» »

razlika med IDE in SCSI pekacem ?

razlika med IDE in SCSI pekacem ?

mrTwelveTrees ::


se res pozna velika razlika med IDE in SCSI pekačem - CDRW ?

mislim v obremenitvi procesorja, pa take fore...

AngelOfDeath ::

scasi je dražji in ti bolj obremeni denarnico:D

Binji ::

kar je za domacega uporabnika edina razlika:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ender ::

imam SCSI TEAC CD-R55S in IDE TEAC CD-W540E. nekoč, se je verjetno res bolj splačalo kupiti SCSI pekače, saj ti skoraj nič ne obremenjujejo procesorja (med tem ko sem pekel sem brez težav delal praktično karkoli - edina stvar, ki je povzročila buffer underrun je bila, če sem vstavil CD v cd-rom in ga poizkusil prebrati [ker mi je ob spin-upu zaklenil računalnik] - to je bilo na Win98). Danes za domačega uporabnika kake velike razlike (razen v ceni) ni. Še vedno pa imam občutek, da so SCSI pekači narejeni bolj robustno - za "dalj časa" kot IDE.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Pisk ::

Po moje si SCSI zaslužijo visoko ceno, ker so res narejeni iz boljših elementov, vodilo samo pa nima več kakšnih omembe vrednih prednosti. :\
Če že imaš SCSI periferijo in hočeš imet posneto glasbo "no-compromise" potem si nabavi kakšnega Plextorja ali Teaca, tudi Yamahe niso slabe. So super vzdržljive zadeve, tudi če cele dneve non-stop pečeš ni panike kar se življenske dobe tiče. Če si na Unixu ali kakšnem drugem non-win okolju potem obvezno izberi Plextorja (sicer kar se tiče SCSI enot ne vem če sploh obstaja kaj hitrejšega od 12x).
Tudi drži, da za občasno peko kakšnih MP3jev in filmov je IDE za 20k SIT čisto dovolj. Malo boljši IDE so 30k SIT in odlično zadovoljujejo potrebe povprečnega osebka.

Če mi ponudiš za isto ceno recimo TEAC12x SCSI+kontroler ter TEAC 40x IDE, bi jaz izbral 12x SCSI, ker me hitrosti nad 12x tako ali tako ne zanimajo. Osebna odločitev pač... :)
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

Simko ::

ender
tudi jaz imam teac r55s in ko snemam ne smem zraven delati nič razen srfanja! Takoj mi zmanjka bufferja :( A veš kaj bi lahko bilo narobe? Mogoče to, da uporabljam star winoncd? Snemam pa pod winMe...

Pisk ::

Simko: mogoče kakšen konflikt? Zvočna? Disk je DMA? Mogoče kak levi krmilnik? Verjetno nimaš Adaptecovega krmilnika ali pač?
Pa tudi Win9x/ME ni bohvekaj, če imaš kakšen GB placa si napravi še eno particijo in gor inštaliraj Win2000 ali XP PRO. Verjetno bodo problemi izginili. Verjetno... :\
Ti bom jaz enkrat zapiskal!!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pisk ()

ender ::

Simko: z WinOnCD je meni ne da bi karkoli delal prišlo do buffer underruna (dobil sem ga zraven pekača). Ko sem preklopil na Nerota, so težave izginile.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Han ::

Obstajajo tudi 24x in hitrejše SCSI pečke. Sanyo navadno poleg nove IDE enote predstavi tudi enako hitro SCSI izvedbo, Yamaha pa prodaja poseben adapter, ki ga priključiš na njihov IDE/ATAPI pekač (CRW3200E in prihajajoči 44x CRW-F1).

Velika prednost SCSI vodila je v sinhronem oziroma asinhronem delovanju priključenih enot, ki jih je, mimogrede, lahko tudi 15 na enem samem SCSI vmesniku. Pri tem se ti ni treba ubadat z raznimi DMA in podobnimi hitrostnimi omejitvami...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater CDRW - LG 8400B/LiteOn 48x/Teac W540E

Oddelek: Kaj kupiti
201615 (1353) TheJack
»

Vaše izkušnje z raznimi CD-RW pogoni prosim (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
605578 (4571) ender
»

TEAC CD-RW 40/12/48

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
172095 (2095) Tr0n
»

PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
391291 (935) AngelOfDeath
»

SCSI PROBLEMI

Oddelek: Pomoč in nasveti
6936 (838) danielka84

Več podobnih tem