Forum » Izdelava spletišč » Opredelitev dobrega php programerja...
Opredelitev dobrega php programerja...
Buffy ::
Pozdravljeni,
glede na to, da sam že nekaj let delam s php-jem kot študent in očitno ne znam cenit svojega dela, me zanima kdaj je nek php programer zares dobr in lahko zahteva urno postavko nad 25€/h (vzeto za primer iz drugih tem o cenah urnih postavk in projektov)...
Torej, prosil bi za mnenja, komentarje, pa kake nasvete izkušnje... Kr se po pravici povedano še odločam kaj bi rad počel, al programiral php al lepo nadaljeval s študijem v x smeri(v kolikor ugotovim da sm totalno zanič :P :D)...
Hvala!
glede na to, da sam že nekaj let delam s php-jem kot študent in očitno ne znam cenit svojega dela, me zanima kdaj je nek php programer zares dobr in lahko zahteva urno postavko nad 25€/h (vzeto za primer iz drugih tem o cenah urnih postavk in projektov)...
Torej, prosil bi za mnenja, komentarje, pa kake nasvete izkušnje... Kr se po pravici povedano še odločam kaj bi rad počel, al programiral php al lepo nadaljeval s študijem v x smeri(v kolikor ugotovim da sm totalno zanič :P :D)...
Hvala!
- spremenil: Buffy ()
root987 ::
Ne morem ti sicer svetovat kaj bi bila definicija dobrega (PHP) programerja, vendar bi ti pa vsekakor svetoval da raje najprej naredi fax (ali pa vsaj skupaj z delom).
Morda bi osebno rekel da si dober ko znaš več kot samo tipkat - torej tudi kaj načrtovat? Kakšne absolutno uveljavljene definicije pa še nisem prebral.
Morda bi osebno rekel da si dober ko znaš več kot samo tipkat - torej tudi kaj načrtovat? Kakšne absolutno uveljavljene definicije pa še nisem prebral.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
Buffy ::
Ja, načrtovanje, to je mogoče res ena izmed stvari ki te naredi bolšega. Sej dejansko, uporaba samih funkcij in ukazov nekako ne more opredeljevat, ker se tako ali tako naučiš nekaj novega, vsakič ko greš programirat...
Mogoče je res disciplina, načrtovanje, organiziranost tista ki te naredi bolšega, znanje seveda tudi, sam se mi zdi da je opredeljevanje s tem ali znaš narediti nek portal, ali pa spletno trgovino, nesmiselno, saj jih to večina zna (ali pač ne?)
Mogoče je res disciplina, načrtovanje, organiziranost tista ki te naredi bolšega, znanje seveda tudi, sam se mi zdi da je opredeljevanje s tem ali znaš narediti nek portal, ali pa spletno trgovino, nesmiselno, saj jih to večina zna (ali pač ne?)
HardFu ::
Dober si, ce imas dosti dela in veliko referenc.
Sam sem visje cene zacel dosegati ko sem odprl popoldanski s.p. (kljub temu da sem se student). Ne vem zakaj ampak ljudje me bolj resno jemljejo, ce recem da imam podjetje in lahko izstavim racun. Res je ta so tudi stroski in dajatve visji, ampak se definitivno splaca.
Sam sem visje cene zacel dosegati ko sem odprl popoldanski s.p. (kljub temu da sem se student). Ne vem zakaj ampak ljudje me bolj resno jemljejo, ce recem da imam podjetje in lahko izstavim racun. Res je ta so tudi stroski in dajatve visji, ampak se definitivno splaca.
http://codeable.io
tempoFlow ::
Tako kot je HardPhuck napisal - gre bolj za filozofijo, kot dejansko za to kaj znaš delati.
Kodo zna napisati vsak, prodati jo, pa je popolnoma druga zgodba. Sploh prodati jo po primerni ceni.
Tukaj pa zveni popolnoma drugače, če se podpišeš ta in ta študent ali pa ta in ta dipl. ing. in po možnosti s.p., pa še prikažeš ene deset referenc.
Na tvojem mestu bi doštudiral, programiraš pa tako ali tako lahko med študijem in si pridno nabiraš reference.
Kodo zna napisati vsak, prodati jo, pa je popolnoma druga zgodba. Sploh prodati jo po primerni ceni.
Tukaj pa zveni popolnoma drugače, če se podpišeš ta in ta študent ali pa ta in ta dipl. ing. in po možnosti s.p., pa še prikažeš ene deset referenc.
Na tvojem mestu bi doštudiral, programiraš pa tako ali tako lahko med študijem in si pridno nabiraš reference.
BigWhale ::
Ce se sprasujes ali si dober, potem nisi. Ce si pa preprican, da si dober in se oglasujes kot dober, potem spet nisi dober.
Ce si pa v resnici dober, te pa delo najde samo. :)
Ce si pa v resnici dober, te pa delo najde samo. :)
kix ::
Ma ja. Če se boš trudil boš z vsakim projektom boljši. To ali si dober ali nisi ne more biti vprašanje. Je pa vse v načinu kako boš prodal. Se strinjam, da je SP odličen začetek k resnosti in višjim cenam (in s tem večjim odgovornostim). Kar nekaj časa smo delali s študenti in dijaki za katere lahko rečem, da so bili dobri, le nekega resnega pristopa nismo doživeli. Tudi za dobro plačilo ne. Sedaj prakticiramo samo še s tistimi, ki izstavijo račun. Tvoji projekti so najboljša naložba. Če tudi jih nisi sam dobil in si delal za nekoga. Kdaj boš lahko zaračunal 25€? Takrat, ko bo to stranka pripravljena plačati tvojo ceno. To bo pa tista, ki ji denar ni problem in hoče tvojo kakovost. Kakovost pa lahko dokažeš s svojim delom. Vsak projekt pa naj je bil še taka štanca, ki ga nisem naredil maksimalno vrhunsko mi ni služil kot dobra referenca.
Ali je ključnega pomena urejenost, doslednost, preglednost, ... mogoče. Najpomembnejše je poznavanje stranke preden se z njo dogovarjaš o ceni. LP
Ali je ključnega pomena urejenost, doslednost, preglednost, ... mogoče. Najpomembnejše je poznavanje stranke preden se z njo dogovarjaš o ceni. LP
Kix
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena izdelave Android aplikacijeOddelek: Programiranje | 9590 (7938) | shadeX |
» | Kako se ne programira spletnih zmenkarij (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 26488 (19509) | haiku |
» | Programer brez diplome - je težko najti šiht?Oddelek: Loža | 4237 (1193) | hruske |
⊘ | Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Izdelava spletišč | 40189 (28152) | Primoz |