Forum » Strojna oprema » Polnjenje kartuše printerja
Polnjenje kartuše printerja
Mertelj Pero ::
Lep pozdrav!
Danes sem dobil set za polnjenje kartuše (HP). Kartušo sem dopolnil, a v programu od HP-ja še vedno kaže, da je črna kartuša prazna. To je normalno ?
Hvala za odgovore.
Pero
Danes sem dobil set za polnjenje kartuše (HP). Kartušo sem dopolnil, a v programu od HP-ja še vedno kaže, da je črna kartuša prazna. To je normalno ?
Hvala za odgovore.
Pero
trek@s ::
Poskusi, če tale način, ki je sicer za kartušo #56 deluje tudi na tvoji:
http://www.crnila.net/hp/C6656/resetira...
http://www.crnila.net/hp/C6656/resetira...
Ja... to sem jaz tudi že našel, ampak finta je v tem, da so toti "čipeki" na tej kartuši čisto drugače oblike...
Swiwer ::
Iz izkusenj sorodnika vem povedati samo to, da se ne splaca matrat z refili. Zgubljas cas, kvaliteto izpisa, se prej ti vsega skupaj zmanjka in na koncu sploh nic ne prisparas.
Mnja... jaz sem pač rekel, da bom probal.
Polnjenje se mi je zdelo lažje kot sem pričakoval. Zdaj pa bom videl.
Kvaliteta tiska mi ni toliko važna, saj 90% printer porabljam za tiskanje formul/prosojnic/izpiskov za učit, torej za lastno domačo porabo.
Bomo videli. Bom poročal (če bo koga zanimalo).
LP
Polnjenje se mi je zdelo lažje kot sem pričakoval. Zdaj pa bom videl.
Kvaliteta tiska mi ni toliko važna, saj 90% printer porabljam za tiskanje formul/prosojnic/izpiskov za učit, torej za lastno domačo porabo.
Bomo videli. Bom poročal (če bo koga zanimalo).
LP
Ja, zakaj pa bi zdaj jaz daval 50€ ven + 50€ za tonerje vsake toliko časa (ja vem da se s tonerjem naredi veliko več strani...), ko pa že imam printer.
Nevem no... nimam namene investirati znova v to...
Zaenkrat sem si rekel, da bom probal kako je s temi refilli, dalje pa bomo videli. Mogoče bom pa le nekega dne prišel v korak s časom in preklopil na laserskega.
Koliko pa sem še sedaj pogledal specifikacije, vidim da so laserji zelo veliki potrošniki energije. Upam da se bo to sčasoma uredilo.
Vseeno hvala za nasvete.
Nevem no... nimam namene investirati znova v to...
Zaenkrat sem si rekel, da bom probal kako je s temi refilli, dalje pa bomo videli. Mogoče bom pa le nekega dne prišel v korak s časom in preklopil na laserskega.
Koliko pa sem še sedaj pogledal specifikacije, vidim da so laserji zelo veliki potrošniki energije. Upam da se bo to sčasoma uredilo.
Vseeno hvala za nasvete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mertelj Pero ()
bond007 ::
Tko je, da pri ink jetih je filanje pri večini kar problematično ... nekatere kartuše imajo čip, glava se lahko zasuši, kvaliteta črnila je vprašaj, pacarija je,... uglavnem izskušeno večkrat in se ne splača. Boš verjetno sam prišel do iste ugotovitve čez čas. Pri lasercih je ponovno filanje malo drugače .. recimo da kupiš novega samsunga za 50€, ki že ima zraven samo polovično nafilan toner, ki pa je vseeno 3X kapacitete kot te kartuše. Pri lasercu je filanje bolj smiselno .. ne more se zasušiti, samo prah dosuješ in je to to. Ko se izrabi boben kupiš nov toner na bolhi za kake 35€.
Lahko pa kupiš na bolhi enga laserca - recimo jst sm lexmark za 50€ s še pol tonerja, zraven pa še l dva čisto nova tonerja (eden je za 2k strani). Torej recimo 5000 strani za 50€ ... pa da se bi jebal z refili ... ni šans.
Lahko pa kupiš na bolhi enga laserca - recimo jst sm lexmark za 50€ s še pol tonerja, zraven pa še l dva čisto nova tonerja (eden je za 2k strani). Torej recimo 5000 strani za 50€ ... pa da se bi jebal z refili ... ni šans.
Hvala vsem za povedane izkušnje.
Glede zasušitve kartuše, pa tudi mene razhlo skrbi...
Glede zasušitve kartuše, pa tudi mene razhlo skrbi...
trek@s ::
Iz izkusenj sorodnika vem povedati samo to, da se ne splaca matrat z refili. Zgubljas cas, kvaliteto izpisa, se prej ti vsega skupaj zmanjka in na koncu sploh nic ne prisparas.
Očitno tvoj sorodnik ne zna polnit. Ok, so kartuše, ki se "ne dajo", se težje ali pa lažje polnijo.
Jaz jih filam redno že veliko let in škoda da si za vsako filanje ne zračunam, koliko sem prihranil. Glede na cene kartuš je ta številka zagotovo več kot 500€, ker veliko printam. In ne, ne želim (še) laserca.
@Mertelj Pero
Moja kartuša se sicer da resetirati, vendar jaz tega ne uporabljam; sem preprosto izklopil tisti prikaz za nivo črnila v kartušah, ker itak ni niti malo točen. Torej ko zmanjka določene barve, špricnem notri barvo in prej kot v 3 minutah tiskam dalje. Torej če ti po refilu tiska normalno, se ne obremenjuj. Itak ja za kartušo najbolje do jo filaš takrat, ko res zmanjka črnila in ne takrat, ko program pokaže da je "prazna", ker so določene kartuše zelo občutljive na "overfill". Seveda pa tudi ni dobro, da kartušo brez črnila "goniš sem in tja", zato je dobro, če si ob tiskalniku in spremljaš tiskanje, kadar daš printati večjo količino strani.
Sploh pa nisem opazil kakšne slabše kakovosti izpisa zaradi črnila, pa sprintam kakšno fotografijo na max resoluciji včasih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21114 (18063) | mat xxl |
» | Tiskalnik - najugodnejšiOddelek: Kaj kupiti | 4405 (4178) | bond007 |
» | Originalne kartuše zaostajajoOddelek: Novice / Ostale najave | 8311 (6439) | Jst |
» | Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?Oddelek: Novice / Ankete | 5433 (4333) | KoKi |
» | Kartuše...količina črnila...kje kupiti...Oddelek: Kaj kupiti | 4620 (3978) | Brane2 |