» »

Odpiranje oken :)

Odpiranje oken :)

CoolBits ::

Malo iz dolgčasa danes in po inspiraciji iz enega tujega foruma, sem poskušal na osx-u odpret 1000 oken text editorja :)
Operacija je uspela in je tudi posneta.

Računalnik je bil po dokončanem "težkem" delu še vedno popolnoma in normalno odziven, celo exspose je deloval vendar imam občutek, da ni prikazal vseh 1000 oken.
Računalnik je iMac 7,1 c2d 2Ghz, 2Gb ram, ati 2400xt

Zanima me kako to uspeva na ostalih sistemih. Če ima pa še kdo kakšno podobno idejo pa naj kar izvoli :)

Pa brez pljuvanja ali kreganja prosim... komur je dovolj dolgčas naj pač preizkusi :D

Koda za odpiranje oken za osx:

display dialog "Koliko oken naj odprem?" default answer "10"
set limit to text returned of result
tell application "TextEdit"
launch
repeat limit times
make new document
end repeat
end tell

Še koda za windows:

@echo off
echo Naloga: Odpri 1000 oken notepada.
echo.
pause
set i=0;
:loop
if %i%==1000 goto end
set /a i+=1
start notepad.exe
goto loop
:end
echo Status: Dokoncan
echo %i% oken notepada odprtih
echo.
echo Pritisni gumb za izhod . . .
pause>nul
exit
  • spremenilo: CoolBits ()

jamiroq ::

powershell ukaz, ce se komu ne da tipkat:

for ($i=1; $i -le 1000; $i++) {notepad}

vista (64-bit na c2d e8200, 8gb rama) se mi sicer ni sesula, mi je pa preklopilo iz aero vmesnika v vista basic vmesnik (ne vem ali so se sesuli driverji za graficno ali je to vista sama naredila). je pa s 1000 odprtimi notepadi sistem malenkost manj odziven (med izvajanjem ukaza pa je bil popolnoma neuporaben).

Bi uspel posnet tudi video?
Drugač pa ukaze zgoraj sam prekopiraš v .bat na osx pa v script editor in narediš .app

evo video@vimeo.

podrobnosti se vidi v fullscreen z vklopljenim hd.

skusal sem odpreti tudi 10k notepadov, vendar je stevilo procesov obstalo pri nekje 1300, ceprav je zgledalo, kot da se novi notepadi se kar odpirajo.

R33D3M33R ::

Windows XP: 185 procesov, nato prične ven metati neke napake. Očitno se doseže nek limit procesov, ker task managerja sploh ne gre odpreti, dokler je odprtih 185 notepadov.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

;-) ::

Men jih na xp odpre samo 50 nato napaka:

http://www.shrani.si/f/2S/RF/qUrykLD/untitled-145.jpg

Potem pa še morm 950x stisnt ok :D

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

frudi ::

vista (64-bit na c2d e8200, 8gb rama) se mi sicer ni sesula, mi je pa preklopilo iz aero vmesnika v vista basic vmesnik (ne vem ali so se sesuli driverji za graficno ali je to vista sama naredila). je pa s 1000 odprtimi notepadi sistem malenkost manj odziven (med izvajanjem ukaza pa je bil popolnoma neuporaben).

Podobna konfiguracija (E8400@4GHz, 8GB rama, Vista x64) in enaki rezultati. Kaki dve minuti, dokler je zaganjalo notepade, je bila mašina povsem neuporabna, nato pa deluje naprej skoraj normalno. Rama je porabljenega 2.8GB, CPU poraba pa se suče okrog 10% z rednimi špicami na okrog 30% (vsakih pet sekund za kake pol sekunde).
Tudi Task Manager normalno dela, je pa tudi meni izklopilo Aero temo.

Ima kdo kak predlog, kako te notepade sedaj najhitreje zapret? :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

darkolord ::

Ima kdo kak predlog, kako te notepade sedaj najhitreje zapret? :)
taskkill?

Ktj ::

zapri grupo?

Kako pa flip3d deluje s 1000 okni, al kako se že reče tistemu kar ti prikaže okna kjer jih scrolaš?

Sej se mi je zdelo da XP ne zmore, vista pa kar solidno, zgleda :D
Kaj pa kdo na linuxu?

Pa zanimivo je, da windows odpira za vsako okno svoj proces, a ne bi blo bolj enostavno sam novo okno odpret v procesu?

> Ima kdo kak predlog, kako te notepade sedaj najhitreje zapret? :)

v powershellu lahko z ukazom "stop-process -name notepad" (oz. kill -name notepad, ce ti je blize linux :P).

> Kako pa flip3d deluje s 1000 okni, al kako se že reče tistemu kar ti prikaže okna kjer jih scrolaš?

ne dela, ker je aero izklopljen :).

BigWhale ::

Hm, sem probal odpreti 1000 vi-jev. Pa se ne da. Vsak vi zahteva odprtje svojega terminala in vsak terminal ponuca en pty in pri 187 odprtih terminalih se je stvar ustavila.

Grem gledat kako dela gnome edit. :)

Jah tkole, zdaj imam 202 gedit okna odprta. Process gedit je samo eden. Pri 202 oknih je gnome enostavno rekel, da se ne gre vec. :) Dela pa se vse normalno, gedit mi pozre 5.7% rama od 2GB. V bistvu sploh ne vem vec kaj naj pozenem, ker vsako stvar mi nekje nekdo ustavi.

Zlo brihtno narejen sistem! :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Liker ::

Sem se jaz poskusil z gedit.
CPU: C2D P9600
RAM: 512MB

gedit je prilezel do 835 oken po nekako 5-ih minutah, sistem je bil v terminalu normalno odziven, gnome je pa malo strajkal (karkoli kar je spremenilo layout oken je trajalo kako minuto ali raje se vec).

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

w00tnes ::

Meni so XPji odprli samo 180 notepad-ov :|
Delal je pa sistem med odpiranjem normalno, edino taskbar je zmrznil (potem je delal normalno dalje)
Sistem je 1.73GHz T2370 procesor, 1G rama (128 ga odzira grafika)
Med odpiranjem je CPU poraba skocila na 100% (na obeh jedrih), poraba rama je zrastla na 860m

v windows 7 (build 7000, 64-bit, hardware enak kot prej) se sicer aero ne izklopi, vendar odpiranje traja ubijalsko dolgo (15 minut in vec, nisem cakal do konca :P), vmes je sistem prakticno neodziven.

Pyr0Beast ::

Xp, 1003-je procesi, čas odpiranja okoli 10 sekund
Pri 200 pa še nekaj začelo metati ven errorje.
Poraba rama okoli 600MB

Nastavljeno na 700 oken ostane 228 delujočih procesov. :/
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

frudi ::

Ironično Vista deluje bistveno bolje s 1000 odprtimi notepadi, kot z 200 in to ravno zaradi Aera. Pri 200 ostane vklopljen in sistem je v tem primeru povsem neuporaben, ker vsaka najmanjša akcija (recimo odpreti start menu) traja po 5+ sekund, CPU poraba pa skače med 50 in 100%. Vista še celo zajamra, da dela počasi in predlaga izklop Aera :).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

jest10 ::

Na Atomu 1,6GHz, 1GB rama, XP SP3 mi je prilezlo do nekaj nad 800 procesov. Od okoli 300 dalje je metalo tudi napake.

Evo spet malo igranja.
Tokrat sem odpiral Pages okna (ekvivalent wordu)
Pri okrog 70 oknih je postalo odpiranje zelo počasno, sistem pa še vedno odziven. Ni se mi dalo čakat :)

Na windows bi to moralo potekat bolje od notepada, ker je word en sam proces z več okni.

Tear_DR0P ::

Pa zanimivo je, da windows odpira za vsako okno svoj proces, a ne bi blo bolj enostavno sam novo okno odpret v procesu?

ker je word en sam proces z več okni.

coolbits, sicer nisem nek poznavalec operacijskih sistemov, ampak kolikor vem je to ena izmed razlik med OSX in win sistemoma. v win sistemih je vsak dokument svoje okno in vsako okno svoj proces. na osx pa je vsak dokument svoje okno, aplikacija pa teče le ena. zato na OSX po zaprtju vseh dokumentov aplikacija še vedno teče, v winsih a temu ni tako. o tem sem kakše tri tedne nazaj bral članek, pa ne vem več kje in točno kdaj, da bi ti dal link
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

WarpedGone ::

@tear_drop:

To kar pišeš, ni razlika med OSX in Win ampak kvečjemu razlika med Pages in Wordom.
Tako v OSX kot v Winsih lahko napišeš program, kjer bo za vsako okno/dokument zadaj tekel svoj proces (=aplikacija) ali pa bo 1000 odprtih oken/dokumentov hendlala ista aplikacija/proces/nitka.

Stvar zasnove urejevalnika dokumentov.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tear_DR0P ::

hmm - mogoče sem pa narobe dojel :)

bral sem na arsu - Ars Technica - Paradigms Lost

The fundamental distinction between OS X and Windows is that, in general, windows on Mac OS X represent documents; on Windows, they represent applications. This conceptual difference motivates many of the UI features of both OSes, and understanding it is key to understanding the two operating systems.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Saj če se ne motim, se word 2007 odpre kot en proces z več okni, pri starejših je bilo pa to menda drugače ja.

WarpedGone ::

Trik je spet v detajlih in razumevanju teh detajlov. Tip tam pravi:
The fundamental distinction between OS X and Windows is that, in general, windows on Mac OS X represent documents; on Windows, they represent applications

In general = ponavadi, običajno. Se pravi, običajna zasnova programov na OSX naj bi bila da se vsak dokument (tekstovni, slika) odpre v svojem oknu, na Winsih pa naj bi v enem oknu tekla aplikacija, posamezni dokumenti pa se naj bi odpirali v oknih znotraj okna te aplikacije.

Temu se drugače reče s kraticami MDI - Multiple Documents Interface in SDI - Singe Document Interface. Pri MDI maš glavno apliakcijsko okno, ki gosti več notranjih dokumentih oken, pri SDI pa maš v enem oknu en dokument. Ali je zadaj pri SDI pristopu za vsak dokument svoj proces/program ali samo eden je pa spet stvar zasnove. Za kakšen design se odločiš je precej odvisno od problema, ki ga rešuješ.
Zbogom in hvala za vse ribe

Tudi meja med SDI in MDI ni vec jasna. Lahko imas vec MDI oken istega programa. In spet, so ta okna lahko posamezni procesi ali pa en proces, dokumenti znotraj enega okna so prav tako lahko en ali vec procesov.

Only they sky is the limit. :))

M@73Y ::

winxp SP3 proc. pentium III, 548MHz, 512MB rama mi odpre 144 notepad-ov potem mi napiše error napako.
..jump into psytrance tunnel..

krneki0001 ::

windows 2000 (3Gb ram in P4) odpre vseh 1000 oken notepada in to v manj kot pol minute, vendar od 256 naprej za vsako okno odpre še eno okno za potrditev, zajamra in zapiska, tko da je grdo za slišat.

Killaš jih pa najlažje z proces explorerjem (free zadeva).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP->Vista izboljšave in popravki (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
766483 (3394) MrStein
»

Beta premagala Microsoftove strežnike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
14112624 (7640) Jst
»

BAT file - Auto zaprtje DOS okna

Oddelek: Pomoč in nasveti
92022 (1887) ender
»

Prvi koraki po Windows Visti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
14913652 (8699) 64202

Več podobnih tem