» »

omejitev internetne povezave

omejitev internetne povezave

simonagobec ::

Lepo pozdravljeni,

imam "optiko" in me zanima, kako se da narediti z najcenejšo varianto, da bi svojim najemnikom delila le del svoje povezave. (jaz 8/ oni 2). Ali gre to kar z routerjem ali je potrebno narediti strežnik?

p.s. se opravičujem, če je tema že kje na forumu, pa sem jo spregledala.

hvala,

lp, S.

toxius ::

Lepo pozdravljeni,

imam "optiko" in me zanima, kako se da narediti z najcenejšo varianto, da bi svojim najemnikom delila le del svoje povezave. (jaz 8/ oni 2). Ali gre to kar z routerjem ali je potrebno narediti strežnik?

p.s. se opravičujem, če je tema že kje na forumu, pa sem jo spregledala.

hvala,

lp, S.

drytekov router si omisli, omogoča na vsak port definiranje hitrosti... in še veeeeliko več

blackbfm ::

Najbolše je router, ki ima podporo za tomato oz. ddwrt firmware. Najbolj znan tak router je linksys wrt54gl. Imaš en predelan tomato firmware, s katerim enostavno razdeliš povezavo tako kot maš ti v mislih, samo nisem ga nikdar testiral tako da ne morem nič reči glede tega.

Najbolše je router, ki ima podporo za tomato oz. ddwrt firmware. Najbolj znan tak router je linksys wrt54gl. Imaš en predelan tomato firmware, s katerim enostavno razdeliš povezavo tako kot maš ti v mislih, samo nisem ga nikdar testiral tako da ne morem nič reči glede tega.

Z DD-WRT se absolutno strinjam, samo imam občutek ,da to sprašuje nekdo, ki ne bo znal firmware naložiti sam na router, zato sem predlagal kar drytek-a...

simonagobec ::

ni sploh problem naložit frimware, samo da bo delalo.... tako kot more

ni sploh problem naložit frimware, samo da bo delalo.... tako kot more

se opravičujem ...:( LInksys WRT54GL je zelo pripljubljen nižjecenovni router iz katerega pa se da iztisniti z DD-WRT ogromno: lahko z QoS omejiš povezave in nastaviš prioritete (kaj je tisto kar ima najvišjo prednost pri virih - konkretno tukaj do pasovne širine), lahko se poveže brezžično z drugim enakim routerjem, ki lahko na drugi strani ojača signal (repeater) ali pa je bridge oz. hot spot tudi pravimo temu - to se nahaja pod WDS - wireless distribution system...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: toxius ()

blackbfm ::

Je pa treba omenit da Tomato deluje out-of-the-box precej bolj stabilno kot dd. Pa dosti boljši grafični vmesnik imaš:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

wireless router predlog?

Oddelek: Pomoč in nasveti
256391 (4468) Galaxy
»

Linksys WRT54GL firmware

Oddelek: Omrežja in internet
2710523 (9482) Skyman
»

linksys wrt54g problemi z izpadi