Forum » Omrežja in internet » Video na Youtubu
Video na Youtubu
dire ::
Zanima me...kakšno kvaliteto video posnetka naj objavim na youtubu.... .wmv...ali mp2...ali mp4...katera je najbolj kvalitetna?
Spc ::
Optimiziran 42mbit/s MPEG-4 z two pass-om je najboljši.
Sem naredil par testov:
Uporabi 1080p mode za ogled.
Vseeno je kakšen format uploadaš na youtube na koncu ti bo youtube pretvoril zadevo v MPEG-4 hočeš ali nočeš, tako da je najboljše če je že v originalu MPEG-4.
Sem naredil par testov:
Uporabi 1080p mode za ogled.
Vseeno je kakšen format uploadaš na youtube na koncu ti bo youtube pretvoril zadevo v MPEG-4 hočeš ali nočeš, tako da je najboljše če je že v originalu MPEG-4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Spc ::
Youtube zadne čase reže datoteke.
Torej če gledaš nek video ti ga youtube razreže na 1.4MB datoteke in shrani v browser cache.
To pomeni, da če je video veik 350MB ti naredi 250 datotek in firefox ali drugi browserji se začnejo zelo slabo odzivat sploh če pogledaš recimo 100 takšnih videjev, ki ti ustvarijo po 250 datotek.
Torej če gledaš nek video ti ga youtube razreže na 1.4MB datoteke in shrani v browser cache.
To pomeni, da če je video veik 350MB ti naredi 250 datotek in firefox ali drugi browserji se začnejo zelo slabo odzivat sploh če pogledaš recimo 100 takšnih videjev, ki ti ustvarijo po 250 datotek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj izbrat: .mts ali mp4Oddelek: Zvok in slika | 3900 (3630) | vasquez |
» | youtube dolpoteg glasbe kot flv ali mp4Oddelek: Zvok in slika | 2225 (2119) | CoolMike |
» | Video formatOddelek: Pomoč in nasveti | 1467 (1333) | zidzid |
» | kateri format...Oddelek: Pomoč in nasveti | 4577 (4507) | Izi |
» | Izbira Theore problematična za Mozillo? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 25805 (23857) | Icematxyz |