Forum » Pomoč in nasveti » Kako namestiti drugi SATA disk!!!
Kako namestiti drugi SATA disk!!!
minicooper ::
Pozdravljeni,
Zanima me, kako namestim še en SATA disk zraven že obstoječemu prvemu SATA disku na katerem je naložen operacijski sistem.
Imam AsRock matično ploščo 4 Core 1333 Full HD in
prvi disk WD 1600 AVJS-63SWAD.
Zraven sem na drugi port za SATA diske na matični plošči priključil še en disk WD 1001 FALS-00E8BD
Sem prebral navodila od matične plošče in navodila na spletni strani WD, vendar jih ne razumem prav dobro (piše o raznih nastavitvah v Bios-u).
Naj omenim, da mi Windows prepozna novi disk in mi ga tudi prikaže v upravitelju naprav strojne opreme.
Ne prikaže pa mi ga v moj računalink , kot črko pogona.
Prvega mi prikaže kot C in E pogon, kar je o.k. saj ima disk dve particiji.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga, za kar se že vnaprej zahvaljujem.
Lp,
Zanima me, kako namestim še en SATA disk zraven že obstoječemu prvemu SATA disku na katerem je naložen operacijski sistem.
Imam AsRock matično ploščo 4 Core 1333 Full HD in
prvi disk WD 1600 AVJS-63SWAD.
Zraven sem na drugi port za SATA diske na matični plošči priključil še en disk WD 1001 FALS-00E8BD
Sem prebral navodila od matične plošče in navodila na spletni strani WD, vendar jih ne razumem prav dobro (piše o raznih nastavitvah v Bios-u).
Naj omenim, da mi Windows prepozna novi disk in mi ga tudi prikaže v upravitelju naprav strojne opreme.
Ne prikaže pa mi ga v moj računalink , kot črko pogona.
Prvega mi prikaže kot C in E pogon, kar je o.k. saj ima disk dve particiji.
Prosim, če mi lahko kdo pomaga, za kar se že vnaprej zahvaljujem.
Lp,
Opkow ::
Start > Settings > Control Panel > Administrative Tolls > Computer Managment
In pod Storage izberi Disk Managment, ter formatiraj nov disk
In pod Storage izberi Disk Managment, ter formatiraj nov disk
minicooper ::
Iskrena hvala za pomoč.
Že narejeno!
P.s. Koliko particij je najbolj smiselno imeti pri velikosti diska 1TB (po formatiranju jih je 931 GB).
Že narejeno!
P.s. Koliko particij je najbolj smiselno imeti pri velikosti diska 1TB (po formatiranju jih je 931 GB).
Gapi ::
Matr včasih je blo to tko izi narest particijo in formatirat. Zdedej pa že rabiš video da te nauči.
fdisk
y
100%
yes
Format c: /s /q
in je blo
fdisk
y
100%
yes
Format c: /s /q
in je blo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem zazna disk, v raziskovalcu pa ga niOddelek: Pomoč in nasveti | 3652 (3064) | Opkow |
» | Čitalec diskov St-Lab U-390!Oddelek: Strojna oprema | 2446 (1788) | Spajky |
» | IDE master / SATA slaveOddelek: Strojna oprema | 3084 (1398) | Duhec |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2363 (1726) | PIII850 |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3273 (2297) | Blind |