» »

Simulink - usmernik

Simulink - usmernik

register ::

Bi mi vedel kdo dat kak nasvet, kako v simulinku 6.5 dobit iz izmeničnega enosmerni signal?
Gretza ni, diode majo pa 3 priključke(A,+ in -).
V knjižnici pa tudi ni nobene funkcije.
  • spremenil: register ()

Ta edina dioda, ki sem jo našel v knjižnicah, ne dela v nobeni kombinaciji, niti približno tako, kot bi dioda naj delala.

A. Smith ::

Kolikor vem, so knjižnice v Simulinku namenjene samo simulaciji vezij iz energetike, ne pa tudi elektronike, zato ti predlagam, da program, če si elektronik, opustiš. Če si pa energetik, pa takole:
 modeli

modeli

Ali je slika št.2 tista, ki si jo našel? To je mostiček iz tiristorjev (ne diod). Vsi blokci na sliki so trifazni, kar pomeni, da vsebuje npr. prvi blokec tri diodne usmernike, vsakega za eno fazo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Energetik sem in delam simulacijo diferenčne zaščite TR. Logika, ki določa stabilizacijsko karakteristiko, pa deluje na enosmerni signal. Zato moram primarne in sekundarne toke pretvorit v enosmerne. Ta blok na sliki 2 sem našel ja, in pol sem ga pod lastnostmi spremenil v diodnega. Vendar mi ne deluje pravilno al pa jaz kaj narobe delam, v vseh primerih je na obeh izhodih 1.

Bom probal rešit s Fourierjevim filtrom, pa pač nastavim primerjavo harmonikov, nevem kak drugače.

A. Smith ::

Kot sem že rekel, so v enem bloku z diodo trije gretzi (oz. 6-pulzni usmernik). Na A,B in C grejo faze, na + in - sponki pa pride 6-pulzni usmerjeni signal. Ozemljitve ti ni treba nikamor tlačit. Mora delovati.

Če pa bi rad usmeril samo eno fazo, jo pelji na sponko A. B in C pusti pri miru, če ti bo program težil, pa ju ozemlji.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dioda, tranzistor, ojačevalnik

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
255475 (3261) slitkx
»

Kakšna dioda je to? (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
936663 (4823) boset