» »

"switch" na ruterju

"switch" na ruterju

axee ::

Eno vprašanje, na vseh ruterjih je predstavljen kot switch dodatni (ponavadi 4 porti). Se te porti obnašajo kot običajen switch (stikalo), ali so povezani z firmwirejem? To me zanima zato, da npr ruter dol pade (prehud promet), bo padel tudi switch?

Hvala za odgovore?

BlazP ::

Med switchanimi porti ne bi smelo biti problema. Dnevno sibam do 100Mbps na WR54G Linksys preko switch porta brez problema. Ozko grlo je samo WAN-to-LAN.

Gapi ::

Tako kot ti je BlazP že napisal je na rouerjih problem da se sesuje del ki skrbi za preusmerjanje prometa. Sam switch deluje kot navadn switch. Le ta se redkokdaj zmede in postane neposlušen. Pri najcenejših switchih bo to vsaj enkrat na leto.

axee ::

Potem je pri meni problem. Imam linksys wrt54g v5.1 in switch porti mi delujejo enako kot bi bil povezan preko wireless, povezava se sama vspostavi.. Rad bi, da se switch obnaša kot pravi switch, kaj to res ni mogooče? V FW nikakor ne najdem nastavitev.

Gapi ::

axee: Dej to malo bolj razloži kaj bi ti rad. Ne razumem tega dela "switch porti mi delujejo enako kot bi bil povezan preko wireless, povezava se sama vspostavi. " Ker za switch tko nikoli ni nastavitew v routerjih. Če pa rabiš switch potem kupi switch. Če hočš uporabljat ta router kot switch potem izklopi dhcp in ga uporabljaj kot switch, Samo potem na wireless ne bo delal internet tako kot na žici ne razen če boš na roke vpisoval IP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Pyr0Beast ::

Switch je ponavadi zadnja stvar katera se sipne, ko se začne routerju kolcati :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router kot network switch?

Oddelek: Omrežja in internet
102360 (284) kavinpeter
»

Router z več izhodi

Oddelek: Omrežja in internet