi bios, ampak ko je potrebno da se zaženejo okna mi se na ekranu ispiše disc error ter, da morem pritisniti ctrl+alt+del da ga resetiram oz. ponovno zaženem.
Sedaj je vprašanje ali je dejansko kaj narobe s diskom?to bi lahko bilo glede na to da je računalnik star vsaj 5 let. Skrbi me tudi glede windowsov. Ker ravno ker sem jih naložil na disk ki je crknil s tem da sem jih registriral. Zanima me če je problem v tem da je disk otpovedal in če je potem morem kupiti novega. Prašanje mi se zdi banalno ampak ali s tem da jih naložim na novi disk nimam več možnosti uporabljati jih naprej ker so že registrirani.

Prosim lepo odgovore in nasvete.

g. Oden ::

Operacijski sistem ne more kar poškodovat diska. Verjetno je disk "zaribal", kar se je slučajno zgodilo med registracijo. Zakaj je prišlo do napake v disku pa je več možnosti: mogoče se je pregreval, mogoče je nastal samo slab sektor... V računalnik lahko zdaj prideš s temle programom.

Glede Winsow pa ne skrbi, saj jih lahko ponovno registriraš. In ja, verjetno bo potreben nakup novega diska.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: g. Oden ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD disk-Računalnik zamrzne

Oddelek: Pomoč in nasveti
294696 (4128) styled
»

HP ProBook 4710s problem

Oddelek: Strojna oprema
12968 (745) Skyman
»

Sesutje diska / windowsa 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
243394 (2881) Seljak
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054558 (36299) mtosev
»

[Windows] aktivacija

Oddelek: Operacijski sistemi
392997 (2205) matk

Več podobnih tem