Forum » Operacijski sistemi » Inštalacija serverja
Inštalacija serverja
MarkoSan ::
Spoštovane dame in gospodje!
Z partnerji ustanavljamo podjetje in smo naročili strežnik. Sedaj iščemo človeka, ki bi znal na strežnik inštalirati:
- web server
- email server
- bugzilla bug tracking software
- subversion version control system
Torej, je kdo to že tukaj storil, ali vsaj kaj podobnega? Pripravljeni smo tudi plačati inštalacijo ...
Lp,
Marko
Z partnerji ustanavljamo podjetje in smo naročili strežnik. Sedaj iščemo človeka, ki bi znal na strežnik inštalirati:
- web server
- email server
- bugzilla bug tracking software
- subversion version control system
Torej, je kdo to že tukaj storil, ali vsaj kaj podobnega? Pripravljeni smo tudi plačati inštalacijo ...
Lp,
Marko
there is no home like 127.0.0.1
logout ::
Instalacija in vzdrževanje takšne zadeve so komot dražje od samega hardwara. Eni bi seveda to imeli narejeno za sendvič in kokakolo...
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Ja, plačali bi, kloko, to so neumestni komentarji, je kdo tu, ki to zna narediti, če ne se bom moral sam zajebavati še s tem ...
trnvpeti ::
koliko domen, koliko email boxov, kaksna zascita emaila(antivir, antispam,...), kaksen dostop(imap, pop, pop3s, imaps,...) kaksen promet domen, kaksne zahteve, kaksen je hw, kako je z raid, koliko ste pripravljeni placati, vzdrzevanje, nacin, cena,....
lahko na zs
lahko na zs
torej, emaili za 10 uporabnikov, zakupili smo domeno (.eu, .si, .com), treba jih je zlinkati na eno, za dostop do emaila, ne vem, kateri je najbolj ucinkovit, vendar mislim, da bi sli preko pop3, da lahko do emailov dostopamo tudi od stranke/doma, za promet ne vem, hw smo narocili sledece:
INTEL , Pilot point 4, 550W Entry Server Chassis SC5299DP
Intel ® , Multi Core XEON (54xx), Intel 5000V chipset, Dual CPU, 8 x FB DIMM (16GB max), 6 x SATA, 2x PCI-e x4, 2x PCI-X 133/100, 1x PCI 32/33, ATI ES1000 (16MB), dual 10/100/1000 Sapello S5000VSASATAR
Intel ® , 2000MHz/1333/12MB A
diska bosta v mirroring nacinu, se kaksna informacija?
Kolko casa pa porabis za vse to? Nato lahko povem ceno, kolko smo pripravljeni placati ...
INTEL , Pilot point 4, 550W Entry Server Chassis SC5299DP
Intel ® , Multi Core XEON (54xx), Intel 5000V chipset, Dual CPU, 8 x FB DIMM (16GB max), 6 x SATA, 2x PCI-e x4, 2x PCI-X 133/100, 1x PCI 32/33, ATI ES1000 (16MB), dual 10/100/1000 Sapello S5000VSASATAR
Intel ® , 2000MHz/1333/12MB A
diska bosta v mirroring nacinu, se kaksna informacija?
Kolko casa pa porabis za vse to? Nato lahko povem ceno, kolko smo pripravljeni placati ...
kako nisem resen? Ja kaj bi pa ti rad? Ce ne poznam teh cen, pa ti ceno povej, k si tok resen, dzizus, raj ne bom komentiral ...
tempoFlow ::
Domnevam, da sami ne znate postaviti strežnika, kar pomeni, da ga tudi vzdrževati ne znate. Če hočete kolikor tolikor stabilen strežnik, vam priporočam, da se obrnete na kakšno certificirano firmo, ki postavlja takšne strežnike.
V primeru, da najamete nekoga, ki se s tem ukvarja ljubiteljsko, bo takšen tudi rezultat, o kakšnem dolgoročnem vzdrževanju pa v takšnem primeru ni smiselno govoriti.
V primeru, da najamete nekoga, ki se s tem ukvarja ljubiteljsko, bo takšen tudi rezultat, o kakšnem dolgoročnem vzdrževanju pa v takšnem primeru ni smiselno govoriti.
bluefish ::
sicer morda malo prepozno, pa vendar. Glede na zahteve bi bilo še najbolj smotrno zakupiti gostovanje pri neki firmi ali pa najeti server.
Se pa strinjam, da bo potrebno v konkretni situaciji misliti bolj dolgoročno in ne le do postavitve.
Se pa strinjam, da bo potrebno v konkretni situaciji misliti bolj dolgoročno in ne le do postavitve.
trnvpeti ::
prvic:
vprasal si koliko ur, in potem bos povedal ceno
se pravi, ti bos dolocil meni oz moji firmi ceno ure?
drugic:
sem te povprasal, kaj tocno zelis, kako bi imel posto zasciteno, pa ce se kaj zelis, in ocitno ne rabis nic vec, niti mysql, niti aplikacijski streznik(ja, sedaj bos rekel, seveda tudi to rabimo),...
tudi nisi omenil,kaksen firewall imas sedaj, kako bos to spravil na internet,...
pac povedati bi moral kaj vec
ti bi pa imel kr ceno
tretjic:
niste se firma, ko boste firma, boste vedeli, kako dati povprasevanje, in glede na zelje boste dobili predracun
cetrtic:
nisem mislil nic slabega,pa nic osebnega, ko sem rekel, da nisi(niste) resni
vprasal si koliko ur, in potem bos povedal ceno
se pravi, ti bos dolocil meni oz moji firmi ceno ure?
drugic:
sem te povprasal, kaj tocno zelis, kako bi imel posto zasciteno, pa ce se kaj zelis, in ocitno ne rabis nic vec, niti mysql, niti aplikacijski streznik(ja, sedaj bos rekel, seveda tudi to rabimo),...
tudi nisi omenil,kaksen firewall imas sedaj, kako bos to spravil na internet,...
pac povedati bi moral kaj vec
ti bi pa imel kr ceno
tretjic:
niste se firma, ko boste firma, boste vedeli, kako dati povprasevanje, in glede na zelje boste dobili predracun
cetrtic:
nisem mislil nic slabega,pa nic osebnega, ko sem rekel, da nisi(niste) resni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Izdelava spletišč | 295940 (19232) | hariscorale |
» | Cloud gostovanje e-pošte (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13245 (12083) | c3p0 |
» | Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 2843 (2085) | gokky |
» | Cisco 1710 usmerjevalnik in internet hitrejši od 10Mbps?Oddelek: Omrežja in internet | 2747 (2124) | Bakunin |
» | SStrežnikOddelek: Omrežja in internet | 2191 (1695) | dunda |