» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
12 / 14
»»

Limit-sky ::

Mislim, da ga nista najbolje razumela. :D

Pšenični ::

"Ce noben ne bo sel iti v deal, bom pac random v google napisal GEN-I koda, in skopiral kodo od neznanca, pa je to to."

To je tvoja pravica, da narediš kar hočeš. Lahko tud vpišeš napačno številko in plačuješ drago elektriko še naprej.
Kot sem sicer že omenil, vprašenje je, če bo taka akcija še naprej kot je sedaj. En obrok brezplačno, ne verjamem, da bo še. Torej si predstavljaš, kako bojo "tvoji komitenti" ponosni nate. Če se slučajno kaj zalomi. Sicer imaš še nekaj časa...tik, tak...


Podražitev nočne tarife bo pri el. Ljubljana 67%, le toliko da te spomnim. Dnevne nekaj manj....

"Ne ne, od telbanca kodo uporabi, on je zgleda najbolj potreben malo popusta pri elektriki"

Točno tako.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

telbanc, izračunaj, če na mesec privarčuješ več kot 10 €, potem se ti ponudba od ajnstajna absolutno splača. Kot vsakemu drugemu...

In ti tudi ne razumeš. On že ima kode, ki jih lahko uporabi. In jih tudi bo, če ne dobi interesentov za njegov način. Se pravi on je pridobil 5 x "zastonj" položnico, ti pa nič. Če pa ti pristaneš na njegove pogoje, pa tudi ti zaslužiš razliko med 10 EUR in polovico tvojega računa elektrike. Razmisli...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Limit-sky ()

pumaxx ::

Tudi jaz mislim da je najboljša izbira telbanc ker ima verificirano kodo. Vsi ostali ki smo jo ponujali , je namreč iz blšjega sejma.

Pšenični ::

"In ti tudi ne razumeš. On že ima kode, ki jih lahko uporabi. In jih tudi bo, če ne dobi interesentov za njegov način. Se pravi on je pridobil 5 x "zastonj" položnico, ti pa nič. Če pa ti pristaneš na njegove pogoje, pa tudi ti zaslužiš razliko med 10 EUR in polovico tvojega računa elektrike. Razmisli."

No, če že ima kode...naj jih uporabi...še 4 ure ima časa, da najde nekoga, ki bo ustregel njegovim pogojem. Ali pa bo plačeval dražjo elektriko.

"Tudi jaz mislim da je najboljša izbira telbanc ker ima verificirano kodo. Vsi ostali ki smo jo ponujali , je namreč iz blšjega sejma."

Za zamudnike moja koda je na prejšnji strani.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

V nobenem primeru ne bo plačeval dražje elektrike. Kodo že ima. Zdaj se pogaja za "bonus". On že ima cenej elektriko za 5 odj. mest. Ti pa nimaš od tega nič. Če pa daš ti njemu "bonus", pa dobiš tudi ti "bonus".
Danes sem se pogovarjal z znancem. Ni vedel za to akcijo. Vprašal sem ga, koliko je njegov račun za elektriko. Je pogledal in ima postavko elektrika 42 €. Sem ga vprašal, če hoče zaslužiti 10 € brez dela? Seveda, je bil odgovor. Še za pijačo bo dal, je rekel. In sem mu razložil situacijo. Seveda je najprej pomislil, da bom jaz tako ali tako imel prvi račun 1 €, zdaj pa še njega obiram. In sem mu pokazal 15 kod, ki sem jih slučajno našel na tem forumu ter mu razložil, da jaz imam en račun 1 € če uporabim bilokatero (!!!) od teh kod. Lahko pa njegovo. Čisto njegova stvar. Nikogar ne silim v nič.
Po kratkem premisleku sva šla na pijačo. :D

Furbo ::

Ajnstajn` je izjavil:

jaz recimo lahko danes uporabim ( najmanj) 5x kodo. Klical sem prej na GEN-I in so rekli da lahko kodo uporabim danes do 8 ure ali izpolnim obrazec na internetu.
Se pravi prosim 10EUR po 1x uporabljeni kodi. Uporabim jo lahko nekje do 5x. Se pravi bi za to imel 50EUR mi mamo 2 števca, še brat bo menjal 2 števca in sosed je tudi bil takoj za. Vse to lahko uredimo danes. Se pravi ce je kdo zainteresiran, naj mi pise na PM.

1x uporaba kode 10€.
kolikokrat tocno bom uporabil kodo se lahko tudi tocno zmenimo po telefonu se danes.
pravim pa da jo bom uporabil tudi do 5x (potem bo to 50EUR. Sigurno se bo to nekomu splacalo)
Denar lahko sprejmem na paypal, alertpay ali TRR ali na roke!

Ce noben ne bo sel iti v deal, bom pac random v google napisal GEN-I koda, in skopiral kodo od neznanca, pa je to to. V glavnem potem bo to random srecnez, katerega koda bo uporabljena ene 5x danes.


Pokliči v kako tovarno aluminija s tvojo ponudbo :D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pšenični ::

"V nobenem primeru ne bo plačeval dražje elektrike. Kodo že ima. Zdaj se pogaja za "bonus". On že ima cenej elektriko za 5 odj. mest. Ti pa nimaš od tega nič. Če pa daš ti njemu "bonus", pa dobiš tudi ti "bonus".
Danes sem se pogovarjal z znancem. Ni vedel za to akcijo. Vprašal sem ga, koliko je njegov račun za elektriko. Je pogledal in ima postavko elektrika 42 €. Sem ga vprašal, če hoče zaslužiti 10 € brez dela? Seveda, je bil odgovor. Še za pijačo bo dal, je rekel. In sem mu razložil situacijo. Seveda je najprej pomislil, da bom jaz tako ali tako imel prvi račun 1 €, zdaj pa še njega obiram. In sem mu pokazal 15 kod, ki sem jih slučajno našel na tem forumu ter mu razložil, da jaz imam en račun 1 € če uporabim bilokatero (!!!) od teh kod. Lahko pa njegovo. Čisto njegova stvar. Nikogar ne silim v nič."

Seveda ima vso pravico da se pogaja za bonus.

"Ce noben ne bo sel iti v deal, bom pac random v google napisal GEN-I koda, in skopiral kodo od neznanca, pa je to to. V glavnem potem bo to random srecnez, katerega koda bo uporabljena ene 5x danes."

Mogoče bom pa jaz ta srečnež. Važno je da bomo na koncu vsi zadovoljni. In imeli cnej elektriko. Jaz na to ponudbo ne morem pristati, ker se mi na splača.

Poleg tega lahko jaz nakažem omenjenemu gospodu denar, on pa nato pogodbe ne podpiše ali uporabi drugo kodo.

Časi ko se je nekaj dogovarjalo na hitro in brez vsakih garancij so pri meni definitivno mimo. No tako je to.

Če jaz nekomu pošljem na njegovo zahtevo kopijo kupona, da vidi da sem resnično lastnik kode in ostale izjave....potem pričakujem v naprej dan denar neko garancijo.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

Če se ti ne splača, potem bi bil cepec, če bi to sprejel. Če pa imaš račun več kot 20€ (gola postavka), bi pa bil cepec, če ne bi.

Izpeljava tega pa je le tehnične narave in lahko rešljiva.

Ajnstajn` ::

hvala Limit-sky, da si razlozil malo, ker zgleda je enim logika tu malo tuja stvar.

telbanc

jaz bom tvoje kodo uporabil zdaj. ZAUPAM TI in lahko mi denar nakazes jutri, ali pojutri, ko bos pac videl da sem res upšorabil kodo. Ce me bo pac kdo scamal, me bo scamal, tu bom napisal, kdo je bil, to je pa to....

ne pricakujem, da mi bos denar poslal zdaj prej!!!

imate se eno uro casa...
zgleda bom uporabil kodo samo 2x, ostalo bom zamudil mogoce pa tudi ne, ce se kdo hitro najde zame!!!
//

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"jaz bom tvoje kodo uporabil zdaj. ZAUPAM TI in lahko mi denar nakazes jutri, ali pojutri, ko bos pac videl da sem res upšorabil kodo. Ce me bo pac kdo scamal, me bo scamal, tu bom napisal, kdo je bil, to je pa to...."


Jaz nobenega denarja ne obljubljam za uporabo moje kode. Če hočeš jo uporabiš, če nočeš jo pač ne. To naj bo jasno. Če hočeš da ti za uporabo kode plačajo, se dogovori in uporabi drugo kodo.

Zgodovina sprememb…

Ajnstajn` ::

hvala za tvoj odgovor! Se naprej icem ponudnika!

se pravi uporabim vaso kodo za 10€. Imam 2 prikljucka 100%, vec pa ni sigurno ker gre na tesno s cajtom
//

Pšenični ::

"se pravi uporabim vaso kodo za 10€. Imam 2 prikljucka 100%, vec pa ni sigurno ker gre na tesno s cajtom"

Časa imaš nekaj več kot uro. Zgeda da je bil velik odziv, da končujejo že ob 20 uri.

Pač v akcijo bi moral prej in se dogovorit z kakšnim ki ima veliko porabo (se greje na elektriko in podobno).

Tako bi se splačalo obema. Večini tukaj ki imamo majhno porabo se to definitivno ne izplača, sploh ker gre popust 50% le na postavko el.
energije. Ne na celoten račun.

Akcija se počasi zaključuje, mogoče smo malo preveč zašli, kar so mi omenili nekateri ki so me kontaktirali za kakšna pojasnila. Tisti ki imajo veliko porabo in so našli veliko prijateljev, no tem pa se bo vztrajnost in domisenost gotovo obrestovala.

Na koncu želim še Ajnštajnu, da se mu bo nasmehnila sreča in bo našel nekoga ki bo sprejel njegove pogoje v tej uri ki mu je še ostala.

Zgodovina sprememb…

bond007 ::

telbanc-u pa še verjetno komu dol visi, če bo imel tisti 62 mesec :)) pol ceneje postavko energija, ki predstavlja le 50% računa - torej efektivno je to cca 25% popust na celoten račun . Še meni dol visi, pa sem imel ta januar preko 300€ elektrike. Je pa res, da sem za naslednjih 5 let dober 8-) Vprašanje kaj bo čez 5 let, kdo bo takrat najcenejši in če GEN I sploh še obstajal. Časovna stiska fantje? Komu zvoni? Meni pač ne8-)

Okapi ::

Kaki frajer. A se te lahko dotaknem?

O.

bond007 ::

Za to se plača Okapi:P

Pšenični ::

"telbanc-u pa še verjetno komu dol visi, če bo imel tisti 62 mesec :)) pol ceneje postavko energija, ki predstavlja le 50% računa - torej efektivno je to cca 25% popust na celoten račun . Še meni dol visi, pa sem imel ta januar preko 300€ elektrike. Je pa res, da sem za naslednjih 5 let dober 8-) Vprašanje kaj bo čez 5 let, kdo bo takrat najcenejši in če GEN I sploh še obstajal. Časovna stiska fantje? Komu zvoni? Meni pač ne"

Dober si stari. To je to. To je bistvo. Da smo zadovoljni vsi razen kakšnih, ki "sedijo na kodi (kuponu) kot koklja na gnilih jajcih in čakajo da se kaj izvali". Mislim da take akcije ne bo več...prvi obrok brezplačno.....never več. Le še eno uro...

Zgodovina sprememb…

Ajnstajn` ::

Limit-sky prpopaj kodo semle gor ce jo imas, za 1 bom kar tvojo uporabil, ker zgleda si prvi tukaj skapiral mojo prosnjo.. za 1 kodo pa se vedno cakam ce bo kdo za 10€ vzel!
//

Pšenični ::

"Mislim da take akcije ne bo več...prvi obrok brezplačno.....never več. Le še eno uro..."

To mislim na podlagi tega ker je folk pokapiral foro in se bodo večji porabniki začeli dogovarjati z novimi kupci. Bo še akcija, ampak v svojo izgubo ne bojo šli. To ste lahko sigurni. Na tak način ne.

Priložnost pride, če jo ne spoznaš, gre mimo tebe. To je bila velika priložnost za velike porabnike. Ki so že na GEN-u.

In seveda za nove kupce, saj dobijo prvi obrok za samo en evro. Poleg tega bo razlika pri računih opazna po podražitvah. Zelo opazna.
In na račun tega tud akcije ne bodo več tako ugodne. Ker bo itak razlika v ceni že visoka. Po nekaterih izračunih tudi do 12% bo razlika v računih. In na račun tega, kar sem že omenil- začelo bi se nekakšno dogovarjanje strankami, kar je že razvidno danes na tem forumu.....

Tko, da imate še malo manj kot pol ure tisti, ki ste do sedaj še oklevali....

Da ne boste iskali moje kode.... 3-191558

Zgodovina sprememb…

Ajnstajn` ::

Beli_Zajcek , poglej zasebna sporocila, malo prepozno sem opazil
//

Furbo ::

A zdaj bo končno mir s temi poslovnimi idejami? :)
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pšenični ::

"A zdaj bo končno mir s temi poslovnimi idejami?"

No, zaenkrat zgleda da je konec. Tud jaz sem si "odahnil".

Zanima me tud koliko jih bo prešaltalo na GEN-i. Zanimivo bo spremljat podatke, po desetem juliju mislim da bojo zunaj.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Ajnstajn` je izjavil:

Limit-sky prpopaj kodo semle gor ce jo imas, za 1 bom kar tvojo uporabil, ker zgleda si prvi tukaj skapiral mojo prosnjo.. za 1 kodo pa se vedno cakam ce bo kdo za 10€ vzel!


Poročaj o uspehu prosim.

Ker jaz imam občutek, da je bil razplet sledeč:
- sebe si rešil z kodo za katero nisi dobil €
- zafrknil pa ostale 3, da niso dobili popusta zaradi tvoje pohlepnosti
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pšenični ::

"Poročaj o uspehu prosim.

Ker jaz imam občutek, da je bil razplet sledeč:
- sebe si rešil z kodo za katero nisi dobil €
- zafrknil pa ostale 3, da niso dobili popusta zaradi tvoje pohlepnosti"

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/elekt...

To je pa kruta realnost. Višja cena el. da si lahko talajo visoke regrese. Tisti ki ni šel na GEN-i, si je sam kriv, za visoke račune ki sledijo.
Sploh nekateri "ki so imeli velike oči".

"Elektro Ljubljana je povišal ceno elektrike za gospodinjske odjemalce v povprečju za skoraj 7 odstotkov. Uporabniki naj bi tako plačevali približno 3,29 evra več na mesec."

Seveda je povprečje ena velika "radost". Če eni jejo le fižol, drugi pa suho meso, dobimo v "povprečju" pasulj.

Nekdo je dal tle gor kalkulacijo, da bo račun iz 30 evrov poskočil na 35 evrov za el. pri el. Ljubljana. Tko da, kdor nima v glavi ma pa v "tošlnu."

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

Furbo je izjavil:

Ajnstajn` je izjavil:

Limit-sky prpopaj kodo semle gor ce jo imas, za 1 bom kar tvojo uporabil, ker zgleda si prvi tukaj skapiral mojo prosnjo.. za 1 kodo pa se vedno cakam ce bo kdo za 10€ vzel!


Poročaj o uspehu prosim.

Ker jaz imam občutek, da je bil razplet sledeč:
- sebe si rešil z kodo za katero nisi dobil €
- zafrknil pa ostale 3, da niso dobili popusta zaradi tvoje pohlepnosti


Saj to je eden od scenarijev, ki je bil jasen že prej.

Koga je zafrknil? Tiste, ki niso mogli dati svoje kode, ker jih je bond potalal "za 5 let". Pohlepnost? Ah, ne...

Ajnstajn > Sorry ajnstajn, nisem videl posta, ker nisem bil v bližini. Verjetno nisi ostal brez kode, ne? :) Ker nekaj kekcev tule misli, da te bodo "zaje*ali" če ti ne dajo kode. Meni je bond že jasno povedal, da meni pa kode že ne da, tudi če ga prosim. :))

mat xxl ::

No 1.7.2011 je prišel Gen I nima več akcije, torej kateri je sedaj najugodnejši kam se sedaj splača ???

pumaxx ::

mat xxl je izjavil:

No 1.7.2011 je prišel Gen I nima več akcije, torej kateri je sedaj najugodnejši kam se sedaj splača ???

Malo si pomešal, ravno od sedaj naprej je Gen I v "akciji".

Ravno včeraj sem preveril potek akcije in se moram zahvalit vsem ki ste uporabili mojo kodo. Hvala. ( se je kar nabralo nekaj prijav:))

Pšenični ::

Za kočno št. prijalteljev bo potrebno še počakat.

"Spoštovani.



Zahvaljujemo se Vam za Vaše elektronsko sporočilo v katerem želite pojasnilo koliko odjemalcev se je po Vašem priporočilu odločilo za zamenjavo dobavitelja električne energije.



Akcijo >>Priporočilo za prijatelje<< smo podaljšali do vključno 30.6.2011, zato imajo odjemalci, ki so do tega datuma izpolnili spletno povpraševanje še vedno čas, do 15.7.2011, da nam v izvirniku vrnejo podpisano Pogodbo o oskrbi gospodinjskega odjemalca z električno energijo in Izjavo kupca o sodelovanju v akciji >>Priporočilo za prijatelje<<. V primeru, da nam navedeno gradivo vrnejo po elektronski pošti pocenielektrika@gen-i.si, ali pa po faksu na številko 05 33 17 807, pa imajo čas, da nam izvirnike dostavijo do 22.7.2011.

Iz navedenega razloga Vam torej v tem trenutku na žalost še ne moremo posredovati natančne informacije koliko odjemalcev se je odločilo za zamenjavo dobavitelja po vašem priporočilu.



V primeru dodatnih vprašanj in pojasnil smo Vam na voljo vsak delovnik od 8. do 20. ure na brezplačni telefonski številki 080 1558 ali na elektronski pošti pocenielektrika@gen-i.si. Z veseljem vam bomo pomagali.



S prijaznimi pozdravi.



Nuša Omerzu

Služba za stike z odjemalci"

Alamar ::

Kaj zdaj to pomeni? Predvidena dobava energije od 01.07. Operater sodo bo v roku pet dni popisal vaš števec. Če ne bo imel dostopa do števca, se lahko dobava zavleče... Sem v bloku in do 17 ure ni nikogar doma. Bo lahko prišel v stavbo in vseeno popisal? Sploh sporočim stanje prek spletne aplikacije elektro ljubljana ali ne? Bo upoštevana koda za 1 EUR? Nisem nič dobil ob vrnjeni pogodbi. Sploh se mi zdijo pri gen-i šalabajzerji. Pogodbo sem poslal 07.06., vrnjeno pa šele v petek 30.06. Na brezplačni številki mi študentka ni znala nič konkretnega povedati na zgornja vprašanja. Za aktivacijo online sporočanja rabijo več dni...8-O

Pšenični ::

"Kaj zdaj to pomeni? Predvidena dobava energije od 01.07. Operater sodo bo v roku pet dni popisal vaš števec. Če ne bo imel dostopa do števca, se lahko dobava zavleče... Sem v bloku in do 17 ure ni nikogar doma. Bo lahko prišel v stavbo in vseeno popisal? Sploh sporočim stanje prek spletne aplikacije elektro ljubljana ali ne? Bo upoštevana koda za 1 EUR? Nisem nič dobil ob vrnjeni pogodbi. Sploh se mi zdijo pri gen-i šalabajzerji. Pogodbo sem poslal 07.06., vrnjeno pa šele v petek 30.06. Na brezplačni številki mi študentka ni znala nič konkretnega povedati na zgornja vprašanja. Za aktivacijo online sporočanja rabijo več dni.."

Dobili so nekaj tisoč novih naročnikov, morda celo tam okoli 10.000 lahko celo več..... Verjetno imajo obsedeno stanje. Pvi obrok bo seveda 1 evro. In potem seveda nižji naslednji.

Zgodovina sprememb…

mat xxl ::

Sem 1.7.2011govoril z njimi in akcije ni več, torej ni, da bi novi odjemalec prvi mesec plačal le 1 eur, za vas ostale, ki to že imate, pa se greste kupon busines pa je verjetno čas za te izjave za ljudi, ki so to sklenili v juniju, da jim še čez pošljete.

Naj mi kdo zrihta, lahko na ZS gre za več razmerij !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Pšenični ::

"Sem 1.7.2011govoril z njimi in akcije ni več, torej ni, da bi novi odjemalec prvi mesec plačal le 1 eur, za vas ostale, ki to že imate, pa se greste kupon busines pa je verjetno čas za te izjave za ljudi, ki so to sklenili v juniju, da jim še čez pošljete."



Točno tako kot sem napovedal, akcije ni več in jo take tud ne bo več.

Tisti ki ste ostali na elekto Ljublajana bi lahko, ko boste dobili višje računa, povedali koliko to znese. Po mojih izračunih bo to čez 10%.

Ostalo je lepo razvidno iz maila ki asem ga nalimal malo višje. Tsiti, ki boste vrnili podpisane pogodbe (do predpisanih datumov), boste imeli še brezplačen prvi obrok.

Ostali pa....

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Ostali pa lahko še vedno zamenjajo dobavitelja, pač brez cenejšega prvega meseca. Nakladaj kolikor je prav.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

detroit ::

Fantje kako se računa te ure, jst sem ravno pred podpisom pogodbe z geni pa malo gledam cene na naši položnci
porabili smo NT 186, VT 142kWh. Cena za to je prišla 46 od oka. Kaj vse je treba prišteti k GEN-I cenam da dobimo podobn znesek?
Mogoče slednje:
Trošarino
omrežnino
pa kaj še
ker men pride z osnovnim izračunom (torej samo tarifa VT in MT * kWh + 20DDV% okol 17€ pri GENI. Ne vem pa kake zadeve moram dodati:)

Hvala za odgovore
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

mingo ::

Na njihovi spletni strani maš izračun:

http://www.pocenielektrika.si/kalkulato...

detroit ::

danke se bom malo bolj poglobil hehe:)
Skero

sajko ::

Da ne berem vsega, če je kje omenjeno, mi lahko nekdo pove kakšni so stroški za menjavo ponudnika (oz. ostali začetni stroški), če podpišeš pri Gen-i?

Lonsarg ::

Kakor je meni znano so stroški menjave vedno 0 EUR(ne samo gen-i). Oni hočjo nove stranke dobit ane:)

sajko ::

No vseeno prašam, da ne bo potem kakšnih presenečenj. Drugače bom pa jutri poklical na Gen-i pa vprašal.

Pšenični ::

No, še tole.

V akcijo sem se vključil, šele ob njenem podaljšanju....v drugem delu, pa vendarle....

Ravno sem dobil obvestilo, da je blizu 60 posameznikov dobilo v podpis pogodbe, posameznikom, ki so uporabili mojo kodo za prehod na operaterja GEN-i.

Verjamem da jih bo večina vrnila podpisane pogodbe. Ob tej priložnosti se vsem, ki ste uporabili mojo kodo zahvaljujem.

klemenSLO ::

no dobil sem račun. Ker sem 1 kuponček oddal sem dobil obračunan 50% popust kar je zneslo celih 7 €.

Za 3 pere bo :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Pšenični ::

"no dobil sem račun. Ker sem 1 kuponček oddal sem dobil obračunan 50% popust kar je zneslo celih 7 €."

In koliko plačaš račun za elektriko? V celoti brez popusta?

nUUb ::

Mi imamo nekaj čez 200eur pri elektro ljubljana, imamo nizko in visoko tarifo, koliko bi prišlo razlike pri Gen-I-ju (nevem točno koliko kWh imamo, našel sem samo položnico)?
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

BlaY0 ::

nUUb je izjavil:

Mi imamo nekaj čez 200eur pri elektro ljubljana, imamo nizko in visoko tarifo, koliko bi prišlo razlike pri Gen-I-ju (nevem točno koliko kWh imamo, našel sem samo položnico)?

Hmm...

PS: Kaj pa počnete z elektriko, da imate račun 200 EUR?

ender ::

Verjetno pozimi ogrevajo. Pri mojem očetu je bilo podobno - čez celo leto računi po 160€, od preklopa na Gen-i, pa pozimi do 160€, poleti okoli 50€.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Lonsarg ::

Če uporablaš veliko nočne tarife, tako kot mi(približno pol pol), k se je pri Elektru podražila za 67% potem boš zelo veliko priđšparal na mesec. Tako nahitro v glavi poračunano bi reku da boš namesto 200EUR od zdaj naprej plačeval 280EUR pri elektru, če greš na gen-i pa okoli 150EUR.

Pšenični ::

"Mi imamo nekaj čez 200eur pri elektro ljubljana, imamo nizko in visoko tarifo, koliko bi prišlo razlike pri Gen-I-ju (nevem točno koliko kWh imamo, našel sem samo položnico)? "

Škoda ker si zamudil akcijo. Prišparal bi še en obrok.

mat xxl ::

Kdo ima sedaj kako noro akcijo , govorimo pa za ene 10 odjemnih mest lahko v paketu, pričakujem pa vsaj eno tako ponudbo, kot je bila na Gen I do 1.7.2011 in sem jo zamudil. Lahko na PM.

nUUb ::

BlaY0 je izjavil:

nUUb je izjavil:

Mi imamo nekaj čez 200eur pri elektro ljubljana, imamo nizko in visoko tarifo, koliko bi prišlo razlike pri Gen-I-ju (nevem točno koliko kWh imamo, našel sem samo položnico)?

Hmm...

PS: Kaj pa počnete z elektriko, da imate račun 200 EUR?

Serverji laufajo :)). Zato pa švicam v sobi, ko imam konstant 35 stopinj, čeprav je zdajle prav fino pri 19 stopinjah, pa teli deževni dnevi so prav fajn. Tudi CPUju je fajn hladno pri 22ih stopinjah. Drugače imamo še delavnico, tam gre tut nekaj štroma...
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

Reycis ::

Ne zivimo vsi v blokih z 60 kvadrati povrsine. Na nekaterih prikljuckih je lahko tudi vecdruzinska hisa (lahko tudi kaksen pomozen objekt v katerem se kdo zivi). Poleg tega ima kdo se poslovne prostore v sklopu hise. Hitro imas lahko na enem prikljucku 10 oseb, 5-10 racunalnikov, 3 skrinje, 3 hladilnike, 3 klimatske naprave, 3 indukcijske stedilnike... En moj prijatelj pa zivi kot najemnik v vecstanovanjskem objektu, ki je v privatni lasti. Skupaj 8 majhnih stanovanj vse na en prikljucek. No to so bolj izjeme. Vecdruzinskih his z vec kot enim gospodinjstvom vezanih na samo en prikljucek je pa ogromno.

V takih primerih tudi ce mas stvari dobro optimizirane hitro pridejo visoki racuni se posebej ce ni internih stevcev in se strosek pavsalno deli. Ker noben ne spara.
««
12 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9322994 (4348) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

Oddelek: Loža
52778 (2608) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

Oddelek: Loža
409689 (7858) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro

Oddelek: Loža
224606 (4314) Pšenični

Več podobnih tem