Forum » Kaj kupiti » Core i7 PC
Core i7 PC
Samek1337Q ::
No, torej sem pred naročilom naslednjih komponent:
Matična plošča: Gigabyte GA-EX58-UD5
Procesor: Intel Core i7 920
RAM: Corsair XMS3 6144MB 1333MHz CL9
Trdi disk: 2x 500GB 32MB Seagate v RAID 0
Optična enota: Pioneer
Grafična kartica: Gigabyte GeForce GTX295
Napajalnik: Thermaltake ToughPower 750W
Ohišje: Antec Three Hundred
Hladilnik za CPU: Thermalright ultra 120 eXtreme
Torej zanima me, če je računalnik dobro sestavljen, saj sem tik pred naročilom. Ko naročim bom temo posodobil s predračuni različnih meni lokalnih podjetij, kakor tudi spletnih trgovin.
Lp, Samek1337
Matična plošča: Gigabyte GA-EX58-UD5
Procesor: Intel Core i7 920
RAM: Corsair XMS3 6144MB 1333MHz CL9
Trdi disk: 2x 500GB 32MB Seagate v RAID 0
Optična enota: Pioneer
Grafična kartica: Gigabyte GeForce GTX295
Napajalnik: Thermaltake ToughPower 750W
Ohišje: Antec Three Hundred
Hladilnik za CPU: Thermalright ultra 120 eXtreme
Torej zanima me, če je računalnik dobro sestavljen, saj sem tik pred naročilom. Ko naročim bom temo posodobil s predračuni različnih meni lokalnih podjetij, kakor tudi spletnih trgovin.
Lp, Samek1337
- spremenilo: Samek1337Q ()
ModriN96 ::
Ne cinci preveč pa se obotavli pa naroč ;)...komp je itak zakon pa tut služu bo svojmu namenu več let ;)
Ti sam v akcijo;)
Ti sam v akcijo;)
bluefish ::
namesto 500GB diskov raje daj 320GB ali 640GB. Še raje pa počakaj na nove modele 1TB in daj enega not. RAID0 pa pride v poštev le v nekaterih scenarijih uporabe.
6GB RAM-a je pretiravanje, tako tudi GTX295.
Raje povej, kakšen monitor imaš in tvoj namen uporabe računalnika?
6GB RAM-a je pretiravanje, tako tudi GTX295.
Raje povej, kakšen monitor imaš in tvoj namen uporabe računalnika?
joze28 ::
disk raje 2x 640gb-so hitreješi
//prepočasen za 9s
//prepočasen za 9s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze28 ()
x45 ::
razmisli o phenom II 940 varianti z dobro ploščo. Prihranek bo precejšnji, preformance pa skoraj enak, v določenih resolucijah igre - celo boljši.
ModriN96 ::
...razmisli o phenom II 940 varianti z dobro ploščo. Prihranek bo precejšnji, preformance pa skoraj enak...Intlovemu E7xxx seriji res ja...
Za to kar pa on rab bo pa amd še par stoletij rabu;) pa umes 100x prpadu ;)
Zakaj je 6GB in GTX295 pretiravnaje? Po čem to sklepate?
Že 4GB je za povprečnega domačega uporabnika več kot dovolj, GTX295 pa je odvisna od velikost zaslona in resolucije. Na forumu smo namreč že imeli ljudi, ki so kupovali 4870 1GB ali nekaj podobnega za igro na 19" ekranu.
...razmisli o phenom II 940 varianti z dobro ploščo. Prihranek bo precejšnji, preformance pa skoraj enak...Intlovemu E7xxx seriji res ja...
Ne bi spet silili vojn v vsako temo. Naj poda svoj predlog o konfiguraciji in to je to. Če pa bo začel s svojimi, pa se ga ignorira.
Constantine ::
@blueFish: če ima človek denar, ne vem zakaj si ne bi dal noter 6gb rama in high en grafično. Pa tudi če ima 19" monitor, si bo mogoče nabavil 24" ali več. Ni napisal za kakšne potrebe je računalnik. Mogoče se bo v prihodnosti začel ukvarjati z 3D ali postprodukcijo itd...in mu 6gb rama še kako prov prišlo. Po tem pravilu je tudi i7 pretiravanje in naj si kupi core2duo, intel plato, en disk...pa bo. Je čisto dovolj za povprečnega uporabnika. Več kot očitno je comp nastavljen za prihodnost in ima denar za tako specifikacijo, tukaj ne vidim nobenega pretiravanja. Če bo pa to izkoristil je pa njegov problem.
se sicer strinjam, vse je odvisno od namena uporabe, ki pa ga še ni omenil. Nadaljnja debata je tako brez tega podatka rahlo nepopolna. Na splošno je ta konfiguracija odlična (z izjemo prej omenjenih diskov).
Torej, ekran bo 24" oz. 22", bosta pa verjetno v končni fazi dva. Uporabljan v prvi vrsti za igre, kot drugotno pa za Video & Photo editing - zato 6GB rama.
Glede diskov... Namena po velikostih večjih od 1TB ne mislim posegati, saj so mi preprosto rečeno - overkill. Vedno sem tudi mislil, da je konfig z dvema 500gb 32MB predpomnilnika v RAID 0 hitrejši od enega 1TB diska [:S] Torej je to res, ali ni?
Lp, Samek1337
Glede diskov... Namena po velikostih večjih od 1TB ne mislim posegati, saj so mi preprosto rečeno - overkill. Vedno sem tudi mislil, da je konfig z dvema 500gb 32MB predpomnilnika v RAID 0 hitrejši od enega 1TB diska [:S] Torej je to res, ali ni?
Lp, Samek1337
če rabiš burst potem da, v nasprotnem primeru pa ne in je en večji disk z večjo gostoto boljši.
=Exceed= ::
če rabiš burst potem da, v nasprotnem primeru pa ne in je en večji disk z večjo gostoto boljši.
Zakaj bi bil 1 disk boljši od 2 v raidu0? Sem imel sam 500GB dodal še enga in ju vparil v raid 0 in razlika je očitna. Imel sem pa priložnost delat na WD 750, 640 in 1TB, pa so se obnašali kot 500GB disk sam (največ sem delal velike rare>6GB razni testi me niso zanimali).
Drugače pa super konfiguracija, ničesar ni preveč, diska obvezno v raid0 in če si res pripravljen toliko odšteti za kalkulator pozabi na PhenomaII. Intel za te aplikacije ki jih misliš uporabljati super!
LP
Samo še nekaj ... Koliko platter je Samsung 500GB? 2?
Koliko pa tale WD 640GB AAKS, ki ga StreetRacer omenja?
Lp, Samek1337
Koliko pa tale WD 640GB AAKS, ki ga StreetRacer omenja?
Lp, Samek1337
TOP ::
tale disk v Raiudu maš test na Oc lab2 ki ga je naredu M-XXXX mal preberi pa boš videl da trga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gaming Computer! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9424 (7960) | jazbec |
» | huda video mašinaOddelek: Strojna oprema | 4047 (1607) | R O N I N |
» | gaming-pcOddelek: Strojna oprema | 2122 (1319) | dzinks63 |
» | Nov gamer comp - 2400 EUR (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5376 (3545) | __Devil__ |
» | High-end config - svetujte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8126 (4768) | MViper |