Forum » Omrežja in internet » Problemi pri povezljivosti XP mašine SMB (file&print sharing) preko VPN
Problemi pri povezljivosti XP mašine SMB (file&print sharing) preko VPN
imagodei ::
Včeraj sem sodelavcu nastavljal VPN povezavo do našega službenega omrežja. Pri tem je padla ideja, da bi na nek način lahko dostopal do službenih datotek na računalniku in jih pač prenesel na svoj domači računalnik ter tam naprej delal z njimi tudi, če nima vzpostavljene VPN povezave.
Nič lažjega, mu bom naredil bližnjico na namizju v stilu: \\imemasine.domena.si
No, nakar se izkaze, da to nikakor ne gre. Če sem na enak način želel dostopat do strežnikov, je šlo brez problema - pokaže se dialog za vpis UN/gesla. Če se poskusim priklopit na njegov služben PC, javi da ne najde računalnika s tem imenom.
Ping potrdi, da je računalnik prižgan. RDC tudi deluje, tako da je z računalom vse v redu.
Do sedaj se mi je takšno sranje pojavilo že na nekaj računalnikih, pa nikoli nisem prišel do dna. Prenos datotek med obema računalnikoma se da seveda rešiti tudi z mapiranjem preko RDC, ampak to je še nekoliko počasnejša varianta. Večinoma vsi računalniki, ki so na ta način preko VPN-ja povezani v omrežje, lahko delajo z Windows file and printer sharing z računalniki v službi.
Firewall sem pogledal, ima exception za file and printer sharing (na obeh računalih).
What am I missing? Mora biti nekaj smešno neumnega, glede na to, da večina PC-jev nima teh problemov.
Aja - drugače imamo domensko okolje in Cisco VPN.
Nič lažjega, mu bom naredil bližnjico na namizju v stilu: \\imemasine.domena.si
No, nakar se izkaze, da to nikakor ne gre. Če sem na enak način želel dostopat do strežnikov, je šlo brez problema - pokaže se dialog za vpis UN/gesla. Če se poskusim priklopit na njegov služben PC, javi da ne najde računalnika s tem imenom.
Ping potrdi, da je računalnik prižgan. RDC tudi deluje, tako da je z računalom vse v redu.
Do sedaj se mi je takšno sranje pojavilo že na nekaj računalnikih, pa nikoli nisem prišel do dna. Prenos datotek med obema računalnikoma se da seveda rešiti tudi z mapiranjem preko RDC, ampak to je še nekoliko počasnejša varianta. Večinoma vsi računalniki, ki so na ta način preko VPN-ja povezani v omrežje, lahko delajo z Windows file and printer sharing z računalniki v službi.
Firewall sem pogledal, ima exception za file and printer sharing (na obeh računalih).
What am I missing? Mora biti nekaj smešno neumnega, glede na to, da večina PC-jev nima teh problemov.
Aja - drugače imamo domensko okolje in Cisco VPN.
- Hoc est qui sumus -
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjanje VPN povezaveOddelek: Omrežja in internet | 2386 (2036) | ircr |
» | Domače omrežje in skupna raba map in tiskalnikaOddelek: Omrežja in internet | 1844 (1509) | energetik |
» | Linksys WRT54GL in skupna raba datotek...problemi...Oddelek: Omrežja in internet | 1192 (1148) | kostas |
» | VPN težavaOddelek: Omrežja in internet | 1636 (1388) | SasoS |
» | nastavljanje omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 1301 (1179) | Wannabi |