» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
7 / 14
»»

[Michael] ::

Rad bi, da ti nekdo plača, da boš TI lahko imel en mesec zastonj (1€) elektriko? Resno, ti nisi resen. Jaz ti iz principa ne bi dal kupona, pa tudi če mi plačaš, ker bi rad nekaj kar je tako rekoč zastonj izrabil za zaslužek.

Škoda, da ste nekateri že napisal kupon tukaj. Mislim, da bi bilo bolje, da se to počne na ZS.
Ni fer, ker bi lahko vsi napisal kupone in potem bi bil srečolov kdo bo vzel čigav kupon.

Volk| ::

Hehe, kam smo prišli.
Tipično slovensko.

Furbo ::

Tipičen Slovenec pač, ne skrbi ga to, koliko bo prihranil sam, ampak koliko bo zaslužil nekdo drug.

In tako se bo sam raje odrekel 20€ prihranka, kot pa da bi dopustil, da bi nekdo drug zato dobil 10€.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pšenični ::

"Tipičen Slovenec pač, ne skrbi ga to, koliko bo prihranil sam, ampak koliko bo zaslužil nekdo drug."

Glede na to, da je šla nočna tarifa gor za 67% bo prihranek velik, kar velik. Sploh ker pri Gen-i ostane cena do konca leta nespremenjena.

Po želji. Izračunal sem, da bom prihranil okrog 120 evrov....samo letos.

Furbo je izjavil:

Tipičen Slovenec pač, ne skrbi ga to, koliko bo prihranil sam, ampak koliko bo zaslužil nekdo drug.

In tako se bo sam raje odrekel 20€ prihranka, kot pa da bi dopustil, da bi nekdo drug zato dobil 10€.

Tipičen Slovenec nisem, ker me ne skrbi nič od tega, kar si ti napisal.
Gre se za princip.
Podjetje ima akcijo, da pripelješ novega naročnika in za to ti dobiš en mesec 50% popusta za postavko električna energija, nov naročnik pa prvi mesec plača le 1€.
In namesto, da bi rekel, da da za pir recimo in jaz dam tudi za rundo, on hoče za to še plačilo.
Ne vem, men je to smešno in ne maram takih ljudi, ki hočejo na vsakem koraku plačilo za malenkosti.
In če mu bo kdo res plačal za uslugo, vsaka čast, naj mu, ne zavidam niti malo.

Mi smo pri GEN-I zadovoljni in smo dali en kupon že naprej za đabe seveda, beseda hvala zadostuje.

EDIT: dodal [b]za postavko električna energija[/b]

Zgodovina sprememb…

"Podjetje ima akcijo, da pripelješ novega naročnika in za to ti dobiš en mesec 50% popusta, nov naročnik pa prvi mesec plača le 1€."

Popust velja le za postavko električna energija. Ne za polovico računa. To velja za "pripelješ".

Limit-sky ::

Imam možnost dobiti 20 kuponov. A mi kdo pove, zakaj bi vzel ravno od "nekoga" in ne od "drugega"?

Izračunajte si, koliko prihranite. Če je to 20 €, lahko zdilamo za 10 €. Vi prihranite 10 in jaz dobim 10 plusa. Ne vidim problema. Če pa do datuma ne "vnovčite" kupona imate pa točno 0 €.

Ne silim nikogar. Prav nikogar. V to grem samo in izključno na prostovoljni bazi. Je pa ponudba večja od povpraševanja. Tako, jaz čakam do konca naslednjega tedna. Pa ne samo na tem forumu.

softić ::

Pšenični je izjavil:

"Tipičen Slovenec pač, ne skrbi ga to, koliko bo prihranil sam, ampak koliko bo zaslužil nekdo drug."

Glede na to, da je šla nočna tarifa gor za 67% bo prihranek velik, kar velik. Sploh ker pri Gen-i ostane cena do konca leta nespremenjena.

Po želji. Izračunal sem, da bom prihranil okrog 120 evrov....samo letos.

Dj pokaži tvoje izračune...

bond007 ::

Napaka je bila, ker so se začele kode po forumih javno objavljati. In potem se vedno najde nekdo, ki hoče vzeti roko, ko mu ponudiš prst in akcija "za prijatelje" postane akcija "za pijavke"...

softić ::

Pšenični je izjavil:

"Podjetje ima akcijo, da pripelješ novega naročnika in za to ti dobiš en mesec 50% popusta, nov naročnik pa prvi mesec plača le 1€."

Popust velja le za postavko električna energija. Ne za polovico računa. To velja za "pripelješ".

In zaradi tega bomo vsi skup imeli DRAŽJO elektriko..

Eni ste pa res naivni..podjetja se tepejo za naročnike..slovenčki mislimo da bomo kaj profitirali...nobeden nima denarja ne podetja ne ljudje.. bum na puf

Zakaj točno je napaka objaviti svojo kodo? A bo kdo jezen, če vzamem njegovo? Preberite še enkrat: samo na prostovoljni bazi!

Ker je pa kuponov več kot novih naročnikov, sem še vedno mnenja, da bi se lahko nekdo iz tega foruma zahvalil meni, ker sem vzel njegovo kodo. Lahko bi se šli prijateljsko in naredili po reglcih, ampak na tem forumu pač nimam nekih jakih prijateljev. Tako da še vedno velja: z mojo pomočjo lahko prihranite 25% od energije.

Se mi pa zdi, da vas bo veliko začelo raznišljati podobno, bolj ko se bo bližal končni rok akcije.

Naj mi enkrat en razloži, zakaj naj uporabim njegovo kodo in ne npr. sosedovo?

Zakaj točno je napaka objaviti svojo kodo?

Sej sem ti napisal - če ne bi objavljali javno teh kod, ne bi ti prišel do genijalne ideje zaračunavanja za uporabo kode ...

Sicer pa je čisto tvoja odločitev, katero kodo boš uporabil... Upam pa, da se ne bo res našel kdo, ki ti bo dejansko kaj denarja dal, da boš TI lahko imel 1 mesec zastonj elektriko + vzel še njegovih 12,5%, on pa bo potem imel 12,5% nižji račun, kar je pri 50 €mesečnega računa glih cca 5€... S tem, da ti on mora nekako nakazati denar (dodatni stroški, čas). Če je to njegovo prvo priporočilo, pa more še samo zato poslati podpisano izjavo o akciji "za prijatelje" (poštnina, čas). Veliko birokracije za malo profita in res samo najbolj obupani bodo šli tako daleč, če se pa kdo najde pa upam, da se zamisli nad tvojo požrešnostjo in si še pravčas premisli.
Seveda je potem še problem zaupanja, da si dejansko ti njegovo kodo uporabil, če ima že več priporočil, ni šans da bo lahko sam pogruntal, če si njegovo kodo zares uporabil - tako, da mu moraš še to potem dokazovati (jst takemu kot si ti že ne bi verjel samo na podlagi poslanih print screenov).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Limit-sky je izjavil:

Imam možnost dobiti 20 kuponov. A mi kdo pove, zakaj bi vzel ravno od "nekoga" in ne od "drugega"?

Izračunajte si, koliko prihranite. Če je to 20 €, lahko zdilamo za 10 €. Vi prihranite 10 in jaz dobim 10 plusa. Ne vidim problema. Če pa do datuma ne "vnovčite" kupona imate pa točno 0 €.

Ne silim nikogar. Prav nikogar. V to grem samo in izključno na prostovoljni bazi. Je pa ponudba večja od povpraševanja. Tako, jaz čakam do konca naslednjega tedna. Pa ne samo na tem forumu.

Model, lahko izkoristiš samo en kupon. Tvoj max zaslužek je kot si že sam ugotovil 10€. A si res tak socialen primer, da se greš zdaj v neke dogovore pa ne vem kaj, za 10€?

Model, lahko izkoristiš samo en kupon. Tvoj max zaslužek je kot si že sam ugotovil 10€. A si res tak socialen primer, da se greš zdaj v neke dogovore pa ne vem kaj, za 10€?

Si ziher, da lahko on koristi samo en kupon... Hehe - tak maher ko je, bo sprejel denar za 10 ponudb, uporabil eno kodo, če pa bo kdo od preostalih 9ih oseb slučajno kaj pogruntal, mu bo pač vrnil denar. Vse za profit.

In zaradi tega bomo vsi skup imeli DRAŽJO elektriko..

Eni ste pa res naivni..podjetja se tepejo za naročnike..slovenčki mislimo da bomo kaj profitirali...nobeden nima denarja ne podetja ne ljudje.. bum na puf

Boš tole malo razložil? Zakaj bomo vsi skupaj imeli dražjo elektriko? Ti veš, kako elektro distributerji nabavljajo elektriko? Kaj se zgodi z viški neporabljene elektrike, ki je vnaprej zakupljena? Kakšna je struktura virov posameznega elektro distributerja? Koliko je energija iz JE cenejša od TE? Ko si boš to odgovoril, boš videl, da so tele akcije smiselna poteza in dejansko zelo malo vplivajo na realne cene, ki jih potem vsi plačujemo...

Višjo elektriko boš oz. si kvečjemu plačeval zaradi kartelnih dogovarjanj, visokih plač v elektro energetiki - http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_z..., izplačevanja visokih regresov, gradnja novega T6 bloka TE (in s tem bistveno dražja energija, kot iz JE),... Če pa po vsem tem še vedno ostajaš pri požrešnem elektro distributerju, si si pa sam kriv.

Svasta...

V glavnem, cas imamo do 30. junija. Moj sosed sploh ni vedel za to akcijo. Je takoj prinesel pir s kleti, ko sem mu povedal za tole. Pa ga je tudi odnesel nazaj, ker pac se vozim danes. Sva se zmenila, da se slisiva 29. junija. Pravi, da da za rundo, ce vzamem njegovo kodo. Nisem mu nic obljubil, ker sem mu razlozil tudi za to temo. Pravi, da ce ne da noben 50%, potem ga naj poklicem.

Se pravi on je v vsakem primeru na boljsem, jaz pa tudi. Zdaj pa se vzamiva tebe, ki mi noces dati kode. 29. junija zvecer se lahko spet oglasiva tukaj in te vprasam, ce si za 50%? Seveda, bos zavrnil, ne? In ostal z 0. Jaz bom pa poklical soseda in spet naredil, kot v prejsnjem odstavku.

Bond, pa malo pazi na ton, ker nisva krave skupaj pasla, jasno? Malo razmisli o tem primeru, pa ti mogoce ne bo treba skrbeti niti za svoje socialno stanje, kaj sele za moje.

Se pravi on je v vsakem primeru na boljsem, jaz pa tudi. Zdaj pa se vzamiva tebe, ki mi noces dati kode. 29. junija zvecer se lahko spet oglasiva tukaj in te vprasam, ce si za 50%? Seveda, bos zavrnil, ne? In ostal z 0. Jaz bom pa poklical soseda in spet naredil, kot v prejsnjem odstavku.

Zgleda me nisi razumel (preberi še enkrat moj daljši post o času in stroških!) - jst s tabo nimam nič profita oz. vsaj ne takega, ki ne bi bil zame drobiž in to se ne bo spremenilo niti ko pride 29.6 :)

Bond, pa malo pazi na ton, ker nisva krave skupaj pasla, jasno? Malo razmisli o tem primeru, pa ti mogoce ne bo treba skrbeti niti za svoje socialno stanje, kaj sele za moje.

Seveda, ker z dodatnimi enkratnimi (mogoče) 5€ se bo moje finančno stanje bistveno izboljšalo. Joj no, pa kaki bogi človek moraš bit no, da dobiš za nekaj fičnikov profita takšne ideje ... Sej so ti povedali, če ti par € toliko pomeni, mogoče raje odpri novo temo in zbiraj prostovoljne donacije, ker tudi tole, kar delaš tukaj ni nič druga kot prosjačenje (kar ni nič slabega, če si dejansko v takšni situaciji - samo raje odpri novo temo, opiši svojo stisko in sem prepričan, da bo kdo kaj prostovoljno pomagal). Imaš pa nekaj prav - krav zagotovo nisva skupaj pasla, sicer se ti zagotovo ne bi spustil tako nizko...

Zgodovina sprememb…

Ta tvoj "jasno" je edini previsok "ton" v tej temi za moje pojme.

Ti se kar oglasi, jaz ti ga ne dam kot sem že napisal, tudi če ti meni plačaš.

In da bom ostal na 0 predvidevaš samo ti, kar ni res. En kupon sem že dal, pa tudi še kakega mogoče bom. Sigurno je samo to, da ga ne bom dal tebi.

Otroka, pejta spat. Ne vidva, jaz lahko izbiram cigav kupon bom vzel. Mi je cisto vseeno. Bo pa tudi tisti zelo zadovoljen, ki mi bo 29. junija dal 50%. Pa ne bodita smesna s tistim, da mi ne dasta kupona, tudi ce placam. Saj nista resna. In nista v polozaju, kjer bi vidva postavljala pogoje. To bi bilo mogoce le, ce bi samo vidva imela to kodo. V tem primeru, bi ti pa jaz dal polovico od mojefa prihranka. Komot. Ne vem, kako naj drugace ponazorim situacijo. Sploh ni bistvo v zneskih, zato govorim v %. Mi je bolj zanimiv fenomen, kako marketinska akcija vpliva na razmisljanje. Da bom jaz hvalezen nekomu, ki z mojo pomocjo prihrani. Se vedno mi ni nihce odgovoril, zakaj bi naj vzel kupon od nekoga iz tega foruma, in ne od soseda ali koga tretjega?

Po drugi strani je pa michael tudi pravi podlez. Mene zali in obtozuje kao "nemoralnosti" on pa je sam ze dal svoj kupon in se vedno ponuja svojega namesto, da bi pustil drugim, da tudi nekaj prisparajo. In tudi zaradi takih, ki dajo svoj kupon veckrat, bom jaz lazje prisel do dodatnega popusta, ker jih bo vec ostalo.

Saj dvomim, da vama bo potegnilo, ampak sem vsaj poskusil vama razlozit.
Jasno, michael?

bi_đi ::

če rabi kdo kupon za cenejšo elektriko pri GEN-I vpišite 4-178678

lp

Tisti, ki ponujate kode, ste sploh poslali nazaj podpisan dokument? Drugače ne bo nič iz vaših kod!

V sporočilu je navedeno,da je potrebno kodo le navesti.

Je pa res, da zdejle marsikoga stiska, ker plačuje dražje kot mi. Že zdaj...kaj šele bo......heh,hehe....

Dajem še še enkrat številko mojega kupona oziroma kode. Če še kdo rabi.

3-191558

Koda se lahko uporabi večkrat.

Zgodovina sprememb…

http://www.finance.si/315258/ZPS-poziva...

"Če bo akcija uspešna in če bo dobavitelja zamenjalo dovolj ljudi, bodo potrošniki vplivali na stanje na trgu, pravi Kutinova in dodaja: "Menim,da prihranki niso zanemarljivi." "

Torej ukrepajmo.

trnvpeti ::

ZPS dal obvestilo: elektrika se ne bo podražila.
Masten tisk, bombastična objava.
Čisto zavajanje!
Samo 3 firme ne bojo podražile.

Kako lahko tako zavajajo?

"Petrol in Gen I sta se zavezala k zamrznitvi cen elektrike za leto dni, kakor ju je pozvala Zveza potrošnikov, Elektro Gorenjska pa ne"

Gen nam je obljubil celo letošnje leto nespremenjene cene....Torej , nimate kaj premišljat, koda je malce više. Navali narod.

urosh ::

tudi jaz bi rabil en kupon, prosim.

lp

Sem ti poslal na ZS!

M-XXXX ::

Obstaja kakšen spletni kalkulator ali pa excel, karkoli malo za primerjavo?

Obstaja, vendar ne upoštevajo ugodnosti, kot so brezplačni mesec pa tistih 15% popusta pri Petrolu... Ne vem sicer, kaj toliko razmišljate - vam je škoda 10 minut časa (da izpolnete obrazec) za 1 mesec zastonj elekrtike, ob tem, da ima GEN I potem še vsak mesec cenejšo elektriko kot konkurenca (pa niti ni važno za koliko)?

M-XXXX ::

Obstaja, vendar ne upoštevajo ugodnosti, kot so brezplačni mesec pa tistih 15% popusta pri Petrolu... Ne vem sicer, kaj toliko razmišljate - vam je škoda 10 minut časa (da izpolnete obrazec) za 1 mesec zastonj elekrtike, ob tem, da ima GEN I potem še vsak mesec cenejšo elektriko kot konkurenca (pa niti ni važno za koliko)?

Je tebi škoda pri vsaki zadevo žrtvovat 10 minut časa, da se seznaniš s situacijo ali brziš v vsak nakup, ki momentalno zgleda ugodnejši, pa tudi če je dolgoročno dražji?

Meni ni škoda, samo pravim, da lahko žrtvuješ tudi še kaj več časa, pa če boš upošteval samo kakšne online kalkulatorje prihranki ne bodo ravno pravilno izračunani... Zakaj bi bil pa dolgoročno dražji, če ima poleg dodatnih ugodnosti GEN I tudi najnižje cene?

Drugače pa tukaj imaš en kalkulator: http://www.agen-rs.si/primerjalnik/inde...

Zgodovina sprememb…

Marat ::

Sem na Elektro Ljubljana trenutno - na katero se bolj splača prestopiti (za navadnega gospodinjskega odjemalca), na Petrol ali Gen-I? Kakšne imate kaj izkušnje?

"Sem na Elektro Ljubljana trenutno - na katero se bolj splača prestopiti (za navadnega gospodinjskega odjemalca), na Petrol ali Gen-I? Kakšne imate kaj izkušnje? "

Gen je OK. Prvi obrok je 1 evro, nato nekaj majnši račun, majka.

Marat ::

Ja, ampak te akcije "prvi račun 1 €" kolikor vem več ni (ali se motim?). Sem pa videl zdaj na Petrolovi spletni strani, da se da dobit popust na elektriko za tiste zlate točke ki jih dobiš ob nakupu bencina :)

Vanadium ::

Bi prosil tudi jaz za kupon na ZS če ga kdo ima in če še velja :D

@MadPanter: sem ti poslal na ZS!

jurck ::

Ima še kdo kakšen kupon?

@jurck: imaš na ZS!

Tisti, ki dajete kupone upam, da ste poslali podpisano izjavo za sodelovanje v akciji, drugače ne bo nič iz popusta ne za vas, ne za novega. Glejte da koga ne "zaje****".

Tisti, ki so uporabili mojo kodo, se jim tega ni treba bati:
GEN-I Poceni elektrika to me
Spoštovani gospod XXX!

Obveščamo Vas, da smo podpisano Izjavo kupca o sodelovanju v akciji "Priporočilo za prijatelje" prejeli.

Zahvaljujemo se Vam za posredovano izjavo in Vam sporočamo, da smo Vam za vse dodatne informacije na voljo vsak delavnik od 8.00 do 20.00 na naši brezplačni telefonski številki 080 15 58 ali na elektronski pošti pocenielektrika@gen-i.si.

S prijaznimi pozdravi!

jjasha ::

Bi lahko še meni kdo poslal kodo za popust?
Hvala!

@jjasha: sem ti poslal na ZS!

Alamar ::

Po kolikem času pa pride obvestilo po mailu ali pošti od Gen-i? Sem poslal teden dni nazaj vse dokumente, pa nisem še nič dobil?

ender ::

Po e-pošti nisem dobil še ničesar, čeprav sem prijavil sebe in svoje stare starše (in pri obeh uporabil isti e-naslov), po navadni pošti je prišel pa kup solate (pogodbe) drugi dan po oddaji spletnega obrazca.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ender ()

Volk| je izjavil:

Tisti, ki dajete kupone upam, da ste poslali podpisano izjavo za sodelovanje v akciji, drugače ne bo nič iz popusta ne za vas, ne za novega. Glejte da koga ne "zaje****".

Očitno nisi prejel novega dopisa, kjer so poenostavili zadeve. Odslej rabijo le številko, npr mojo 3-161081 in je to to. Traja pa akcija (in posledično koda) samo še do konca tega meseca.

Furbo je izjavil:

Volk| je izjavil:

Očitno nisi prejel novega dopisa, kjer so poenostavili zadeve. Odslej rabijo le številko, npr mojo 3-161081 in je to to. Traja pa akcija (in posledično koda) samo še do konca tega meseca.

Hm...ce pa so mi se danes na njihovi stevilki zatrdili da je potrebno poslati izjavo.

Alamar ::

ender je izjavil:

Po e-pošti nisem dobil še ničesar, čeprav sem prijavil sebe in svoje stare starše (in pri obeh uporabil isti e-naslov), po navadni pošti je prišel pa kup solate (pogodbe) drugi dan po oddaji spletnega obrazca.

To vem. Potem, ko si oddal vse te pogodbe me zanima, če se še kaj dobi. Morala bi biti kakšna potrditev iz njihove strani, da so dobili in obdelali, ali se motim?

Hm...ce pa so mi se danes na njihovi stevilki zatrdili da je potrebno poslati izjavo.

Seveda jo je potrebno poslati, da potrdiš, da si bil seznanjen s pogoji akcije in da se z njimi strinjaš... To morata poslati oba - torej obstoječi in novi kupec. Novemu itak pošljejo skupaj s pogodbo, ki jo mora podpisano vrniti. Obstoječi pa si jo mora sprintati iz njihove strani, jo podpisati in poslati po pošti... To se ni nič spremenilo! Zgolj podaljšali so akcijo za 1 mesec in ukinili fizične kupone, izjave pa ostajajo!

Zgodovina sprememb…

ender ::

Alamar je izjavil:

To vem. Potem, ko si oddal vse te pogodbe me zanima, če se še kaj dobi. Morala bi biti kakšna potrditev iz njihove strani, da so dobili in obdelali, ali se motim?
Ja, po kakšnih desetih dneh sem dobil potrditev, in obvestilo da bodo v začetku meseca prišli odčitat števec (in da bom na Gen-i šele od trenutka, ko mi odčitajo števec).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Veron ::

bond007 je izjavil:

Seveda jo je potrebno poslati, da potrdiš, da si bil seznanjen s pogoji akcije in da se z njimi strinjaš... To morata poslati oba - torej obstoječi in novi kupec. Novemu itak pošljejo skupaj s pogodbo, ki jo mora podpisano vrniti. Obstoječi pa si jo mora sprintati iz njihove strani, jo podpisati in poslati po pošti... To se ni nič spremenilo! Zgolj podaljšali so akcijo za 1 mesec in ukinili fizične kupone, izjave pa ostajajo!

maš link do tega obrazca?

edit: hvala, sem pa glih našel na njihovi strani :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Veron ()
««
7 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9324031 (5385) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

52936 (2766) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

409935 (8104) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro