» »

Acer Aspire 9520-Ob vklopu ni odziva!

Acer Aspire 9520-Ob vklopu ni odziva!

victorya ::

Lep pozdrav!
Problem je sledeči:
Imam prenosnik Acer Aspire 9520 ki ga uporabljam že 2 leto. Do sedaj ni bilo težav,danes zjutraj ko pa sem ga hotela zagnati, se na ekranu ni prikazalo nič. Nobenega zvoka nobene slike skratka nič. Naj povem da je do včeraj zvečer delau normalno,brez kakih problemou.
Zanima me če mi lahko kdo pove kaj bi bilo lahko narobe.
Hvala

solatko ::

Brez pregleda je težko ugotovit zakaj neka zadeva naenkrat, noče več delat. Lahko je šla plata. Vzemi stran baterijo in poizkusi samo z napajalnikom, lahko pa je napajalnik zanič in se ti je spraznila baterija, pa enostavno nimaš elektrike. Poizkusi z drugim napajalnikom.

victorya ::

Sem poskusla,z napajalnikom ziher ni nič narobe,kar se plate tiče ne vem........ko ga prižgem se procesor odziva.....tak kot ko ga pač normalno prižgeš,sam da slike sploh ni...tema.

solatko ::

Potem je možno, da je odpovedal RAM. Je bil mogoče kaj nadgrajen.

victorya ::

ne računalnik ni bil nič nadgrajen! Do včeraj zvečer je delau brez problema! Danes zjutraj ne deluje več....a je mogoče da je grafična odpovedala? Ker računalnik daje zdej zvoke od sebe,nekako se mi zdi da je v windowse prišeu sam ekran ne dela.

solatko ::

Lahko je zelo majhna napaka, naprimer izklopljen ekran, možno pa je da je ekran crknu, za grafično dvomim, bi bil eden redkejših primerov. A je še v garanciji?

victorya ::

Pravkar nazaj s servisa,se jim ne sanja kaj bi blo. Lahko da je ekran ali matična. Jah ne vem za garancijo,če je 2 leti pol še je ja........pravkar v iskanju papirjev.

victorya ::

Oziroma,kako se vidi oz preveri če je ekran sklopljen? Neki je probavau zdej dol kao sam ni nič pomagalo.

solatko ::

Lahko je ena od žičk pretrgana in je potrebno zamenjati samo kabel monitorja, če je samo to, nesi na servis in te popravilo ne sme stati več kot €40, če pa je v garanciji, pa bo tko zastonj. Ko odprejo je vidno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

victorya ::

ok tak je zdaj................dans sem ga prižgala in pustila......čez nekaj časa se je na moje začudenje prižgau in prišeu v windows...sedaj se mi poraja sledeče prašanje...A je mogoče da mam virus???

solatko ::

Lahko je virus, lahko toliko zapacan sistem, da rabi toliko časa, da vse prebavi, najbolje, da kopiraš fajle, katere rabiš, potem pa nov instal in bo zadeva spet nekaj časa delovala. Če pa imaš kakšnega kolikor toliko stručkota, pa naj ti sistem dodobra počisti, če obvlada ima tudi orodja, s katerimi bo to varno naredu.

victorya ::

hmm ok da podrobno razložim...ko se je pc končno zagnau in se je prikazala slika.....je kmalu za tem prišloo kence data error in da se bo čez 60 sekund ugasnu. No ob resetu se je spet normlano prižgau a sta na vrhu ekrana 2 mapi v belem oknu.......nočeta zgint.........pc se je ponovno resetiru.....sedaj pa spet vse isto....črna slika......ne pride več v windows. Zdej me pa zanima če je možno da sem nek virus fasala pa da mi je disk uničlo? In jah sem probala dat cd od windosow not pa ne zažene. Nič se ne prikaže. A bi kaj nucalo če vzamem disk ven pa nazaj not?

solatko ::

Izgleda da si dobila enga lepga trojanca. Potrebno bo ponovno naložiti sistem, ali pa daj kakšnemu kolegu, da se bo malo igral z odstranitvijo zlobne kode. Verjetno pa ni samo en, saj po navadi prvi odpre vrata, potem pa se naseli not vsa golazen, katere na internetu ne manjka. Morda ti bo lahko rešil podatke, če ti ni popolnoma spremenilo datotek. Diska ti ni uničlo, je pa zaradi sprememb za računalnik nečitljiv. Če imaš drugi računalnik in pravilni adapter, lahko disk zbrišeš, zna pa se zgoditi, da virus onesnaži še drugo mašino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

victorya ::

Hja sama sem brez idej kaj bi lahko blo,tak da bo lepo romau v Ljubljano,kjer upam da ugotovijo kaj mu je. Sem poskusila še preklopit drug ekran na njega in ne deluje. Od tistega večera se pa niti pri
gau ni več...oziroma ni prišo v windowse več. Tak da res upam da ni kaj hujšega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z ekranom Asus Pro52L Laptop!! Prosim za pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
71078 (956) solatko
»

Prenosnik HP 6710b ne pokaže slike po stand by-u

Oddelek: Pomoč in nasveti
452367 (1431) zuz3k
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
513566 (2992) DT232
»

grafična ok, slike ni!!!???

Oddelek: Pomoč in nasveti
352495 (1915) polde66
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312198 (11585) k0lar

Več podobnih tem