Forum » Elektrotehnika in elektronika » Zakaj elek.grelec v bojlerju takoj pregori?
Zakaj elek.grelec v bojlerju takoj pregori?
zan126 ::
Lep pozdrav,imam sledečo težavo.Električni grelec v kombiniranem rostfrei bojlerju centralne kurjave hitro pregori.Lansko leto konec poletja sem zamenjal starega z novim,danes pa je že ta novi pregorel.
Vsi pregoreti grelci so bili deformirani,čisto skrivljeni in odprti,tako,da ga zelo težko potegneš ven iz bojlerja.
Nekje sem zasledil da je to težava z anodo oz. katodo?
Če mi lahko kdo pomaga,da bo letos še kaj tople vode
Vsi pregoreti grelci so bili deformirani,čisto skrivljeni in odprti,tako,da ga zelo težko potegneš ven iz bojlerja.
Nekje sem zasledil da je to težava z anodo oz. katodo?
Če mi lahko kdo pomaga,da bo letos še kaj tople vode
korenje_ver2 ::
grelec je delal takrat ko ni bilo vode notri?
ali pa premočen grelec in premajhna cirkulacija. nastane začrni mehur, ki povzroči pregretje?
ali pa premočen grelec in premajhna cirkulacija. nastane začrni mehur, ki povzroči pregretje?
MadMax ::
Kamen ne more biti kriv v toliki meri, da bi se grelec deformiral.
Tudi glede cirkulacije ne bi dal roke gor, večinoma med gretjem v bojlerjih ni nobene cirkulacije.
Moj glas gre "gretju zraka".
P.S.: Lahko kakšno slikco vidimo?
Tudi glede cirkulacije ne bi dal roke gor, večinoma med gretjem v bojlerjih ni nobene cirkulacije.
Moj glas gre "gretju zraka".
P.S.: Lahko kakšno slikco vidimo?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Highlag ::
V bojlerju ni bilo dovolj vode. Imaš namontirane vse ventile, ki jih boljer potrebuje? (Protipovratni, varnostni?)
Never trust a computer you can't throw out a window
Slikce žal nobene nimam.Varnostni in drugi ventili so nameščeni.
Nekje sem bral,da pri teh bojlerjih(rostfrei materijal) pride do nekakšnega odnašanja delcev povezano z anodo oz.katodo,ter,da grelec sčasoma odpre in raztegne.
Ne vem pa kako oz.ali je to mogoče?
Nekje sem bral,da pri teh bojlerjih(rostfrei materijal) pride do nekakšnega odnašanja delcev povezano z anodo oz.katodo,ter,da grelec sčasoma odpre in raztegne.
Ne vem pa kako oz.ali je to mogoče?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zan126 ()
Azrael ::
Doma imamo inox bojler pa je notri isti grelec, originalni že več kot 15 let.
Po opisu sodeč, imaš fuč nepovratni ventil in ob prenizkem tlaku v vodovodu ali kadar vode zmanjka, le ta steče iz bojlerja in grelec greje na suho.
Po opisu sodeč, imaš fuč nepovratni ventil in ob prenizkem tlaku v vodovodu ali kadar vode zmanjka, le ta steče iz bojlerja in grelec greje na suho.
Nekoč je bil Slo-tech.
Aha potem bo to verjetno res pokvarjen nepovratni ventil na mrzlem vodu.Ali mogoče ta napaka lahko kakorkoli vpliva tudi,če ogrevaš vodo preko peči(olje,plin)?
Hvala vsem
Hvala vsem
s-adi ::
Pri ogrevanju preko toplovodnega grelca je teperatura znatno nižja, kot jo doseže električni grelec, kadar ni v vodo potoplen.
Kadar je voda v bojlerju in termostat deluje se električni grelec običajno ne more pregreti
Kadar je voda v bojlerju in termostat deluje se električni grelec običajno ne more pregreti
robertd ::
Za rf bojler potrebuješ poseben grelec, sicer ti ne bo dolgo zdržal. Imajo jih pri Tiki Gorenje ,Magistrova 1 Lj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Glasen bojler ob segrevanju !?Oddelek: Loža | 7885 (7478) | Netrunner |
» | nakup bojlerjaOddelek: Loža | 21042 (17803) | Spock83 |
» | nenormalno visok račun za elektriko (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 36883 (33762) | Maestral |
» | Koliko € me stane, da mi bojler segreje 60L vode? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 29329 (28520) | korenje3 |
» | Razkamenjevanje vode!?Oddelek: Loža | 11550 (9719) | Pyr0Beast |