» »

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

Cenejša elektrika - se splača zamenjati ponudnika?

««
8 / 14
»»

[Michael] ::

oldguy ::

Če ima še kdo kodo, se priporočam za na ZS.

bond007 ::

Sem ti poslal!

oldguy ::

Najlepša hvala!

PacificBlue ::

Jaz bi tudi želel kodo, če se ima kdo..
I’m out.
:3

Poslano na ZS!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

ender ::

Veron je izjavil:

maš link do tega obrazca?
Dobiš ga po pošti ko nekdo uporabi tvoj kupon.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

PacificBlue ::

bond007

najlepsa hvala!
I’m out.
:3

aleko77 ::

če še kdo potrebuje kodo, naj se javi na ZS

Pšenični ::

Če še kdo potrebuje kodo, naj se javi na ZS.

Limit-sky ::

A ne bi bond007 bil malo manj požrešen in še drugim pustil, da prihranijo?

"Nekaj praktičnih pojasnil:

o Menjava dobavitelja je povsem brezplačna.

o Pri izbiri dobavitelja ni pomembno, kje v Sloveniji živite, izberete lahko katerega koli ponudnika.

o Zaradi menjave dobavitelja ni treba zamenjati opreme, niti sporočiti stanja števca, prav tako ni potreben nikakršen fizični poseg v omrežje.

o Ob zamenjavi nima odjemalec nobenega opravka s starim dobaviteljem.

o Za vzdrževanje števca bo tudi po zamenjavi dobavitelja elektrike skrbelo območno elektropodjetje. V Ljubljani torej Elektro Ljubljana. Ob težavah uporabnik pokliče dobavitelja elektrike, ta pa elektropodjetje. Števce odčitava dobavitelj.

o Stanovalci iste večstanovanjske zgradbe imajo lahko različne dobavitelje električne energije, ker vsako gospodinjstvo, ki ima svoje merilno mesto, lahko samostojno izbira dobavitelja.

o Zamenjava dobavitelja je mogoča tako rekoč vsak mesec, če sedanja pogodbo ni časovno vezana in če je pogodba podpisana do 10. v mesecu."

Še tole.

Okapi ::

Pa ti vsaj kaj plačajo za reklamo?

O.

Master_Yoda ::

Jaz se tudi priporocam ce se rabi kdo kodo.

Vprasanje: Gres zdaj na Gen-i, si pa cez leto placeval vec in bi pri poracunu moral dobiti nazaj, kar pa vbistvu pomeni naslednje poloznice zmanjsane za to vrednost. Kako je s tem ce spremenis ponudnika ti trenutni ponudnik vrne denar ob prestopu ?

Zgodovina sprememb…

ender ::

Elektro ti bo poslal poračun skupaj z zadnjo položnico.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

detroit ::

A je ta I gen res cenejši kot to kar uporablamo? Če da prosim še jst za kodo pa bom prešaltal:D
Skero

Imaš ZS!

detroit ::

danke
Skero

Evo michaela tudi. Jaz ne vem, ali sta vidva taksna socialna primera, da svoje kupone silita vsem za tista ficnike, ki jih prisparata ali pa sta samo nevoscljiva drugim, ki so objavili kodo na tem forumu. Ce bi ze hotela biti moralna, kot se delata da sta, potem bi seveda odgovorila, da sta onadva ze dala kodo in da naj pac malo pocaka in bo ze kdo nalepil drugo, ki se ni izkoriscena. Ampak ne.
Prava pozresneza... :)) in egoista. In seveda vam onadva dasta kodo zastonj, zato ste jima lahko zelo, zelo hvalezni. Prava slovenceljna!

Naj opozorim vse, da naj izkoristijo kode, ki so na prejsnjih straneh, ker ta dva kekca sta ze izkoristila vec kod, nekateri pa se verjetno ene ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Limit-sky ()

Hja, ne vem, kdo je tu bolj "slovenski", tisti, ki izkoristi priložnost, ki se mu ponuja, ali oni, ki je takemu nevoščljiv.

O.

connel ::

Okapi, oni drugi :))

Brane2 ::

Kar je meni hecno, je kolk je folk v povprečju butast.

MIslim, tole je računalniški/tehnološki site. Tle naj bi bil fol razgledan.

Ko se je GEN-I pojavil pred par leti, bi od folka tle pričakoval, da bo v nanosekundi zračunal kaj se mu bolj splača in se temu ustrezno prilagodil.

Kad ono, prvo leto se je folk smejal tistim, ki so šli z Elektra LJ češ lej stiskače. Nato je bil dolgo časa mir, sedaj pa folk ne zna niti uporabit Exela/Calc/etc da bi si sam zračunal, kaj se jim in koliko splača pri njihovi porabi.

Če si ne znaš štromračuna razbit na postavke, kako potem glasuješ, hudiča ?

Kako potem lahko recimo ti odločaš o tem a bi raje nuklearko ali pa mogoče šitload solarpanelov ?:|
On the journey of life, I chose the psycho path.

Lonsarg ::

Ker je 99% ljudi prelenih, ali preneumnih, da bi to izračunal, smo zato tu drugi, ki z komentiranjem damo tem ljudem vedit, kaj je cenejše, brez da oni kaj računajo:) Jaz sem že ene trem ljudem pvoedal za ta gen-i, ne morjo verjet, da je lahko kje drugje cenej, noben sploh ne pomisl, da se da zamenjat ponudnika. In to je velikproblem, ki onemogoče konkurenco na slo trgu. Velja tako za elektriko, kot tudi drugje, razna mobilna telefonija itd, ker se folku enostavno ne da menjat, potem pa mamo naš "zdrav kapitalističen trg" ja...

Bolj je problem, da je bilo tu objavljenih že en kup kuponov in jasno napisano, da so za večkratno rabo, pa eni še kar prosijo zanje. In tako telbanc, ki je bolj počasen, ne bo prišel do popusta:-)

O.

valeria ::

Lepo pozdravljeni.
Tudi sama bi prosila za kodo, če jo kdo ima tako so mi svetovali na.....

Hvala že v naprej....

Imaš na ZS, valeria!

"Bolj je problem, da je bilo tu objavljenih že en kup kuponov in jasno napisano, da so za večkratno rabo, pa eni še kar prosijo zanje. In tako telbanc, ki je bolj počasen, ne bo prišel do popusta:-)"

"O." ?

Cenjen O. te obveščam, da sem do popusta že zdavnaj opravičen, sem ga dobil. Rad pa pomagam ljudem, če bi radi cnej elektriko.

Sicer si ti tud na gen-u, brihtna buča. Sicer si na vsa usta hvalil gen-i v temi, ki se je tega dotikala. Heh,heh....lol.

"Dajem še še enkrat številko mojega kupona oziroma kode. Če še kdo rabi.

3-191558"

Lahko se uporabi večkrat. Navalite.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Te pa bom se jaz pristavil pisker:

Koda za akcijo Pripelji prijatelja:
4-197341

Zgodovina sprememb…

Še enkrat sem preveril direkt na Gen-u .......tel. 080 1558 - njihova brezplačna številka). Ena koda se lahko uporabi večkrat. Zato tudi piše na ponudbi da jo lahko posredujemo "prijateljem".

Torej pripelji prijatelja...koda se lahko uporabi večkrat...

3-191558

Volk| ::

Če bo šlo tako naprej bo elektro Lj in Mb propadel. Veste koliko bo spet odpusčanj, stečajev....:D

Boljše da ostanete na sedanjih, da boste oživili slovensko gospodarstvo. Ljudje morajo jest8-)

Po moje je vse to del velikega načrta.

Grejo se kao neke konkurence, v bistvu pa ženejo ovce z enega konca na drugega.

Bi bil čas za kak novi Wikileaks release na to temo...

Limit-sky je izjavil:

Evo michaela tudi. Jaz ne vem, ali sta vidva taksna socialna primera, da svoje kupone silita vsem za tista ficnike, ki jih prisparata ali pa sta samo nevoscljiva drugim, ki so objavili kodo na tem forumu. Ce bi ze hotela biti moralna, kot se delata da sta, potem bi seveda odgovorila, da sta onadva ze dala kodo in da naj pac malo pocaka in bo ze kdo nalepil drugo, ki se ni izkoriscena. Ampak ne.
Prava pozresneza... :)) in egoista. In seveda vam onadva dasta kodo zastonj, zato ste jima lahko zelo, zelo hvalezni. Prava slovenceljna!

Naj opozorim vse, da naj izkoristijo kode, ki so na prejsnjih straneh, ker ta dva kekca sta ze izkoristila vec kod, nekateri pa se verjetno ene ne.

Ti res ne potegne a, stop dol z lajtnge! :P
Še enkrat, če bo kaj pomagalo.
Jaz sem proti temu, da se objavlja kupone! Bolje, da se jih deli na ZS. Ker potem pijavke kot si ti, hočejo za to še plačilo.
In sistem, kdor prvi pride prvi melje je dober, boljši od "koliko daš da ti vzamem kupon" :))

In pravi slovencelj si samo ti, ki očitno zavidaš meni in bondu007, ker sva poslala par kuponov.
Iskreno, jaz sem poslal 3 kupone, eden bo ziher, ostala dva pa ni ziher, da bosta unovčena tako, da se nehi pizdit, če kdo komu pomaga zastonj.

Zgodovina sprememb…

dvojka ::

Naj še meni en na ZS da kodo, ki ni že 100 krat uporabljena.

LP

BlaY0 ::

Jaz bi pa rad kodo, ki je bila že 17x uporabljena. A bi šlo fantje? Dejte se mal potrudt no.

kronik ::

Brane2: bo kr držalo. Vse te kolobocije so samo predpiprava pred vstopom tujih ponudnikov. Ne najdem pa podatka ali je tudi Geni državna firma kot ostala elektro podjetja.

aleko77 ::

tale še ni uporabljena:
3-258445

"Jaz bi pa rad kodo, ki je bila že 17x uporabljena. A bi šlo fantje? Dejte se mal potrudt no."

Za kodo ni važno, kolikokrat je bila uporabljena. To smo že napisali.

"Brane2: bo kr držalo. Vse te kolobocije so samo predpiprava pred vstopom tujih ponudnikov. Ne najdem pa podatka ali je tudi Geni državna firma kot ostala elektro podjetja."

Če je državna ni znano, je pa najbolj ugodna. Zame sigurno.

Zgodovina sprememb…

BlaY0 ::

Ja amapk jaz bi vseeno rad tako, ki je bila že 17x uporabljena. A lahko zrihtaš? Dej no! Bod dec!

BTW GEN-I je v polovični državni lasti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Meni samo ni jasno, kako sklepate, da mora tisti, ki rabi kodo (ki jih na forumu mrgoli) prositi nekoga, da mu jo da, in mu potem biti hvaležen za en mesec zastonj elektrike. Stvar je ravno obratna. Npr. jaz rabim kodo (jo že imam, BTW, bond in michael). Lahko jo poberem na tem forumu in enemu prihranim 50% cene elektrike v naslednjem mesecu. OK, vse lepo in prav. Ampak zaradi takšnih, kot je bond007 in michael bo več ljudi ostalo brez prihranka naslednji mesec. Saj je tudi to prav eno tekmovanje, kdo bo prej videl post, kjer nekdo išče kodo. Tako bo 29.6. ostalo mnogo ljudi, ki bodo razmišljali, da imajo samo še danes čas vsaj nekaj prihraniti. In bolje je zadnji čas prihraniti polovico, kot pa nič. Če kdo ne misli tako, je pravi cepec.

Pa še enkrat primer iz prejšnje strani. Moj sosed je bil prav vesel, ko sem mu povedal za to akcijo. Pa ga nisem lepo prosil, niti se mu zahvaljeval, ampak se je on meni zahvalil. Zdaj, če komu niso jasna pravila ponudbe in povpraševanja, in mislijo, da imajo le oni kodo, potem se lahko tako obnašaš. Če pa imaš "izdelek", ki ga ima vsak drugi, pa pač nisi v položaju, da zahtevaš hvaležnost za to, da sem vzel kodo ravno od tebe in naredil prihranek ravno TEBI in ne naključnemu mimoidočemu.

Saj bo verjetno potegnilo komu, malo starejši pa lahko pogruntajo, da je to le spin-off marketinga GEN-I.

Okapi, preberi na prejšnji strani, kako moralizirata bond in michael. Bolj papeška od ...

Tole je pika na "i" vsemu, kar sem doslej razlagal o povprečni inteligenci folka na "ST".

Ko sem sam prehajal leta nazaj, sem bil vse od cigana, prek pi*ke in pedra do škrtuha.

Sedaj pa v navalu panike prihajamo do scen, ko se bo folk še stepu okrog tega kdo bo komu /ne/dal kodo in za koliko... :))

BTW, kaj je treba,d a lahko sami sebi postanemo posrednik pri dobavi elektrike ?

Nimajo vsi dobavitelji svoje elektrarne. Eni so samo posredniki.

Torej kaj je treba da se v okviru ene občine ali mesta zmenimo in grupno zdilamo s kako elektrarno v BiH, CRO ali SR ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

uzi312 ::

Tudi jaz sem se odločil za prestop na GEN-i. Prosim za priporočilo oz kodo. Hvala.

Če nisi slep, boš malo višje našel vsaj 5 kod, ki jih lahko uporabiš. :(

@[Michael]: preprosto ignoriraj Limit-skya, saj vidiš, da v tej temi ni počel druga kot prosjačil za denar, napadal in žalil druge, ni bilo niti ene pametne informacije glede GEN I od njega. Ljudje niso neumni, mogoče se komu ne da solate brati (zato še ni slep!), ki je nastala tudi zaradi izkoriščevalcev, kot je Limit-sky, ki bi za to, da uporabijo kupon želeli še zaračunati...
@Limit-sky lol sem vedel, da ti bo vn udarilo in ti ne bo dalo miru, ker bi rad, da se nekdo spusti na tvoj nivo, pa smo vsi ignorirali tvoj zadnji izpad... Si že dobil svojih par € z ali še čakaš na zadnjega v mesecu, da od enega izprosiš ta drobiž - verjetno ti bo kar sosed, ki najbolj pozna stisko, stopil na pomoč ane ;) ?

Ampak zaradi takšnih, kot je bond007 in michael bo več ljudi ostalo brez prihranka naslednji mesec.

Se ti zdi? Kvečjemu VEČ ljudi bo imelo prihranek! Poglej kode so javno objavljene, pa ljudjem, če tu napišejo, še vedno napišem na ZS kodo in razložim kam jo vpišejo in sem na voljo za dodatna vprašanja... Pa od nobenega ne pričakujem zahvale, saj mi je jasno, da gre za obojestransko korist...
Da sem egoist praviš Limit-sky - glej jst kode nisem javno objavil, sej jih je že dovolj tukaj (sicer tudi ne veš, koliko ljudi je uporabilo javno objavljene kode, vidiš le, ko jo komu sporočim na ZS, zato lahko kar STFU), niti ne pošiljam samo ene (svoje kode), ampak vsaj 3-4 različne (od sorodnikov in prijateljev), niti ne zahtevam nekih provizij in ostalih neumnosti, ki so se porodile le v tvoji glavi (in pol ti men egoist pa slovencelj haha).

Še enkrat ljudje niso neumni in če bo kdo šel tvoje bedarije brat, mu bo itak vse jasno. Jst te imam od sedaj na ignore, mi je pa škoda te teme, ki si jo usral s tvojim bluzenjem, nevoščljivostjo, prosjačenjem za € in žaljenjem...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naprej o GEN I: en prispevek na 24ur: http://24ur.com/novice/slovenija/potros...
Podobne kot v prispevku, so tudi moje ugotovitve, zakaj ljudje ne prešaltajo:
- mislijo da nekega velikega prihranka itak ni (to je zelo relativno - odvisno od porabe/računov in tudi koliko ta prihranek pomeni posamezniku)
- ne da ukvarjati z birokracijo (ki jo dejansko res ni veliko, ampak le, če ni komplikacij glede lastnika priključka - recimo, če je priključek pisan še na pokojnega ali če je več lastnikov in mora potem vsak dati soglasje..)
- bojijo se zamer lokalnega dobavitelja ob prestopu (odzivni čas na prijavo okvare,...)
- ne plačujejo RTV naročnine in nočejo da bi zamenjava dobavitelja el. privabila RTV pijavke

Vsekakor je kakšna od teh točk čisto OK argument in ni za vsakega (čeprav za večino je) prestop optimalna rešitev...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

:))
Ti si požrešen bond, ti. Seveda bo zaradi tebe nekdo ostal brez prihranka.
Zaradi mojega posta pač ne.
Pa malo preberi nazaj kdo je začel koga žaliti, ja?
Verjetno si še premlad, da bi razumel, kot ti bluzim že par strani, da je "cena" odvisna od ponudbe in povpraševanja. Ali pa si javni uslužbenec, ki so podobno kot tukaj, prepričani, da bi moral biti njim hvaležen za pogoje ali pa subvencije, ki jih ponujajo.
Jah, takle mamo. Če nisi funkcionalno pismen, ne moreš slediti temi.
Se ti opravičujem, ker sem načel tako globoko tematiko.

Wad@ ::

A to velja le še ta mesec? Torej nič več 50% popusta ob pridobivanju novih 'kupcev' v prihodnje?
No, zaenkrat bi pa jaz eno kodo na ZS rad:D, ker najbrž vsi tisti, ki ste jo nalepili v temo v tem mesecu že imate to izkoriščeno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wad@ ()

Kodo lahko uporabis veckrat. Vprasaj bonda. Ti jo bo gotovo poslal, ce ti jo se ni. Meni jo namrec noce.:))

@Wad@: imaš na ZS!

dusanb ::

Lepo prosim za kodo za GEN I,na ZS.Hvala stokrat že v naprej!!!

Tudi tebi sem jo poslal na ZS!

Ne vem zakaj se kregate.

Če hoče kakšen kodo jo naj vzame, če jo noče jo pač ne bo...ane.... Zdej jih je že kar nekaj na forumu. Veljajo vse, po večkrat, je bilo preverjeno-(če so seveda prave in se kdo ne zajebava, kar je tud možno). Gen i ima sicer brezplačno telefonsko števiko, na keteri lahko vse preverite. Številka je na netu, jaz sem jo tud prilimal zgoraj. Malo prej.

Torej če kdo ne verjame, da koda velja večkrat naj pokliče na Gen.

Zakaj špetir mi sicer ni jasno.

Če hočeš cnej elektriko jo vzameš, če nočeš jo ne vzameš. Mislim kodo. Jaz sem na gen-u že pol leta in sem zelo zadovoljen.

Moja logika je pač....ker je bil elektro Ljubljana dražji od Gen-a, sem šel na Gen..ko (če) bo Gen podražil, grem na Petrol, ko bo podražil Petrol, grem na bolše tisti moment.

Če pa kdo misli, da sem ponudnika zamenjal da bi plačeval več, je to njegov problem.

"Kodo lahko uporabis veckrat. Vprasaj bonda. Ti jo bo gotovo poslal, ce ti jo se ni. Meni jo namrec noce."

Evo ti moja, če ti jo nihče noče dat.

3-191558

Zgodovina sprememb…

««
8 / 14
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zamenjava ponudnika- Poceni plin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9324031 (5385) chucki
»

Elektro energija ali GEN-i?

52936 (2766) Master_Yoda
»

Petrol elektrika - da ali ne

409935 (8104) Alec999
»

Plačilo na obroke: položnica elektro