Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj se dogajajo problemi na zunanjem disku 2.5, na ključu 16GB pa ne?
Zakaj se dogajajo problemi na zunanjem disku 2.5, na ključu 16GB pa ne?
tabla ::
Imam problem, kupil sem WD 250GB My Passport, to je varianta ko se napaja preko USB. Ključ je sformatiran na FAT32, disk na NTFS. Ključ je Corsair Voyager 16GB GT (resnično dober).
Problem je ko dam gor filme okoli 2GB v formatu MP4 h.264 (FULL HD 1080p). Naredim preizkus preko PCja, zaženem film na USB ključu in vse vredu, ko naenkrat želim predvajanje od sredine dalje tudi vredu.
Ko isti postopek naredim na WD 250GB, pa nastane problem. Film normalno zažene brez problemov, ko pa določim da želim film od polovice naprej nekje... pa se ustavi. tako da moram zapret Windows Media Player.
Tudi ko USB ključ priklopim, ga PC prepozna takoj, ko vtaknem WD pa traja malo dlje.
Kako je torej možno, da ima ključ boljši odzivni čas in ne povzroča težav pri filmih?
Problem je ko dam gor filme okoli 2GB v formatu MP4 h.264 (FULL HD 1080p). Naredim preizkus preko PCja, zaženem film na USB ključu in vse vredu, ko naenkrat želim predvajanje od sredine dalje tudi vredu.
Ko isti postopek naredim na WD 250GB, pa nastane problem. Film normalno zažene brez problemov, ko pa določim da želim film od polovice naprej nekje... pa se ustavi. tako da moram zapret Windows Media Player.
Tudi ko USB ključ priklopim, ga PC prepozna takoj, ko vtaknem WD pa traja malo dlje.
Kako je torej možno, da ima ključ boljši odzivni čas in ne povzroča težav pri filmih?
- spremenil: tabla ()
Ja pri teh filmih v 1080p pač je tko, disk ma 2mb predpomnilnika, 5400 obratov in napajanje preko USB.
blackbfm ::
Kolikor sem na hitro pogledal nek review je disk dovolj hiter. Probaj kakšen drug player, recimo VLC, SMPlayer, Media Player Classic...
Mavrik ::
Jao kake to prodajate. Praktično noben USB ključek ne pride po hitrosti niti blizu navadnemu disku, pa čeprav je to 5400 z 2MB predpomnilnika.
Jaz bi na tvojem mestu pognal surface scan na zunanjem disku, možno je da si ga že kaj kje poškodoval in se zato ustavi pri branju. Ali pa imaš preveč slab kabel in ma probleme z napajanjem.
Jaz bi na tvojem mestu pognal surface scan na zunanjem disku, možno je da si ga že kaj kje poškodoval in se zato ustavi pri branju. Ali pa imaš preveč slab kabel in ma probleme z napajanjem.
The truth is rarely pure and never simple.
Jaz sem samo povedal kaj sem storil s tem diskom in kaj z USB ključem glede filmov. Surface scan, v teh stvareh se ne spoznam, to je v sklopu WinXP?
Kateri program ima "surface scan"?
Kateri program ima "surface scan"?
Zgodovina sprememb…
Kje dobiš ta surface scan?
Rad bi naredil speed test s kakim pametnim program za USB ključ in potem še za WD 250GB Mz Passport, ker bi bil program vredu za te stvari?
R33D3M33R ::
Za surface scan imaš vgrajen chkdsk: http://www.microsoft.com/technet/prodte...
Poženi preko konzole:
chkdsk A: /rx
A zamenjaj s črko pogona.
Za testiranje hitrosti pa si oglej program Sisoftware Sandra
Poženi preko konzole:
chkdsk A: /rx
A zamenjaj s črko pogona.
Za testiranje hitrosti pa si oglej program Sisoftware Sandra
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Ključ USB je ubistvu hitrejši le po reakcijskem času. Drugače sta skoraj enaka.
Pregledal sem surface scan na obeh, nikjer ni bad sektorjev, saj sta oba skoraj nova.
Še sam nisem mogel verjeti, da so teli mali diski resnično počasni kar se tiče odzivnosti.
Samo ne vem, kaj se je zdaj zgodilo s tem WDjem, ampak vsi filmi delajo, ne zatika se več nič, je mogoče to, da je bil dlje cajta vklopljen? Še meni ni jasno kako je to možno ampak zdaj ni več napak, prej pa so ble.
RES ZLO ČUDN JE TOLE, po testih HD tune se tisti rumeni del približuje hitrosti prenosa.
Nej mi edn razloži kakšn disk sm to kupu, par dni nazaj ni dobr delu, zdej ko sm naredu vse teste in ponovno poskusil s filmi h.264 1080p pa vse dela lepo gladko, tudi zatika se nič, ne cikla, skratka dela kot je treba.
Pregledal sem surface scan na obeh, nikjer ni bad sektorjev, saj sta oba skoraj nova.
Še sam nisem mogel verjeti, da so teli mali diski resnično počasni kar se tiče odzivnosti.
Samo ne vem, kaj se je zdaj zgodilo s tem WDjem, ampak vsi filmi delajo, ne zatika se več nič, je mogoče to, da je bil dlje cajta vklopljen? Še meni ni jasno kako je to možno ampak zdaj ni več napak, prej pa so ble.
RES ZLO ČUDN JE TOLE, po testih HD tune se tisti rumeni del približuje hitrosti prenosa.
Nej mi edn razloži kakšn disk sm to kupu, par dni nazaj ni dobr delu, zdej ko sm naredu vse teste in ponovno poskusil s filmi h.264 1080p pa vse dela lepo gladko, tudi zatika se nič, ne cikla, skratka dela kot je treba.
Zgodovina sprememb…
Stvari k enkrat ne delajo pol delajo, jst osebno ne maram, tako da bom raj vzel kak drug 2.5 zunanji disk, po možnosti se bom pozanimal kateri so vsaj bolj odzivnejši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2365 (1476) | gavro |
» | Disk dela cudne zvokeOddelek: Pomoč in nasveti | 949 (838) | marnit |
» | ne morem razdelit sistemske particije brez formataOddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1190) | KontraCepec |
» | kako preveriti diskOddelek: Programska oprema | 1142 (1049) | upirna |
» | Probem - XP particijaOddelek: Programska oprema | 950 (846) | mh8759a |