» »

WRT54GL ali TL-WR642G

WRT54GL ali TL-WR642G

imagodei ::

Zdravo,

kot že naslov namiguje, se odločam med tema dvema routerjema. Na videz nelogično, da na kratko pojasnim...

Sem vsaj power-user in bi mi je všeč ideja, da bi si omislil WRT54GL. Imam pa slabe izkušnje z Linksys routerji, sem se enkrat že hudo opekel, ker sem kolegu predlagal nakup nekega drugega Linksys routerja in ima z njim konstantne probleme (ne glede na konfiguracijo in posodobitev FW).

Prodajalec mi je predlagal, da bi vzel TP-Linkovega TL-WR642G, ki je verjetno igrača v primerjavi z WRT54GL, kar se tiče konfiguriranja. Baje pa ima s tem routerjem dobre izkušnje, menda zelo dobro lovi, na specifikaciji pa VPN ni omenjen - a je kakšen problem z VPN throughput?

Kakšne so vaše izkušnje z WRT54GL? A je kvaliteta delovanja precej odvisna od FW-ja? Če ja, potem ni problema, se da pravega gor in je stvar rešena. Kako je z wireless signalom?

TNX!
- Hoc est qui sumus -

KoMar- ::

Če boš kupil WRT54GL, nimaš kaj skrbeti. Kolegu si verjetno predlagal WRT54G v7 ali kaj podobnega, kar pa je sranje, ja...

jan01 ::

Še boljša in cenejša izbira: buffalo whr-hp-g54 -52€. Je praktično enak linksysu wrt54gL, le da ima še ojačevalec wirelessa. Na nega seveda lahko namestiš veliko boljše firmware kot tomato, dd-wrt,..

lali12 ::

Tu imajo najbolj ugodne routerje WRT54GL V1.1. LINK
Sam sem jih nabavil že kar nekaj in do zdaj ni blo nobenih problemov. Naložim firmware dd-wrt v23 in dela kot singerca. Pa še 3 leta je garancije.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

Pimoz ::

khm...mam izkušne z buffalo whr-hp-g54 in linksys wrt54gl pa morm rečt da so pr buffaloju kr eni problemi medtem k je linksis res simpl...moje mnenje je wrt54gl all the way

blackbfm ::

Jz mam WRT54GL pa sem po dveh tednih ugotovu da zna kar jebat, sploh brat je mel težave. Wireless je skret od skreta, router komaj vleče 1 nadstropje + prekinja. dd-wrt je bil totalno nestabilen, tomato je nekako deloval. No ja, trenutno uporabljam 6 let starega - Linksys BEFSX41 pač na kabel, brez problema.

OmegaBlue ::

Zanimivo, jaz mam pa na 3h lokacijah GL po 4-5 uporabnikov z dd-wrt dela super, na eni pa buffalo ki ima od 25-30 klientov - dela. Vse stablino brez problemov, nevem kaj delate :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

jan01 ::

morm rečt da so pr buffaloju kr eni problemi medtem k je linksis res simpl.

Brez zamere, ampak a si samo malo smotan ali kaj, saj posnameš čisto isti firmware(priporočam tomato), saj je hardware enak...

MTm2H37rqt7B ::

Doma uporabljam Linksys WRT54GL + Tomato : BP
V sluzbi sem postavil 3x WRT54GL + Tomato: BP

Nevem kaj nekateri delate, da vam vse crkuje.

KoMar- ::

Sej moč oddajnika v GL se da povečat tam na 60 mW, kar ustreza 18 dBm in lepo poveča doseg :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

MTm2H37rqt7B ::

Celo vec mW, sam je pri visjih nastavitvah vrednost suma ze precej visoka. Baje naj bi slo BP do 85mW, kaj vec so pa ze problemi (sum, pregrevanje).

Pimoz ::

pri buffalo je pri meni problem v tem da ga je potrebno reseterat po vsaki spremembi (s tem mislm na reset s tipko) čene nč ne prime...mogoče se je pr men kej sfižlo k sm ddwrt gor nalagu :\

jan01 ::

Prej krivda dd-wrtja. Priporočam odličen tomato firmware.

Tomay ::

Tudi mi imamo po firmah postavljenih okoli 10 WRT-54G, nekaj starejših nekaj pa GL. Občasno kak zašteka verjetno je bolj zaradi firmware, ki je na večini freeman od sveasofta. Glede na to, da deuje se mi ne da menjavat za tomato ali dd.

En od teh routerjev vedno zašteka, ko hočeš kaj spremeniti tako da moraš vedno power cycle potem pa deluje b.p..

Če hočeš malo boljši router pa ni denarja za ciscota je dobra alternativa vigor okoli 100€. V glavnem jih uporabljamo za vpn povezave, kjer WRT-ji ravno ne blestijo.
Voodoo 4Ever


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879725 (6466) janezek67
»

linksys WRT54G2 V1 - TOMATO

Oddelek: Omrežja in internet
132340 (2040) diGGity
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407821 (5692) OmegaBlue
»

Nakup brezžičnega routerja

Oddelek: Kaj kupiti
111963 (1815) All
»

router?

Oddelek: Kaj kupiti
251981 (1704) Boeing

Več podobnih tem