Forum » Pomoč in nasveti » dva windowsa na izbiro
dva windowsa na izbiro
Bananajoe ::
lp
trenutno mam inštalirane windows xpje na računalniku, rad pa bi malo probal in stestiral windows 7 build 7000 pa me zdj zanima kako bi zrihtu da ko prižgem rač. da bi imel oba windowsa na voljo na izbiro, in tud pol ko bi se naveličal testiranja windows 7 da bi ga preprosto izbrisal. na kakšen način se da to narediti? preprosto windows 7 posnamem na dvd in inštaliram ?hvala za odgovore
trenutno mam inštalirane windows xpje na računalniku, rad pa bi malo probal in stestiral windows 7 build 7000 pa me zdj zanima kako bi zrihtu da ko prižgem rač. da bi imel oba windowsa na voljo na izbiro, in tud pol ko bi se naveličal testiranja windows 7 da bi ga preprosto izbrisal. na kakšen način se da to narediti? preprosto windows 7 posnamem na dvd in inštaliram ?hvala za odgovore
bluefish ::
namestiš 7 na eno particijo ali disk. Če ti ne ustvari menija, potem v 7 naložiš orodje VistaBootPRO in ustvariš oz. urediš zagonski meni (meni, ki ti omogoča izbiro med sistemoma). To je to.
Ko se 7 naveličaš enostavno v XP uporabiš start > run > diskmgmt.msc in formatiraš particijo, kjer je 7. Nato pa še uporabiš CD od XP in v Recovery Console ukaza fixboot in fixmbr.
To je to.
Če pa sem za konec še malo nadležen - Beta 7 je namenjena predvsem ljudem, za katere se domneva, da znajo sistem namestiti (tudi ob že obstoječega) in vedo, zakaj ga testirajo.
Ko se 7 naveličaš enostavno v XP uporabiš start > run > diskmgmt.msc in formatiraš particijo, kjer je 7. Nato pa še uporabiš CD od XP in v Recovery Console ukaza fixboot in fixmbr.
To je to.
Če pa sem za konec še malo nadležen - Beta 7 je namenjena predvsem ljudem, za katere se domneva, da znajo sistem namestiti (tudi ob že obstoječega) in vedo, zakaj ga testirajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 formatiranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 5046 (4581) | rezator |
» | Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 17129 (15048) | noraguta |
» | Izšel Ubuntu 9.10 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 30770 (21472) | Gandalfar |
» | Windows 7 namestitev brez izgube podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 3306 (2920) | zile |