» »

težave pri namestitvi WINXP home edition

težave pri namestitvi WINXP home edition

laufer73 ::

Imam naslednji problem. Kupil sem nove win XP home edition in jih probal inštalirat na računalnik. Predhodno sem imel piratske XP pro ki so delali vredu in brez težav na mojem računalniku.
Čista namestitev operacijskega sistema Windows XP
Čista namestitev se nanaša na odstranitev vseh podatkov s trdega diska, tako da znova razdelite trdi disk na particije in ga formatirate ter znova namestite operacijski sistem in programe na prazen (čisti) trdi disk. Pred čisto namestitvijo operacijskega sistema Windows XP morate ustvariti varnostno kopijo vseh pomembnih podatkov.

Če želite dodatne informacije o stvareh, o katerih bi morali razmisliti pred razdelitvijo trdega diska na particije in formatiranjem trdega diska, in informacije o razdelitvi trdega diska na particije in formatiranju trdega diska z namestitvenim programom Windows XP, kliknite naslednjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
313348 (http://support.microsoft.com/kb/313348/ ) Kako v operacijskem sistemu Windows XP razdeliti trdi disk na particije in ga formatirati (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini.)
Ko ste ustvarili varnostno kopijo vseh pomembnih podatkov, sledite tem korakom za namestitev operacijskega sistema Windows XP:

1. Zaženite računalnik s CD-ROM-a z operacijskim sistemom Windows XP. To naredite tako, da v pogon CD-ROM ali DVD-ROM vstavite CD-ROM z operacijskim sistemom Windows XP in znova zaženete računalnik.
2. Ko se prikaže sporočilo »Za zagon s CD-ja pritisnite poljubno tipko«, pritisnite poljubno tipko, da računalnik zaženete s CD-ROM-a z operacijskim sistemom Windows XP.
3. Na zaslonu Dobrodošli v namestitvenem programu pritisnite ENTER, da zaženete namestitveni program Windows XP.
4. Preberite licenčno pogodbo za končnega uporabnika in pritisnite F8.
5. Sledite navodilom na zaslonu, da izberete in fomatirate particijo, kamor želite namestiti operacijski sistem Windows XP.
6. Sledite navodilom na zaslonu, da končate namestitev operacijskega sistema Windows XP.

Naredil sem vse kar zahteva inštalacija, torej bootanje s CD-a, formatiranje diska, Izbrisal staro in naredil novo particijo. Računalnik pridno melje in bere s cd roma in računalnik se ponovno reboot-a ter pride vse lepo in prav do 6 točke namestitve (gledaj zgoraj)in tistega screen-a ko ob strani imam tistih 5 točk od katerih so 3 izpolnjene in naslednja (točka inštalacija windows-ov če se ne motim) točka katera pove, da je samo še 39 min do konca inštalacije se nikamor ne prestavi.
Torej inštalacija nikakor da steče naprej. Na računalniku gori rdeča lučka (ne utripa kot ponavad ko je angažiran trdi disk) in ekran kot da zmrzne. Na njem se nič ne gane. To lahko traja tudi 3-4 ure od pojava tega screen-a. Od tod naprej tudi po 4rih urah ne kaže na napredek v inštalaciji (do konca ostane še vedno 39 min).
Večkrat sem ponovil proces brisanja diska in nameščanja windows-ov ampak vedno na enakem screen-u se cela zadeva nekako ustavi.

Probal bom pustiti računalnik čez noč. Namreč nekaj me bega, sicer ali je možno da instalacija traja tako dolgo?

Pomagajte prosim s kakšnim pametnim predlogom

energetik ::

Ne more trajati tako dolgo. Jaz sem XPje dajal na Celerona 400, pa je bblo narjen v 1,5h.
Kišta ti zelo verjtno zmrzne. Imaš kaj navito?

laufer73 ::

Hvala za odgovor.
Ne nimam nič navitega. Da in verjetno zmrzne računalnik ker rdeča lučka (aktivnost trdega diska) gori skoz, slika na ekranu se ne premakne. Kaj mi je storiti?
Probal sem večkrat (3-4x) ampak vedno enak problem. Od tiste slike naprej nikamor.

Pyr0Beast ::

Preveri odzivnost sisteme z Num-lock tipko, če ne ugaša/se prižiga je zadeva zmznila.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

laufer73 ::

Na začetku naj povem da sem rešil problem. Malce srece in pameti ter eksperimenta pa je šlo. Namreč izkazalo se je, da res računalnik in ekran zmrzneta, ampak nekako samo zaradi tega ker je med nalaganjem posameznih poglavij windowsov plošček ostal noter v cd-rom enoti. To sam dognal ko sem večkrat resetiral inštalacijo in vedno je trdi disk mlel nekaj časa ter poskušal pri naslednjem segmentu pobrati dol s ploščka informacije ter se je v tistem momentu zataknil. Problem sem rešil tako, da sem tu pa tam umes plošček od windowsev dajal ven in ko me je inštalacija opomnila, da ga vrnem noter sem to tudi storil. Računalnik je pridno predel naprej (pobral kaj ga je v tistem momentu interesiral na ploščku). Potem pa spet ven cd plošček in ponovno nazaj ko se je špokazala potreba po tem. In tako do konca inštalacije.

Hvala bogu, da je konc. Vsim pridnim pa hvala za kakršne koli odgovore.

Pyr0Beast ::

Zelo vrjetno je tudi ram ali kaj podobnega krivo.
Testiraj kljub temu za stabilnost celotnega sitema. Ram/cpu/hdd
Še pri nobeni namestitvi ni to povzročalo problemov, da bi moral dajati plošček ven.
Morda pa je cd spraskan ali kako drugače uničen.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop: težava s trdimi diski

Oddelek: Strojna oprema
142234 (1951) solatko
»

kako odstraniti linux suse enterprise 11

Oddelek: Operacijski sistemi
92240 (1953) ank
»

WTF...problem z Xpjem in bootanjem

Oddelek: Operacijski sistemi
292398 (1753) astrofizik
»

Zamenjava Viste z XP-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
51581 (1581) Spike Edin
»

Formatiranje prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
233818 (3316) Leks

Več podobnih tem