Forum » Pomoč in nasveti » Kje je mapa?
Kje je mapa?
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Turboo28 ::
Pozdravljeni
Naj obrazložim naslov teme: Na zunanjem disku imam/sem imel shranjene podatke. Nekega dne pa vidim da mi manjkata 2 mapi. Jaz map nisem premikal, ne brisal, saj podatki v njih niso bili moji, prav tako pa ne vrjamem da bi kdo drug od uporabnikov izbrisal podatke, ker so pomembni.
Zanima me kako lahko mapa preprosto izgine in pa, če lahko dobim vsebino mape nazaj s kakšnim recovery programom. (disk sem že pregledoval z getdataback, ampak nisem dobil rezultatov, ker je disk povezan prek usbja)
LP
Naj obrazložim naslov teme: Na zunanjem disku imam/sem imel shranjene podatke. Nekega dne pa vidim da mi manjkata 2 mapi. Jaz map nisem premikal, ne brisal, saj podatki v njih niso bili moji, prav tako pa ne vrjamem da bi kdo drug od uporabnikov izbrisal podatke, ker so pomembni.
Zanima me kako lahko mapa preprosto izgine in pa, če lahko dobim vsebino mape nazaj s kakšnim recovery programom. (disk sem že pregledoval z getdataback, ampak nisem dobil rezultatov, ker je disk povezan prek usbja)
LP
toxius ::
Pozdravljeni
LP
poskusi z recuvo....
tempoFlow ::
Zunanji diski niso najbolj primerni za hranjenje pomembnih datotek. Ker so prenosni, to pomeni, da so tudi podvrženi večjim vplivom zunanjih dejavnikov (npr. padec, udarec,...).
Problem je tudi izklapljanje prenosnih diskov. Če ga ne ustavimo pred izklopom (v opravilni vrstici - varno odstrani) je možnost, da se okvari datotečni sistem in s tem hitro izgubimo kakšno datoteko.
Poskusi z chkdsk x: (kjer je x tvoja particija). Diska ti ni potrebno jemati iz ohišja, saj računalnik disk priklopljen na USB jemlje skoraj identično z vgrajenim diskom.
Pomembne datoteke pa raje hrani še na kakšnem drugem mediju.
Problem je tudi izklapljanje prenosnih diskov. Če ga ne ustavimo pred izklopom (v opravilni vrstici - varno odstrani) je možnost, da se okvari datotečni sistem in s tem hitro izgubimo kakšno datoteko.
Poskusi z chkdsk x: (kjer je x tvoja particija). Diska ti ni potrebno jemati iz ohišja, saj računalnik disk priklopljen na USB jemlje skoraj identično z vgrajenim diskom.
Pomembne datoteke pa raje hrani še na kakšnem drugem mediju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za pridobitev izbrisanih datotekOddelek: Programska oprema | 7050 (6507) | T_F_7 |
» | Obnovitev podatkovOddelek: Strojna oprema | 841 (766) | bigmig |
» | Nujno izbrisane datoteke pri inšt. XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1590 (1352) | imagodei |
» | Pomagajte prosim - Izbrisal sem particijo !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2170 (1688) | Mare2 |
» | ZUNANJI DISK - WD My Book 320GB - TezaveOddelek: Strojna oprema | 1884 (1639) | ru7 |