» »

Crknila Nvidia grafična v Samsung prenosniku, ni garancijskega lista

Crknila Nvidia grafična v Samsung prenosniku, ni garancijskega lista

celebro ::

Torej, leto in pol nazaj sem v spletni trgovini svetprenosnikov kupil Samsung prenosnik. Garancijskega lista ni bilo priloženega, na strani je pa pisalo, da se servis uveljavlja v sami trgovini. No, ta trgovina je sedaj zaprta, jaz pa imam na grbi pokvarjen prenosnik brez garancijskega lista.

Najverjetneje je šla grafična kartica Nvidia 8600. Zdaj pa me zanima, ali je kakšna možnost uveljavljati garancijo na servisu brez garancijskega lista, samo z računom. Mogoče bi bila olajševalna okoliščina to, da je Nvidia nekaj priznala, da so bile tiste grafične defektne - mislim da sem nekje slišal, da bi mogla Nvidia refundirati tudi brez garancije. Je pa grafična direktno na osnovni plošči, torej bi bil plačljivi servis zelo zelo drag.

Prosim tudi, da svetujete, na katerem servisu popravljajo Samsung prenosnike. Na strani od Enaa (tukaj) sem našel firmi LANcom in Birotehna, vendar nisem prepričan, če popravljajo tudi Samsung prenosnike.

Še o sami napaki prenosnika: ni slike na ekranu, dela pa eksterni VGA port (kar mi je rahlo sumljivo). Slike ni že ob zagonu, torej OS ni kriv. Začelo se je tako, da se slika ni pokazala po bujenju računalnika. Kasneje je med samim delom z računalnikom slika nekajkrat enostavno izginila in sem moral računalnik ponovno zagnati. Potem pa ponovni zagon ni več pomagal. Enkrat mi je po eni uri poskušanja še uspelo dobiti sliko, zdaj pa ne več. Ni pa bilo nobenega indikatorja, da bi bili slabi stiki na ekranu, nobenega migetanja, tudi nič ga nisem premikal ko je slika crknila. Žarnica dela, vendar je prikazana samo črnina. Računalnik drugače deluje, ko priklopim zunanji monitor je povsem vredu.

Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem.

nekdo123 ::

To je prej monitor crknil kot grafična kartica. V glavnem, brez garancije si v p....

Vprašaj na Birotehno v Lj - so tudi uradni servis za Samsung.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekdo123 ()

celebro ::

Znanec je imel enake simptome na svojem prenosniku in so mu na servisu zamenjali grafično. Gre se za tisto serijo, ki tako rade crkujejo.

frudi ::

(2) Proizvajalec ima obveznosti po zakonu, tudi če za blago, določeno v predpisu iz 15.b člena tega zakona, garancijski list ni bil izdan ali ni bil izročen potrošniku ali iz njegove vsebine ne izhajajo z zakonom predpisane obveznosti proizvajalca.
(3) Šteje se, da garancijski list ni bil izdan, če potrošniku niso bile izročene listine, na katerih so vsi podatki iz prvega odstavka tega člena. Če se podatki iz prvega odstavka tega člena nahajajo na različnih listinah, mora prodajalec potrošnika na to posebej opozoriti.

Tole je iz Zakona o varstvu potrošnikov.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

c00L3r ::

Kontaktiraj pooblaščenega uvoznika/serviserja za Samsung prenosnike. Po mojem, če jim razložiš kaj se je zgodilo in imaš račun ti bodo popravili prenosnik.

fosil ::

Mislim da so pri temu svetuprenosnikov prenosnike večinoma uvažali iz nemčije. Zato tudi ni bilo zraven garancijskega lista, servisirali so jih pa sami oziroma vozili na servis v nemčijo.
Tako je!

celebro ::

Hvala za odgovore.

Sedaj imam problem z iskanjem servisa za Samsung prenosnike. A kdo ve, kje jih servisirajo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija samo z računom

Oddelek: Mobilne tehnologije
62358 (1966) next3steps
»

Garancija, 45 dnevni rok ter podjetja

Oddelek: Pomoč in nasveti
214005 (3191) LeQuack
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414520 (12456) solatko
»

Kako do garancije samo z računom

Oddelek: Pomoč in nasveti
111636 (1307) UNIVERZUM
»

garancija-kako dolgo čakate na zamenjavo?

Oddelek: Kaj kupiti
182476 (2220) Gr00vY

Več podobnih tem