» »

Povezava na statični ip doma in na dhcp v službi

Povezava na statični ip doma in na dhcp v službi

clip ::

Prosim, če mi kdo lahko napiše kako bi naredil, da bi mi doma delal internet na statični ip in se potem v službi sam povezal v omržje dhcp.
Za odgovor vam bom zelo hvaležem.
Pozdrav od Clipa

#000000 ::

Čak doma imaš statični IP dostop, v službo pa bi se rad povezal na računalnik v lokalni mreži ?

logout ::

Hm, če jaz prav razumem problem, clip uporablja isti notebook tako doma, kot v službi. Ker ima različne nastavitve za omrežje na obeh lokacijah, mu to povzroča težave.
Jaz imam na mojem to urejeno s pomočjo programa "ThinkVantage Access Connections", ki omogoča preklop med različnimi omrežnimi profili z enim klikom. Problem je samo v tem, da deluje le na IBM-Lenovo notebookih. Za druge modele je treba najti primerno alternativo.

L.p., Kloko

clip ::

Ja doma dostopam do internet preko statičnega ip v službi pa pač preko routerja.
Pozdrav od Clipa

misek ::

Morda Free IP Switcher ali kaj podobnega.

fosil ::

Če imaš visto, si lahko naštimaš alternate configuration, ki je namenjen prav takim primerom.

Bolj podrobna navodila - klik
Tako je!

karafeka ::

Tudi xpji imajo tako možnost.

madog ::

Sam uporabljam NetSetMan

Description

NetSetMan is a network settings manager which can easily switch between 6 different, visually structured profiles including:

* IP Address
* Subnet Mask
* Default Gateway
* DNS Server
* WINS Server
* Computer Name
* Workgroup
* DNS Domain
* Default Printer
* Network Drives
* NIC Status
* SMTP Server
* Hosts File Entries
* Scripts (BAT, VS, JS, ...)

Ima vse kar rabim in še več. Vklop "profilov" iz opravilne vrstice .....

Predvsem pa je free.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madog ()

Bizkit45 ::

isti problem, ampak obrnjen. Doma DHCP v službi statičen IP.
Narejen imam alternate configuration za statiko(službo), v osnovi pa izbran DHCP.
Vse deluje, le ko pridem v službo, mi melje 2-3 min predno se poveže.
Se mi zdi da gre za DHCP problem, k ima tako dolgi offset predno gre na alternate configuration.
Sedaj pa me zanima, ali kdo ve kako bi ta čas skrajšal.

NeMeTko ::

Zgornji problem se preprosto reši tako, da imaš prenosnik VENDO na dhcp in si na domačem dhcp strežniku urediš rezervacijo za MAC adreso prenosnika.

Obratni problem je nekoliko bolj zoprn, saj v večji firmi teško greš do admina in ga prosiš, da ti naj naredi rezervacijo na dhcp strežniku (čeprav to ni nek 'resen' poseg).

Lenovo za svoje prenosnike dejansko ponuja orodje, s katerim si lahko narediš različne mrežne profile in potem menjavaš med njimi. Morda obstaja kakšno podobno freeware orodje, vendar nebi vedel zanj. Morda s pomočjo Googla kaj najdeš.

Alternate konfiguracija je nekakšna zasilna rešitev. Kot si že sam ugotovil, 'zagrabi' šele takrat, ko dhcp obupa, da bo pričakal kakšen odgovor od strežnika.

Morda najbolj preprosto spremeniš nastavitve mreže z enim klikom, če si skreiraš sluzba.bat datoteko s sledečo vsebino:

netsh interface ipv4 set address name="Local Area Connection" source=static address=192.168.111.5 mask=255.255.255.0 gateway=192.168.111.1
netsh interface ipv4 add dnsserver name="Local Area Connection" address=192.168.111.100 index=1
netsh interface ipv4 add dnsserver name="Local Area Connection" address=192.168.111.110 index=2

(IP naslove seveda prilagodiš tistim v službi)

Če imaš to datoteko na omizju in klikneš nanjo, ti bo prekonfiguriralo mrežo.

Potreboval boš pa še eno batch datoteko, ki ti bo adapter prestavila nazaj na dhcp:

netsh interface ipv4 set address name="Local Area Connection" source=dhcp

Invictus ::

Na routerju doma si nastavi DHCP rezervacijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mogoče sm se narobe izrazu. rad bi dejansko zmanjšal DHCP offset oz. retry time, predno gre na alternate config. postavitev kot jo imam mi odgovarja in je ne bom/ne morem spremeniti. konkretno me zanima ali je na 7-ki kakšen string v registriju, ki spremeni ta retry time.
p.s.: kako bi vplival na hitrejšo povezovanje v službi, če doma nastavim DHCP rezevacijo? to sta mi oba nekako isto odgovorila..

Invictus ::

Laptop nastaviš na DHCP in je to to. Če doma rabiš fiksen IP, narediš na routerju rezervacijo? Čeprav tvojega zadnjega stavka sploh ne razumem ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

NeMeTko ::

@Bizkit - na nobenih windowsih ne moreš pomanjšati retry time-a. MS ima neko čudno specifiko, kar se tega tiče. Na technetu obstaja nek članek o tem, kako deluje dhcp in kako/kdaj zagrabi alternativno konfiguracijo katera verzija windows. Če pogooglaš, boš morda našel....

Dejansko boš najlažje rešil s kakšnim orodjem za menjavo IP profilov, ali pa s preprostimi batch datotekami, kot sem ti zgoraj nakazal.

@NeMeTko: ok, to me je zanimalo. se pravi, ne gre brez 3rd party progita ali brez .bat. tnx

@invictus: sej bi pomagal, ampak enemu totalnemu laiku, kar pa jst nisem ;) hvala vseen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bizkit45 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtomatizacija vpisa DNS IP naslova

Oddelek: Pomoč in nasveti
6843 (708) crniangeo
»

Domače/javno omrežje statika/dinamika

Oddelek: Omrežja in internet