» »

blue screen error (eamon.sys)

blue screen error (eamon.sys)

|ke ::

Pozdravljeni!

Na domačem računalniku, mi konstantno javlja napako v obliki blue screen-a, in sicer neki protestira v zvezi z datoteko eamon.sys. Sem vprašal malo strica Googla, pa sm ugotovu, da je ta datoteka neki v povezavi z NOD32 antivirusom, ki ga mam nameščenga na tem računalu. Več pa mi zaenkrat ni še uspel ugotovit.. :S

Je mel že kdo kake težave s tem? Kako zadevo popravit?

LP
Ike

bluefish ::

očitno nek konflikt. Popolnoma odstrni AV, počisti s CCleanerjem in ga namesti znova.

|ke ::

Sem hotu to narest, odprem računalnik, se pa niti do windows ne pobere več. pa ni važn a dam safe mode, al pa kako drugo k izbereš tam.. že kar takoj blue screen le da tokrat "drugačen" vzrok. piše:
STOP: 0x000000A5 (0x00000011, 0x00000007, 0xF79A60C0, 0x0100000C).

kaka ideja?

bi šlo mogoče tako da bi prklopu disk na drug računalnik kot slave in probu odstrant AV dol. Sam ne bo šel v celoti najbrž?
Ike

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |ke ()

alexxxx ::

0x000000A5 to mi deluje kot bios napaka, drugače pa google i guess

Sry nisem vredu prebral da si že googlal ps sry za repost

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: alexxxx ()

zelenjava ::

Nadgradi bios, ali pa je morda podatkovni kabel zanič.

solatko ::

Na novo instaliraj sistem, verjetno si fasal kakšen zahrbtni program, eamon.sys skrbi za zagon v povezavi z NOD32 in sedaj, ko si ga odstranil, ti enostavno ne zažene OS, drugič predno odstranjuješ faile, malo pogooglaj. Pred odstranitvijo ti je BSOD povzročal spor v system 32, zato sumim, da si fasal neko zadevo mimo AV programa. Z nekim live sistemom prekopiraj potrebne datoteke in sistem postavi na novo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 BSOD

Oddelek: Operacijski sistemi
81187 (1100) adam1900
»

Nov računalnik - BSOD

Oddelek: Pomoč in nasveti
8917 (766) rokypajo
»

Vista in 4GB rama

Oddelek: Operacijski sistemi
232364 (1745) opeter
»

Deamon tools

Oddelek: Pomoč in nasveti
112018 (1836) !pero!
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
595049 (4384) BB4l

Več podobnih tem