» »

2 XP-ja na istem disku

2 XP-ja na istem disku

Cola400 ::

Lep pozdrav,

zanima me kako bi inštaliral 2 operacijska sistema na istem trdem disku. Trenutno imam Windows XP (professional) inštaliran na C:/ particiji in na D:/ prostor za ostale datoteke (programi, igre, dokumenti,...). Torej, če bi naredil tretjo particijo in bi nanjo posnel Windows XP "2" (home), ali bi lahko dostopal do D:/ particije preko drugega OS-ja (office). Upam, da je razumljivo kaj želim doseči.
Hvala, Luka.
  • spremenil: Cola400 ()

neo ::

Zakaj pa bi delal to? pač, firbec..........
Neo's

Ker imamo Grand lan (lan party) in bi mogu met različico XP-ja z directx10-tko, samo nočem zbrisati starega, ker dela super, zato ne bi naložil tega windowsa na cel računalnik, ker ga bom uporabljal 3 dni.

;-) ::

xp pa dx 10 negre skup

bluefish ::

Da se. Sicer boš moral ročno urediti boot.ini datoteko, da boš lahko ob zagonu izbiral med obema sistemoma. Skratka, pomanjšaš eno od obstoječih particij (PartitionMagic recimo), nanjo namestiš XP, ko ga zaženeš pa urediš še tisti fajl.

@;-): je en projekt, ki to omogoča, seveda pa je vse skupaj brezveze.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Nisem jaz za to...pač v skupini majo vsi viste...viste pa ne bi devu na računalnik, pa mam raj to kot visto.

bluefish ::

torej gremo po korakih.

Najprej namestiš PartitionManager (v nadaljevanju PM), uporabiš orodje Disk Defragmenter in defragmentiraš C particijo.
Nato s pomočjo PM zmanjšaš C in novi prostor formatiraš s pomočjo start > run > diskmgmt.msc.
Ko je to narejeno boš imel novo particijo, ki bo pripravljena na namestitev.
Sedaj le resetiraš računalnik in slediš običajnemu postopku za namestitev XP. Na mestu, kjer te sprašuje po lokaciji namestitve izbereš to novo ustvarjeno particjo in počakaš na konec.
Nato pa sta možna dva scenarija:

- nov XP bo ustvaril meni, kjer boš lahko ob zagonu izbiral med sistemoma (starim C in novim). Tukaj ni problemov.
- nov XP ne ustvari menija in se zažene ali sam ali pa stari C. V tem primeru boš moral urediti boot.ini datoteko, do katere lahko dostopaš preko Control Panel > System > Advanced > Startup and Recovery Settings.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Hoho..to sem rabil...najlepša ti hvala :)...5+...

BIG_Yack ::

Pri namesittvi XP-jev iz CD-ja na obstoječem disku ti čarovnik ponudi možnost "Install Windows in new directory" ali nekaj podobnega.
Torej ne bi ustvaril nove particije, temveč samo mapo, npr. novi-xp, iz katere bi stvar delovala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s kloniranjem - Boot D, Winsi na C

Oddelek: Pomoč in nasveti
7993 (850) Oldi
»

Kopiranje xp sistema iz enega diska na particijo drugega diska

Oddelek: Operacijski sistemi
91381 (297) amigo_no1
»