Forum » Pomoč in nasveti » moj trdi disk se dela norca iz mene
moj trdi disk se dela norca iz mene
Yohan del Sud ::
Mislim. Pa gdo me tukaj jebe. Moj trdi disk se dela norca iz mene. Spet gre za tisti disk, ki ga imam v racku in ga prenašam med dvema računalnikoma. Eden ima nt-je drugi xp-je, formatiran je ntfs.
Filete in mape, ki jih gor napišem z enim od os-ov so vidni in čitljivi samo s tem os-om, tisti ki jih napišem z drugim os-om, so vidni samo z drugim os-om (ali pač računalnikom, če os ni kriv). Včeraj sem formatiral zadevo z xp-ji, a danes lahko odpiram filete, ki sem jih zbrisal včeraj pod xp-ji z nt-ji bp.
Pa svoje cajte je dalal normalno. Kdo ima tukaj mene za norca?
Filete in mape, ki jih gor napišem z enim od os-ov so vidni in čitljivi samo s tem os-om, tisti ki jih napišem z drugim os-om, so vidni samo z drugim os-om (ali pač računalnikom, če os ni kriv). Včeraj sem formatiral zadevo z xp-ji, a danes lahko odpiram filete, ki sem jih zbrisal včeraj pod xp-ji z nt-ji bp.
Pa svoje cajte je dalal normalno. Kdo ima tukaj mene za norca?
ToniT ::
Jaz bi preveril nastavitve v BIOSU. Probaj v obeh računalnikih nastaviti enake parametre za disk. Včasih se zgodi, da isti disk dva računalnika različno prepoznata.
luni ::
A ni prav zanimivo kaj vse lahko gre narobe pri racunalnikih? Vedno znova si clovek razbija glavo nad nelogicnimi napakami :).
Artificial Intelligentia
Yohan del Sud ::
Deloma rešil problem. Resetrial mašino (tista z nt-ji je skozi prižgana), amapak ostaja dejstvo, da sem lahko pogajnal filete iz sveže FORMATIRANEGA trdega diska je milorečeno strašljivo.
ToniT ::
Jaz sem imel probleme, če sem sformatiral disk in ga potem dal v drugi računalnik zmeraj, kadar sem imel v BIOS-u nastavljene parametre za disk na Auto. Če pa sem te parametre nastavil na roko na obeh računalnikih enako, pa teh problemov nisem imel.
Je pa res, da ne vem kako je to z novimi diski.
A maš ti ta RACK in disk Hot-Swap, ker si rekel, da je NT računalnik nonstop prižgan?
Je pa res, da ne vem kako je to z novimi diski.
A maš ti ta RACK in disk Hot-Swap, ker si rekel, da je NT računalnik nonstop prižgan?
ABX ::
Očitno ko formatiraš disk ga ne zbrišeš ampak ga samo označiš kot praznega.
Nič kot kladivo v roke in brisat sektorje.
Nič kot kladivo v roke in brisat sektorje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
McHusch ::
kaj pa ce je kriv filesystem in ne BIOS? ker men se zdi da majo NT mal drugacen NTFS, kot 2000/XP (majo NTFS5 ali neki podobnega) in nucajo vsaj Service Pack 4 za branje.
mogoc je to
mogoc je to
freejack ::
Kar se filesystema na NT in XP/2000 tiče, moraš res vedet, da so XPji kvazi "NT" OS, 2000 so malo boljši,.. NT so pa čistokrvni "NT". NTFS se sicer ne bi smela, če že, toliko razlikovati, da bi ti povzročalo te probleme, sam ponavadi takšne probleme povzročajo ravno različni datotečni sistemi,.. mogoče je pa res kaj za tem, da bi ble razlike v NTFS,..Jst sn sicer mel NT 4.0, sam nisn kaj opazil, je pa res, da nisem toliko pozornosti polagal,.. Razlika med dat. sistemi se meni osebno zdi boljša razlaga, čeprav ne popolnoma logična, bios ne bi smel tolikšne vloge igrat, kar se AUTO tiče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12168 (9286) | BlackAdder |
» | [razvoj] klon windows commanderja za linux (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 6665 (4704) | napsy |
» | ntfs in linux? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6860 (5404) | SkIDiver |
» | ntfsOddelek: Pomoč in nasveti | 1081 (820) | andrej |
» | winNT4.0 in win2000 v eni skatliOddelek: Pomoč in nasveti | 1510 (1434) | andrej |