» »

Prenosnik za deset dolarjev?

1
2
»

R33D3M33R ::

Tisti, ki prenosnik za 10$ ocenjujete kot sranje, verjetno samo zavidate Indijcem, ker bodo imeli vsi laptope za džabe (glede na naše razmere) tu pa moraš odšteti 20x več za vsaj približno uporabnega.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Okapi ::

Hiše pa 10000, avtomobili po 1000

Pa si zadnje čase kaj gledal cene hiš in avtomobilov? Nekaterih stvari se ne da štancat in za njihovo izdelavo porabiti prgišče peska, deset dek bakra in pol kile plastike.

O.

techfreak :) ::

Saj so popravili prevod in je zdaj 100$. Se mi je zdelo, da za 10$ ne bodo kaj pametnega ven spravili.

darksamurai ::

Koliko izdelkov v BOFu je res imelo manj kot 20% maržo? 10? Gledal sem vsaj 20 izdelkov, ki so bili na mimovrste, enaa,... veliko cenejši. Kot dodatek so pa bili V Nemčiji še za dodatnih 20% cenejši.
Natančneje sem pa primerjal cene core2duo procesorjev. V nemčiji je bil procesor 300€ v SLO je bil pa pri najcenejšem ponudniku 370€. Vem kaj govorim, ker sem takrat dobil cenik od SLO uvoznika. Naši trgovci so procesorje dobili za največ 10€ dražje kot nemški, ker so bili za max 20€ dražji od tovarniške cene. Davčna stopnja je v Nemčiji enaka. Kam je pa šlo dodatnih 60 € razlike? :D

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Ne bodte pametni no..odprite trgovino z računalniško robo pa boste vidl kakšne marže boste imel. S spletno trgovino boste imeli pri prenosnikih 5% pa boste neizmerno veseli, 10% je že utopija. Klasična trgovina pa ima nekje 10-15% maržo na večino izdelkov - so pa izjeme, recimo torbe za prenosnike, kartuše, kabli kjer je marža tudi 100% a vrednostno ne pomeni kaj dosti ker je kabel samo 5€ recimo.

V distribucijskem kanalu so marže še nižje, 3 procentni zaslužek je nekaj povsem normalnega, 10 je pa ponavadi že utopično. Govorim seveda za distribucijo računalniške opreme.

Zakaj sem "pameten"? Ker sem delal v trgovini in ker delam v distribuciji. 100% maržo imaš lahko samo na obleke, čevlje in pa kakšne eksotične stvari, v računalništvu pa nikakor ne, [---------].

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Utk ::

Ja, nekikr, ampak poanta je v masi...če prodaš 10 komadov nečesa, ti je 5% absolutno premalo, če prodaš 1000, pa čisto zadost. Stroškov z 10 proti 1000 ni tolk več, kolk več zaslužiš. In če ne moreš prodat zadost, je boljše, da ne prodajaš ničesar. Pri nas ne more bit dost razlike v cenah, če nazadnje kupujejo vsi od istega uvoznika. Treba se bi povezat s kakšnim tujim, pa bi blo dosti drugač.
Upam, da bo ta recesija čim hujša, da se karte pošteno premešajo, ker mislim, da so vsi zgubili stik z realnostjo. Ne samo v EU, ampak tudi Kitajci, ki mislijo, da lahko v EU prodajo vsako sranje po dvojni ceni (proti ZDA). Ne more ti nekdo 5 deg plastike in 8 miligramov železa prodajat po 4 evre (ne govorim o čipih). Greš v trgovino, dobiš za 3 evre en meter kabla, pa si lahko srečen, ampak za ta denar lahko dobiš marsikje radio s slušalkami, ki ima not par potenciometrov, dooosti kablov, zvočnik, vsega hudiča še, za isti denar. Pa še zmeraj nima noben posrednik niti proizvajalec nobene izgube.

techfreak :) ::

A v ZDA je pa vse 2x cenejše proti EU? Nisem še opazil ...

Drugače pa ima ZDA vsekakor cenejše programe. Če kupiš v Evropi enak program, boš za njega odštel vsekakor več, pa čeprav kupiš samo download verzijo.

Glede kabla za 3 eure ... v tistem radiu so vsekakor slabši kabli.

Utk ::

Vse ne, imaš pa dost primerov. Recimo golf GTI 2.0 turbo stane v ZDA 13,000 evrov. Pri nas dobiš za to 4 leta starega golfa. S 75 konji.
Špilanje na karto kvalitete, to je tudi stara stvar. Lepo te prosim. Kabel je kabel. Če že je en kabel malo boljši, pa zato niso stroški z njim trikrat višji, ne rabi uvoznik trikrat več zaslužit, pa potem še trgovina.
Ali pa če vzameš karkoli drugega. Recimo kitajski avto. Sej ne rečem, da ni sranje, ampak misliš, da je "EU kvaliteta" tolk dražja za naredit? Je tist golf v ZDA tolk slabši od evropskega?

inferno666 ::

Pri računalniki robi so marže res nizke. Je na tem področju pač taka konkurenca, da se cne iz meseca v mesec nižajo. Vse se je začelo s prihodom enaa. Tako da več kot 20% za hardware se že težko dobi. Izjema so res nekateri izdelki, samo večino stvari, ki jih vstaviš v računalnik pa niajo velikih marž.

Pri drugih izdelkih hrana, tekstil, ... so marže ponavadi večje lot 50%.

Utk ::

Končni vaški trgovec, ki ti proda procesor, res najbrž nima neke strašne marže, ampak tist procesor je hitro lahko 20%-30% dražji kot v Avstriji, Nemčiji, ali kje drugje. Teh 20-30 procentov je tudi marža, nič drugega. Čeprav ni marža tega zadnjega trgovca. Ampak to je njegov problem, če ne dobi robe ceneje. Se bi moral pač malo bolj potrudit. Če ne more, naj pa životari ali propade.

Dr_M ::

Pri nas niso tak problem trgovci, ampak dobavitelji. Tej majo hudo navite cene.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Valvoline ::

Jah, pač slovenija je mejhna, dobavitelj v nemčijo nabavi 100x več robe k tle naši, in zato je tut cena temu primerna.
Kokr jaz vem naši računalniški distributerji ne dobavljajo direkt iz hongkonga, kitajske itn, ampak hodijo v nizozemskih in nemških skladiščih ob velikih pristaniščih in tja nabavljajo robo.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

Utk ::

Hja, pa naj tam hodijo sami trgovci in preskočijo vsaj enga posrednika.

techfreak :) ::

Špilanje na karto kvalitete, to je tudi stara stvar. Lepo te prosim. Kabel je kabel. Če že je en kabel malo boljši, pa zato niso stroški z njim trikrat višji, ne rabi uvoznik trikrat več zaslužit, pa potem še trgovina.

Pa sam probaj in vzemi kabel iz tistega tvojega radia za 3€ in poveži receiver z zvočniki, in potem probaj še kakšen boljši kabel. Bomo videli, če boš slišal razliko.

Utk ::

Je razlika v stroških res takšna kot je razlika v ceni? To je bilo vprašanje, ne pa kolk je razlike v kvaliteti. In če najdem ta tvoj "kvaliteten" kabel v Avstriji, ali pa v Rusiji, sej je vseeno, za pol cene, je tist tudi tolk slabši od kupljenega v Sloveniji?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Dr_M ::

Hja, pa naj tam hodijo sami trgovci in preskočijo vsaj enga posrednika.


Ker tej veliki dobavitelji ne prodajo 10 diskov, pa 3 graficne...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Icematxyz ::

Ne bodte pametni no..odprite trgovino z računalniško robo pa boste vidl kakšne marže boste imel. S spletno trgovino boste imeli pri prenosnikih 5% pa boste neizmerno veseli, 10% je že utopija.


Ja če ti kot nek mulo odpreš spletno stran in bolj kot zares to počneš za hoby potem že drži.

Če pa misliš da imajo naši večji trgovski centri 5% do 10% marže pa živiš v zmoti. Pa naj bo to tekstil, prehrana ali pa bela tehnika in računalniški hardware.

nekikr ::

Icematxyz: napisal sem, da imajo fizične trgovine 10-15% maržo, ker imajo najmanj 8% od tega stroškov (najemnina/nakup/vzdrževanje prostora, elektrika, zaposleni in še tistoč malenkosti).

"Ja če ti kot nek mulo odpreš spletno stran in bolj kot zares to počneš za hoby potem že drži." - Prosim, resnično te prosim, odpri spletno trgovino kot velik dedec in bodi boljši od Mimovrste in Enaa, pa mi boš dokazal drugače. Ne moreš? Seveda ne, prav tako kot ne moreš premagati Big Banga (tudi če nimajo najboljših cen, so še vedno največji). Lahko jih premaga samo nekdo, ki je še 5x večji, nikakor pa ne neka nova firma, pa jo lahko odpre nek mulo za hobby ali pa en resen "biznismen".

Glede kupovanja robe distributerjev: s kitajske lahko komot uvoziš stvari, a moraš uvoziti recimo 5000 MP3 playerjev (en model, ena barva), pa potem za drugo barvo 5000 kosov spet...grafičnih kartic za 50.000€ itd. Zato se praviloma ta roba kupuje v nemčiji, na nizozemskem...kjer pa spet prodajajo samo količine - dveh procesorjev in petih diskov pač ne moreš kupiti. Marže se posledično delijo na vse te člene v verigi in zato je nesmiselno misliti da imajo:
a) trgovine ogormno maržo, ker je nimajo
b) distributerji ogromno maržo, ker je nimajo

Seveda se vse zgornje nanaša na računalniško robo...
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RSA za 10 milijonov dolarjev iz NSA namerno oslabila algoritem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5118671 (15220) LightBit
»

Indija razvija svoj operacijski sistem iz varnostnih razlogov

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
267741 (6402) Bistri007
»

Ruski matematični čarovnik zavrnil nagrado

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4814335 (10454) donfilipo
»

Bo matematični čarovnik iz Rusije sprejel milijon dolarjev nagrade? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5717930 (14311) Bor H
»

Prenašanje vseh datotek legalno?

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
62341 (2341) MrStein

Več podobnih tem