Forum » Loža » Rastlinska čistilna naprava
Rastlinska čistilna naprava
kozjakovec ::
Prej ko slej si bomo morali tisti,ki se ne moremo priključiti na javno kanalizacijsko omrežje,omisliti lastne čistilne naprave(to bo dober posel).Razmišljam o rastlinski čistilni napravi,za katero se sicer dobi splošne napotke,vendar konkretnih podatkov ne najdem.Torej rabil bi površino,število bazenov,vrsto rastlinja,itd,seveda vezane na število uporabnikov.Za morebitne nasvete ali navodila se lepo priporočam.
- premaknilo iz Problemi človeštva: jype ()
klopoter ::
Za RČN je potrebno pridobiti projektno dokumentacijo, ki pa ni poceni. Ta dokumentacija je potrebna zaradi dokazovanja, da je čiščenje odpadnih voda od hiše urejeno v skladu s predpisi in da je dokočno urejeno, prav tako pa tudi zaradi možnosti oprostitve plačevanje taks za obremenjevanje okolja. Sedaj čakam na odgovor občine v zvezi zahtev pri izgradnji RČN. Bazen je lahko eden s predhodnim vsedalnikom, za njim pa je tudi dobro izdelati "bajer", površina je okrog 2,5 m2 za eno PE (osebo).
Prodaja
kozjakovec ::
Danes sem šel gledal moje stare teme na Slotech-u in sem prišel do tvojega odgovora(ki sem ga popolnoma spregledal)in se ti lepo zahvaljujem.Kot si že napisal,je za regestrirano delovanje čistilne naprave potrebna projektna dokumentacija(cena katere je lahko tudi do 1000 €),nadalnji strošek pa je še sama gradnja,problem rastlinske čistine naprave je še menjava tamponskega polnila na cca 10 let(zaradi padca propustnosti),tako da sem se odločil,da bomo nabavili kompaktno hišno čistilno napravo(najbolj ugodnega ponudnika še iščem).Ampak če ne bi bilo potrebno nabavljati ter plačati papirjev,bi bila rastlinska čistina naprava še vedno moja prva izbira.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Filtri za vodo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24305 (12782) | denabiker |
» | Sonda za merjenje vsebnosti kisika v vodiOddelek: Kaj kupiti | 1763 (1505) | ahonen |
» | Kam na morje za en dan?Oddelek: Loža | 5524 (3738) | Invictus |
» | Podražitev komunale za več 100% (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12653 (9783) | Magic1 |
» | čistilna naprava - na dvorišču...Oddelek: Loža | 6961 (5310) | T0RN4D0 |