Forum » Omrežja in internet » RJ45 vhod - ženski konektor?
RJ45 vhod - ženski konektor?
Drejcek ::
Živjo!
Zanima me kje bi lahko kupil in pa ali se splača kupt vtičnčnco RJ45, da jo naštimam v steno in potem ko postavm zraun računalnik samo vštekam notr kabl in dela, kot da bi prklaplu na elektriko. Najdu sm edin tole. Se prav jst potegnem kabl v steni, na eni strani je vštekan v modem, na drugi strani pa z vtičnco gleda iz stene, potem pa jst postavm zraun računalnik, vštekam in surfam po intrnetu.
Zanima me kje bi lahko kupil in pa ali se splača kupt vtičnčnco RJ45, da jo naštimam v steno in potem ko postavm zraun računalnik samo vštekam notr kabl in dela, kot da bi prklaplu na elektriko. Najdu sm edin tole. Se prav jst potegnem kabl v steni, na eni strani je vštekan v modem, na drugi strani pa z vtičnco gleda iz stene, potem pa jst postavm zraun računalnik, vštekam in surfam po intrnetu.
Pyr0Beast ::
Obstajajo tudi stenske vtičnice za kaj takega. Poglej po bližnjih trgovinah (ogibaj se merkurja, ker je ena 10-20€).
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Se opravičujem, ker sem odprl že obstoječo temo, drugač pa Pyr0Beast, mislu sm stensko utičnco ja.
Pyr0Beast ::
Da, zadeva je zelo podobna navadni stenski vtičnici za telefon, samo širša je. Pazi da ne boš izbral 6-pinsko vtičnico ki je namenjena UTP kablom.
Some nanoparticles are more equal than others
jini ::
pazi tudi, da ne boš izbral isdn vtičnice, ki pri nekaterih proizvajalcih navzven izgleda povsem enako, si pa nimaš z njo kaj dosti pomagat.
Hvala oba, me pa še zanima če je lahko samo en kabl do dveh utičnic al sm že prezahtevn? Zanima me zato, ker bi potem potegnu 2kabla (to si rihtam sobo) in bi bil en za IP TV (Siol TV na kompu) in en za intrnet s tem, da bi se na ta en kabl dalo prklopt dva računalnika. Če ne gre me zanima pol a morm nujno kupt switch al je kaka druga možnost, ker ma modem samo 4 izhode.
na en kabel lahko načeloma zmontiraš 4 vtičnice, na vsak konec dve, in tako priklopiš preko njega dve omrežni napravi. samo to ne reši tvojega problema premajhnega števila izhodov na modemu.
neres ::
Pazi da ne boš izbral 6-pinsko vtičnico ki je namenjena UTP kablom.
A nimajo UTP kabli prav tako 8 žil in 8 pin RJ45 konektorje?
toxius ::
Hvala oba, me pa še zanima če je lahko samo en kabl do dveh utičnic al sm že prezahtevn? Zanima me zato, ker bi potem potegnu 2kabla (to si rihtam sobo) in bi bil en za IP TV (Siol TV na kompu) in en za intrnet s tem, da bi se na ta en kabl dalo prklopt dva računalnika. Če ne gre me zanima pol a morm nujno kupt switch al je kaka druga možnost, ker ma modem samo 4 izhode.
za IP TV boš moral imeti posebej kabel in posebej mrežno kartico nastavljeno na UDP protokol (sicer lahko deluje tudi prek istega kabla ampak ti bo kockalo sliko... Pa še ena stvar, če imaš linijo za več TVjev potem bo vse OK drugače boš moral si tudi na Siolu ureditev v administraciji, da ti povišajo hitrost za 2 TVja (na optiki tudi 3)...
pa če bo daljša dolžina kabla ti toplo priporočam ne UTP kabla ampak FTP kabel (dvojni ovoj, boljša izolacija)... In sicer ker boš v steno dal kabel imaš tam tudi el. kable ki povzročajo interferenco in slabo izolirani kabli so potem izpostavljeni CRCjem (napakam na liniji), tako da FTP...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toxius ()
ta vezava ne bo delovala. če imaš v modemu 4 priključke, lahko priključiš nanj 4 omrežne naprave. uporabiti boš moral switch, lahko tudi usmerjevalnik, da ne boš imel kakšnih težav z omejenim številom ip naslovov pri več računalnikih (ne vem, kakšno omejitev ima siol).
UTP kabel bo povsem dovolj za tvoje potrebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jini ()
toxius ::
ta vezava ne bo delovala. če imaš v modemu 4 priključke, lahko priključiš nanj 4 omrežne naprave. uporabiti boš moral switch, lahko tudi usmerjevalnik, da ne boš imel kakšnih težav z omejenim številom ip naslovov pri več računalnikih (ne vem, kakšno omejitev ima siol).
Siol nima nobenih "IP omejitev", edino kar moraš v DHCPju (kar je LOKALNO) nastaviti na modemu max število PCjev...za domačo uporabo mislim, da je že privzeto dovolj nastavljeno (med 5-10 povezav)...
Seveda dodatno plačuješ še za 1 TV...
Če se imaš rad za TV vzami FTP kabel, iz zelooo dobrih virov imam izkušnje s temi stvarmi... (ni mi pa treba verjet in vzami kar češ, čisto tvoja odločitev)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: toxius ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Hitrost povezave 200 Mbps (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5505 (4219) | Tilen |
» | Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?Oddelek: Omrežja in internet | 11635 (9311) | antonija |
» | 1GBase-T: distribucijski panel, kabel in vtičniceOddelek: Omrežja in internet | 2477 (2243) | an0nimen |
» | Nasvet:Utp kabl,internet,ip tvOddelek: Pomoč in nasveti | 13951 (11255) | Rocky77 |
» | Mreža in vezava kablovOddelek: Omrežja in internet | 3318 (3124) | BoRDaH |