» »

Povezava dveh prenosnikov za prenos podatkov

Povezava dveh prenosnikov za prenos podatkov

k4bf0389 ::

Ideja je v tem, da bi rad veliko kolicino podatkov prenesel iz enega rac. na drugega(cca 50GB). Kako to najlazje storiti?
Poskusil sem z mreznim kablom in omrezno sosescino, pa je se vedno do sedaj bil problem, saj mi drugega racunlanika ni prepoznal.
Kasen nasvet?

Hvala!

am3c ::

A si uporabil crossover kabel?

k4bf0389 ::

Sem. Sem tudi poklical MS Podporo, in smo to uredili, a kaj ko se mu je(compu) potem cist zmesalo.

#000000 ::

Če maš router oz. switch, greš v nadzorno ploščo, omrežne povezave, levo klikneš nastavi domače omrežje, ter slediš čarovniku, v točki Ime delovne skupine si zmislš neko ime, ter zadevo zaključiš. To moraš narest na obeh mašinah in jim dat isto ime delovne skupine, sevede treba tud šerat mape, drugač ne bo delal.

Z crossover kablom je postopek mislm da isti.

am3c ::

Za cca. 10€ se da dobiti ohišje za disk.

http://ceneje.si/CX000AA3BF_-_lc-power-...

lp,

k4bf0389 ::

Sem naredil tako kot pravis (#000000), pa ni spilalo. Po enourni zajebanciji sem ugotovil, da Firewall ni spustil masine cez. To ponovil naslednji dan, pa iste tezave, a tokrat tudi izklopljen Firewall ni pomagal. Sem poklical serviserja, pa je rekel, da njemu tudi dela to tezave. Enkrat je vse OK, drugic pa ne spravis nicesar skozi. Aja, uporabljam stare dobre XP-je.
Mogoce res to ohisje in voila. Za 10€ se res ne splaca zabit tolko zivcev.
thx

#000000 ::

Probi še enkrat, ampak na koncu označi da bi rad delil printerje in mape, sej to pol lahko izklopiš, če se bojiš kakega uletavčka.

k4bf0389 ::

Bom poskusil. Hvala. Zdaj trenutno nimam masin s seboj. Zoprno je, ko oznacim, da zelim sherat 50GB, mi doooolggooooo casa melje, da jih oznaci, da so mape za sherat.
Thx

Mitch ::

Če maš kakšen večji USB ključ (vsaj 4GB) lahko z RARom določiš, da ti vsebino mape skompresira na več poljubno velikih arhivskih datotek, ki jih nato preneseš iz enega na drugi prenosnik.

Mitch ::

Če imata oba prenosnika brezžično omrežno kartico pa lahko ustvariš Ad-Hoc povezavo in nato prenašaš. Lahko celo uporabiš Firewire kabel, če imata oba prenosnika FW port...

k4bf0389 ::

Katera od teh verzij pa je najhitrejsa?

DaDek ::

Delovno skupino (workgroup) nastaviš povsod enako.. nekdo je omenil čarovnik, jaz delam to ročno v system. Nisem pristaš konektanja s cross kablom (vsaj ne v takih sistemih ker ruter stane tok kot cross kabel).. načeloma bi moglo zlaufat, če maš mapo sharano na eni strani in nimaš kakšnega posebnega FWja...

Če imaš siolov modem imajo novejši 2 izhoda za komp pač priklopi oba komp v router.. sharas mapo na enem računalniku, na nasprotnem poiščeš računalnik z ukazom v mojem računalniku

\\ImeRačunalnika oz z \\LokalniIP

oz. najdeš računalnik v Omrežni soseščini.

Kopiranje s ključem po delih naj ti bo zadnja opcija ker verjetno nimaš cel dan časa, konektanje računalnikov pa ni neka filozofija.

tempoFlow ::

Jaz sem poskusil več različnih načinov povezave, pa se mi zdi FireWire eden izmed najenostavnejših in najhitrejših.
Za USB povezavo potrebuješ USB-link kabel in histost je relativno nizka.
Za mrežo potrebuješ CrossOver kabel, hitrost pa je ponavadi 100mb/s.
Hitrost firewire pa je okoli 400mb/s - potrebuješ pa ustrezen kabel.

blackbfm ::

Kaj zdej a kompa se pingata med sabo? Sharing zna včas zajebavat, zdej če bo zadeva enkratna je mogoče smiselno postavt FTP server:

http://filezilla-project.org/download.p...

Par minut dela da inštaliraš in naštimaš. Se pravi na enem kompu postaviš, na drugem odpreš my computer in vpišeš ftp://ip-računalnika

Kopiraš in to je to.

DaDek ::

ja ftp bo znal nastavit če mu osnovni lokalni sharing ne dela/ga ne zna nastavit... niceone. + tega če ima obe mašini na 1x aktivni na internetu pol ni TEORIJE da nebi delal local.

blackbfm ::

Kot sm reku, windows sharing zna dost zajebavat, čeprav naj bi ble nastavitve pravilne. Ne bom se spušču v detajle. Če se kompa lahko pingata, potem je ftp čisto v redu rešitev.

k4bf0389 ::

Natanko tako. Win sharing zna zajeb..., pa ceprav sem sigurno vse nastimal tako kot naj bi bilo. Kajti ko sem klical na MS podporo, smo najprej preverili in se enkrat naredili to kar naj bi se, pa ni delovalo, potem smo morali pa kaj jaz vem se vse naredit. Instalirali to, ono etc. Tolko casa smo mesali, da smo cel comp zmesali. Ampak sherali pa smo ;)
Sedaj nimam prilike, da bi prenasal teh 50GB. Bom pa poskusil ob prvi priliki. Tu sem hotel samo malo povprasat, ce je kdo ze to pocel in ce je imel podobne tezave kot jaz.

DaDek ::

torej sedaj ne razumem ti je uspelo ali ne? na kak način? cross kabl?

edit: aja pa dnevno delam z raznoraznimi sharingi, pa še nisem imel problema da nebi zlaufalo. edino TS print me jebe dnevno :'(

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: DaDek ()

k4bf0389 ::

Imel sem ta problem. Pa ga nekako resil s cross kablom. Sedaj pa sem tako zaposlen, od ranega jutra, ko kidam ta 'prekleto romanticen' sneg, do vecera, ko zakljucim predavanja, da nimam casa se igrat. Ko poskusim, se vsekakor javim.
Naj zivi in se razvija, comp in kompanija.

Invictus ::

Inštaliraj si na en računalnik slimFTPd

pa prenašaj preko protokola FTP.

LP I.

k4bf0389 ::

Pozdravljeni!
Danes sem potreboval nekaj podatkov za prenest. Ker sem bil v 'zurbi' sem poskusal kar direkt preko WIN(XP). Tokrat je delalo vse tako kot mora. Zakaj sem pred meseci izgubljal cas in predvsem zivce ne vem. Pozarni zid je danes šrav tako vklopljen in nic nisme nastavljal, da spusti koga(kaj) cez. Razlika je tudi v tem, da je sedaj bil na drugi strani notebook z namesceno Visto. Vendar mislim, da to ne bi smel bit kljucni razlog.
Kar se hitrosti tice nimam obcutka, ali je preko FTP hitreje. Bom moral si pac cas vzet in stestirat. Vendar sedaj, ko ga nimam in podatke potrebujem, bom ostal pri tem.
No, take so moje izkusnje.
Naj zivi in se razvija, comp in kompanija.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh računalnikov

Oddelek: Omrežja in internet
233353 (3001) glinik
»

router ter printer

Oddelek: Omrežja in internet
5825 (766) steev
»

Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?

Oddelek: Strojna oprema
289385 (6321) bastadu
»

Kako priklopiti switch na router ?

Oddelek: Omrežja in internet
83006 (2875) bastadu
»

računalnika v mreži

Oddelek: Pomoč in nasveti
401718 (1290) mte

Več podobnih tem