Forum » Zvok in slika » kaseta -> CD
kaseta -> CD
drzni86 ::
Lep pozdrav.
Doma imam veliko starih kaset (predvsem slovenske glasbe ki jo ni na cd-jih) in me zanima kako bi zvezal kasetnik in PC da bi lahko musko spravil na disk?
Doma imam veliko starih kaset (predvsem slovenske glasbe ki jo ni na cd-jih) in me zanima kako bi zvezal kasetnik in PC da bi lahko musko spravil na disk?
5er--> ::
Slušalke / Line out na kasetniku -> Line in / Mic na zvočni kartici
Za program pa lahko uporabiš brezplačni audacity.
Za program pa lahko uporabiš brezplačni audacity.
če prav razumem... Vzameš slušalke ki majo vgrajen mikrofon... jih priključiš na kasetnik in potem (te iste slušalke) priključiš še na zvočno kartico.
Kako pa je kej z kvaliteto zapisa?
Kako pa je kej z kvaliteto zapisa?
logout ::
Narobe razumeš. S primernim kablom povežeš izhod kasetnika z vhodom zvočne kartice. Izhod na kasetniku je lahko tudi luknja, ki je drugače namenjena za slušalke, če ni česa primernejšega.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
MTB ::
Pogledaš kak izhod ima kasetnik, ponavadi je to stereo 3.5 mm bananica, tak kot na računalniku, greš v trgovino (merkur, bigbang...) in kupiš tak kabel, ki ima na obeh straneh tak priključek, ali pa stereo mikrofonski kabelček, 2 bananci in spajkalnik, pa zalotaš sam.
Aha... hvala za pomoč! Si nisem mislu da je tko enostavno.
Moderatorji - lahko zaprete temo!
Moderatorji - lahko zaprete temo!
zdravo!
Sedaj sm nabavil kabel in povezal kasetnik in računalnik in muska lepo špila na zvočnikih sam ne rata pa mi jo posnet v Audacity tko da bi prosu za mal pomoči kako nej to nardim...
Hvala
Sedaj sm nabavil kabel in povezal kasetnik in računalnik in muska lepo špila na zvočnikih sam ne rata pa mi jo posnet v Audacity tko da bi prosu za mal pomoči kako nej to nardim...
Hvala
st0jko ::
recording device nimaš prav izbran... mora bit "line in" oz. "mikrofon".
...mislim da
...mislim da
keks?
ja v nastavitvah za vhodno/izhodne naprave mam tko naštiman:
predvajanje: Realtek HD audio output
Snemanje: Realtek HD audio input
In nimam možnosti za na snemanju naštimam kej drugega...
Al morm naštimat taprav kanal snemanja?
predvajanje: Realtek HD audio output
Snemanje: Realtek HD audio input
In nimam možnosti za na snemanju naštimam kej drugega...
Al morm naštimat taprav kanal snemanja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: drzni86 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je ASIO in kako se uporablja?Oddelek: Zvok in slika | 2424 (2283) | neres |
» | Vaše najljubše Commodore64 igre (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 5656 (5656) | El Nino |
» | Commodore 64 - prav vidite, kako komunicirat z njim ?Oddelek: Strojna oprema | 2165 (1639) | Azrael |
» | Iz kasete na CDOddelek: Zvok in slika | 1285 (1122) | glinik |
» | glede CD-playerja v avtuOddelek: Loža | 899 (857) | PrimozR |