Forum » Pomoč in nasveti » vrsta diska in ramov?
vrsta diska in ramov?
turist1 ::
kako vem kaksen disk imam in rame brez da bi odpiral prenosnik? rad bi naročil nove dele-upgradal...
a imam sata diske in kakšne rame? ko gledam v trgovinah sploh ne opazim razlike med iznakami kateri rami so za PC in kateri za laptope...
hvala
a imam sata diske in kakšne rame? ko gledam v trgovinah sploh ne opazim razlike med iznakami kateri rami so za PC in kateri za laptope...
hvala
solatko ::
Potegni iz interneta EVEREST, ti bo pokazal vse komponente in povezave do tovarniških podatkov.
maxum ::
ja a verjetno niso vsi rami kompatibilni?? za prenosnike mora biti DIMM rami, potem latenca itd.....?trenutno imam 2x Infineom PC2700DDR SDRAM 2.5-3-3-7 @ 166Mhz (2.0-3-3-6 @ 133Mhz
torej morajo naslednji biti podobni??
kaj predlagate??
Aja prenosnik je HP Compaq nx7010 Pentium 1.5Mhz 512mb rama in 120gb diska. disk če sem pravilno pogledal v everestu (pod storage-ATA-device type piše ATA 100...torej očitno ni SATA :(
Bios je 21.2.04 a ne piše verzije...bom malo poggolal za bios....torej rami morajo biti Dimm in ista latenca ki je zgoraj napisana? predlogi dobrodošli :)
pod chipset če sem pravilno videl je maximum maount 2GB module size še piše 2ranks 4 nanks :)
torej morajo naslednji biti podobni??
kaj predlagate??
Aja prenosnik je HP Compaq nx7010 Pentium 1.5Mhz 512mb rama in 120gb diska. disk če sem pravilno pogledal v everestu (pod storage-ATA-device type piše ATA 100...torej očitno ni SATA :(
Bios je 21.2.04 a ne piše verzije...bom malo poggolal za bios....torej rami morajo biti Dimm in ista latenca ki je zgoraj napisana? predlogi dobrodošli :)
pod chipset če sem pravilno videl je maximum maount 2GB module size še piše 2ranks 4 nanks :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
TOREJ V WINDOWSIH mi piše da imam 512mb rama. sem šel notesnik opirat zadaj in videl le eno ploščico na kateri je pisalo 256na eni strani in na drugi 32x64...??torej koliko rama sploh imam, sem odprl še disk in videl da je res ATA, v tretji "shrambi" je baterija in v četrti nisem prepričan ka, podobno kot rami, a je bil oblepljen z nalepkami garancija al kaj? da sploh ne vem kaj je četrta zadeva??pol cm krajsa od ramov in recimo 1cm širša...kolega je rekel da je wireless kartica??..
Mi lahko nekdo svetuje katerre rame naj dokupim??? hvala
Mi lahko nekdo svetuje katerre rame naj dokupim??? hvala
Pyr0Beast ::
32x64 je način označevanja, ki se je uporabljal predvsem včasih, ker so bile omejitve sistema s strani gostote pomnilnika. Zmnoži in deli z 8 pa dobiš 256. Druga palčka rama je pod tipkovnico oz. nekje tam.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
aha, hvala pyr0beast za razlago :D bom odprl danes še pod tipkovnico.
jaykay, aha ja a verjetno moram še kaj drugega gledat, kot le da so sodimm, kaj pa latenca itd.? ti ki so notri, niso DDR3 in verjetno ne DDR2? torej morajo biti DDR predvidevam?-kaj pa voltaza itd...??
pa te ki si predlagal, se mi zdijo malo dragi, cenejših ni??? hvala vnaprej!
jaykay, aha ja a verjetno moram še kaj drugega gledat, kot le da so sodimm, kaj pa latenca itd.? ti ki so notri, niso DDR3 in verjetno ne DDR2? torej morajo biti DDR predvidevam?-kaj pa voltaza itd...??
pa te ki si predlagal, se mi zdijo malo dragi, cenejših ni??? hvala vnaprej!
mislim da so tile NAJCENEJŠI, CENEJŠIH NI?-so kompatibilni?
http://www.ceneje.si/CX000486D7_-_patri...
http://www.ceneje.si/CX000486D7_-_patri...
JayKay ::
latence niso taki problem, bolj je vorašanje, če bo šlo dat katerekoli druge rami v hp razen originalnih. Original so PC2700 ti pa PC3200. Isto sem jaz naredil pri mojem Asusu pa dela še zdaj brez težav, not pa sta Corsair in Transcend.
solatko ::
JayKay - Brez skrbi da lahko katerekoli sodim rame PC3200, saj 2700 ne verjamem, da nove, sploh še dobiš pri nas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je to sploh možno (RAMi)?Oddelek: Strojna oprema | 3348 (2569) | bobi1992 |
⊘ | windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1380 (962) | puchweiller |
» | Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 16863 (8902) | Vlad Tepeš |
» | Kako dati RAM v laptop (prenosnik)Oddelek: Strojna oprema | 5471 (4332) | Pyr0Beast |
» | Mi kdo lahko razlozi nekaj o RAM-u ?Oddelek: Strojna oprema | 2296 (1787) | PrimozR |