Forum » Programska oprema » double backslash - CMD skripta
double backslash - CMD skripta
CaqKa ::
ojla,
imam vse več video datotek iz fotoaparata, ki bi jih rad pretvoril na divx...
ponavadi uporabljam virtual dub za take stvari, ampak predno se prebiješ čez vse nastavitve ponavadi traja in traja in traja..
pa bi si z kako skripto rad zadevo malo poenostavil.
nekaj sem že načel vendar se mi ustavi pri poti do izvorne datoteke, saj ta v skripti dobi enojni backslash virtualdub pa bi rad imel dvojne.
kompresija.cmd izvorna koda:
zadeva je nareta tako da video ki ga želim pretvorit potegnem na ikono od kompresija.cmd
nato ta datoteka naredi datoteko kompresija.vcf ki jo virtualdub prebere in začne delat po njenih ukazih.
zadeva si zaustavi pri %1, kjer cmd izpiše nekaj v stilu C:\pot\do\video.avi, vdub pa bi potreboval C:\\pot\\do\\video.avi
ideje?
imam vse več video datotek iz fotoaparata, ki bi jih rad pretvoril na divx...
ponavadi uporabljam virtual dub za take stvari, ampak predno se prebiješ čez vse nastavitve ponavadi traja in traja in traja..
pa bi si z kako skripto rad zadevo malo poenostavil.
nekaj sem že načel vendar se mi ustavi pri poti do izvorne datoteke, saj ta v skripti dobi enojni backslash virtualdub pa bi rad imel dvojne.
kompresija.cmd izvorna koda:
@echo Z virtualDub bom pretvoril video
@echo %1
@echo v XviD 2000 kbps video
@echo in 128 kbps LAME MP3
echo VirtualDub.Open("%1","",0); > kompresija.vcf
echo VirtualDub.audio.SetSource(1); >> kompresija.vcf
//.. še več virtualdub komand tukaj
C:\programi\VirtualDub-1.7.2\VirtualDub.exe /s kompresija.vcf
del kompresija.vcf
zadeva je nareta tako da video ki ga želim pretvorit potegnem na ikono od kompresija.cmd
nato ta datoteka naredi datoteko kompresija.vcf ki jo virtualdub prebere in začne delat po njenih ukazih.
zadeva si zaustavi pri %1, kjer cmd izpiše nekaj v stilu C:\pot\do\video.avi, vdub pa bi potreboval C:\\pot\\do\\video.avi
ideje?
darkolord ::
Probi tkole:
set _path=%1 set _path=%_path:\=\\%V _path maš potem vsebino vhodnega parametra z dvojnimi backslashi
nice.
malo sem edino rabil da sem pogruntal da jo morem znotraj uporabit kot %_path%
:)
tnx
malo sem edino rabil da sem pogruntal da jo morem znotraj uporabit kot %_path%
:)
tnx
z ikonico do skripte in ikonico flikjeno na quick launch je zadeva prav fletno izpadla :)
vse kar je namreč video iz explorerja vun potegnem na ikonico, pa se že začne obdelava :)
vse kar je namreč video iz explorerja vun potegnem na ikonico, pa se že začne obdelava :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zagon RLM-serverja avtomatskoOddelek: Programska oprema | 2430 (2102) | Hayabusa |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15076 (8482) | Revenant |
» | Integrirani podnapisiOddelek: Zvok in slika | 7851 (5584) | dzinks63 |
» | WinXP capture format - please helpOddelek: Zvok in slika | 1847 (1693) | urosbe |
» | Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slikeOddelek: Zvok in slika | 1639 (1472) | zile |