Forum » Elektrotehnika in elektronika » tube amp kit, kje kupiti?
tube amp kit, kje kupiti?
jamiroq ::
rad bi si sestavil ojacevalec na elektronke, vendar ne vem kje bi kupil kit - nasel sem tole stran, vendar ne posiljajo v slovenijo. pozna kdo kaksno trgovino, ki bi prodajala taksne kite, po moznosti v eu?
Azrael ::
Kaj pa če zadevo narediš sam? Za začetek kaj takega?
Priporočam, da si še malo ogledaš ostale informacije, na zgoral linkani strani.
Finta zvoka lampašev je v izdelavi izhodnega transformatorja. Če je ta izdelan slabo, je zvok zanič.
Priporočam, da si še malo ogledaš ostale informacije, na zgoral linkani strani.
Finta zvoka lampašev je v izdelavi izhodnega transformatorja. Če je ta izdelan slabo, je zvok zanič.
Nekoč je bil Slo-tech.
lucca brassi ::
Na IC elektroniki ali HTE ali Conradu vprašaj za Vellmanove kite . Dobiš jih že sestavljene ali pa v kit izvedbi in jih sciniš sam npr
VELLMAN
VELLMAN
moments before detonation
ekola, kupil sem kita k-16ls in k-tl na tubedepot.com. za vse skupaj sem plačal ~267eur (kita, shipping) + ~75eur (carina, ddv). ohišje sem naročil na autocostruire.com. fyi: poštnina za slovenijo je za 0.5 eur dražja od ohišja .
par fotk (sorry za slabo kvaliteto, narejeni sta bili s telefonom):
elektrolitskih kondenzatorjev, 150 ohmskih uporov, vhodov, izhodov, potenciometrov, transformatorjev in še par zadev nisem še montiral, ker čakam na ohišje.
edit: ve kdo kje bi se dalo dobiti pokrove/ohišja za transformatorje? nekaj takega, vendar ne ravno za $36/kos :).
par fotk (sorry za slabo kvaliteto, narejeni sta bili s telefonom):
elektrolitskih kondenzatorjev, 150 ohmskih uporov, vhodov, izhodov, potenciometrov, transformatorjev in še par zadev nisem še montiral, ker čakam na ohišje.
edit: ve kdo kje bi se dalo dobiti pokrove/ohišja za transformatorje? nekaj takega, vendar ne ravno za $36/kos :).
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
Azrael ::
Za ohišja za transformatorje vprašaj izdelovalce malih transformatorjev (Dolinšek v Kranju, Elma v Črnučah, mogoče HIT elektronik (po katalogu imajo samo toroide)...).
Nekoč je bil Slo-tech.
se par slikc:
v ohisju (sicer na pol narejeno, zaenkrat :P):
"tihozitje" ;):
igra pa zelo fajn, za moja usesa in na trenutnih zvocnikih :).
v ohisju (sicer na pol narejeno, zaenkrat :P):
"tihozitje" ;):
igra pa zelo fajn, za moja usesa in na trenutnih zvocnikih :).
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Azrael ()
Uros81 ::
Lep pozdrav
Tudi jaz se bom lotil izdelave tega ojačevalca, pa me zanima, kakšne zvočnike imaš priklopljene nanj ?
Impedanca, koliko dB spustijo pri inputu 1W.....
Hvala in lep dan še naprej.
Tudi jaz se bom lotil izdelave tega ojačevalca, pa me zanima, kakšne zvočnike imaš priklopljene nanj ?
Impedanca, koliko dB spustijo pri inputu 1W.....
Hvala in lep dan še naprej.
trenutno uporabljam zvocnike marantz ls540mx (z marantzovega sistema mx-540). vsi podatki, ki jih imam so: impedanca 6 ohmov, 'rating input power' je 30w, 'maximum input power' pa je 80w.
ojacevalca po vec kot letu sicer se nisem koncal, tako da boljsih zvocnikov se nisem kupil :P. trenutno zgleda takole:
najvecja j*ba je seveda izdelava ohisja, saj kit ni bil ravno narejen za to. zamenjal sem se izhodne transformatorje za hammondove 1645, za napajalni transformator sem se pri enih kitajcih kupil alu skatlo & that's that...
en nasvet: preden zadevo sestavis si prerisi/poskeniraj in premeri pcb(je), da ne bos imel problemov pri sestavljanju ohisja.
edit: tpyo.
ojacevalca po vec kot letu sicer se nisem koncal, tako da boljsih zvocnikov se nisem kupil :P. trenutno zgleda takole:
najvecja j*ba je seveda izdelava ohisja, saj kit ni bil ravno narejen za to. zamenjal sem se izhodne transformatorje za hammondove 1645, za napajalni transformator sem se pri enih kitajcih kupil alu skatlo & that's that...
en nasvet: preden zadevo sestavis si prerisi/poskeniraj in premeri pcb(je), da ne bos imel problemov pri sestavljanju ohisja.
edit: tpyo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jamiroq ()
slike dokoncanega ojacevalca:
nanj sem priklopil zvocnike monitor audio bx5; igrajo fenomenalno :).
z 'nosilci' (in priklopom) transformatorjev nisem najbolj zadovoljen ampak bo ze :P.
nanj sem priklopil zvocnike monitor audio bx5; igrajo fenomenalno :).
z 'nosilci' (in priklopom) transformatorjev nisem najbolj zadovoljen ampak bo ze :P.
kje si bil pred enim letom? ;)
zgornjo alu plosco sem sicer dal izdelati na schaeffer ag.
sicer pa hvala za link, bo gotovo se prav prisel :).
1024 ::
kje si bil pred enim letom? ;)
Tukaj. :)
Ma pa mali res velik uporabnih stvari za elektronsko diy-anje.
Fish knows everything.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektrotermični ventil?Oddelek: Loža | 941 (906) | Pyr0Beast |
» | Napajalnik za avtoojačevalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1931 (1761) | micoboy |
» | Črna škatla - iz 230V na 5VOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3188 (2323) | galex |
» | priklop prenosnika na UPS Mustek PowerMust 848Oddelek: Pomoč in nasveti | 1174 (1034) | Lucio |
» | Mašina za rezanje aluminijaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3185 (2978) | milica |