» »

Kako se speče piščanca? [NUJNO]

Kako se speče piščanca? [NUJNO]

c0dehunter ::

V bistvu ne celega piščanca, ampak samo dve bedri. N00bovsko vprašanje, vem, sam ne morem pomagat 8-)

Dal sem jih že ven iz zamrzovalnika, takod da se bodo že počas odtalile. Kako naprej?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Fave ::

My mind's a hyper tool that fixes everything.

OrkAA ::

Tukaj je nekaj navodil: Link

c0dehunter ::

Hvala!!!

edit: pozabil sem prej povedati, da nimam marinade. Lahko piščanca kar malo posolim po vrhu, ga dam na olje, potem pa običajno pečem naprej (na 190° eno uro)? Ali bo to predolgo za samo dve bederci?
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

Tr0n ::

OrkAA: Nice one. :)

hamax ::

Dobr posolis, mal popopras, ce mas rad pekoce dodas cili in seveda na piscanca vedno dobr pase curry.

c0dehunter ::

Hvala, pa LP.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Steinkauz ::

Jst namesto posolim dam vegeto :)

shinko ::

kaj si se že najedo?:D

Drugače je ful dobro če ga posloliš, popraš, vegetaš, premažeš z ajvarom pa vse skup v pečico. 180 stopinj, eno uro. ajvar se ful lepo zapeče tak da je zadeva malce hrustljava. dobro je še če daš k piščancu kakšen kos zelenjave in pa krompir.

LP

Steinkauz ::

Čeprov jst vedno mariniram piščanca.
Olje+vegeta+poper+curry+česen, daš v eno vrečko notr fukneš meso, zapreš. Pustiš par urc v hladilniku.
Vzameš vn, popečeš. Mmmmm :D

c0dehunter ::

:D

Ne, nisem se še najedel, ker še vedno čakam da se pečica ogreje :P
Sem namreč na vikendu in mamo tu oldschool "šporhet" na drva in zna trajat... do 150° je že prišlo.

Sem pa vmes pripravil pražen riž na čebuli, ampak se ga ne bom dotaknil dokler ne bo piščanec pečen.. :8) Pa sej veste... pričakovanje naredi vsako stvar bolšo, pa tudi če je to samo navaden piščanc :D
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

jype ::

Da nauš goše zažgal!

c0dehunter> (na 190° eno uro)

To je preveč.

Ti kr dej na 150 pa skos glej kašne barve je.

Ko je črne še mal prevrtiš čas nazaj, pa je pečen.

SodVina ::

Piscanec na soli
Precej izi nacin za piscanca. Pa zelo v redu je. Samo dve bedri na tak nacin pa najbrz no-go.

;-) ::

Šporhert na drva =) đabest tema dans =)

internet pa maš ?

c0dehunter ::

Lol, sem glih šel gledat kako kaže kaj s pečico, pa vidim da je temperatura padla na fscking 80°, $#%"$#"&! Pa kurim bolj ko oni kurjači na parnem vlaku. Wtf?

Zgleda da bom dons jedu sam riž.

internet pa maš ?

Mobitel 3G via USB FTW! :)
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

Zgodovina sprememb…

alexa-lol ::

ok mal offline ampak vseeno
jaz prisegam na puranje zrezek...so vecji, bolj socni in tako tudi boljsi. zacinim jih s zacimbami za perutnino (lahko tudi z zacimbami za svinjino). kupim jih pri mesarju po 6€/kg :)

;-) ::

Pa sej veste... pričakovanje naredi vsako stvar bolšo, pa tudi če je to samo navaden piščanc :D
zgleda še tega nebo =))

andromedar ::

No kak je izpadel pišek?
Eh?

T0RN4D0 ::

Lol, sem glih šel gledat kako kaže kaj s pečico, pa vidim da je temperatura padla na fscking 80°, $#%"$#"&! Pa kurim bolj ko oni kurjači na parnem vlaku. Wtf?


hahahaha :D Mogu bi ga dat v pečico ko je blo še 150 stopinj :D Na 190 ne vem če boš kr tako pršu s takšnim štedilnikom, pa riž se ti je rahlo shladil :D No ja, če se še trudiš z nalaganjem, zmeči notr kakšna bukova drva in do konca odpri, pa najbrž maš kje za nastavljat kam se usmeri toplota.... :)

good luck
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

c0dehunter ::

good luck

no go. Števec za temperaturo še zmeraj stoji pri 100°.

Seveda me je vmes že razjezlo, tak da sem se razpizdu pa si nadevo tist riž, nakar ugotovim da tut tega nisem dovolj dolgo kuhal. Vmes so namreč bili tudi primerki, ki polomijo zobe še tako vztrajnemu glodalcu. :))

Zdaj pa malo gledam recepte, če se da ta piščanc kako na olju spečt, ker če bom na pečico čakal... no, pač ne bom nikoli dočakal :D
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

c0dehunter ::

Piščanc je bil super! :D

Sem ga malo prejle spekel kar na olju v eni posodi, še prej sem ga popopral, posolil in potrosil z mešanico za čevapčiče (nisem imel druga). Res okusen in tudi hrustljav.

It's been a long day, ne bom rekel da se je splačalo :P, ampak sem zadovoljen.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319427 (17131) Unknown_001
»

Ventilacijska pečica dela slabo

Oddelek: Loža
374625 (3819) feryz
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313669 (4402) c3p0
»

Kaj je za kosilo

Oddelek: Loža
499368 (6512) m0LN4r
»

Kaj jeste?/kuhate doma?

Oddelek: Loža
467211 (5368) FTad

Več podobnih tem