» »

PFC napajalnik?

PFC napajalnik?

zvitorepec ::

A kdo ve kaksne so prednosti oz. slabosti takih napajalnikov (naj bi dovajali toliko energije kolikor zahteva sistem). V kratkem mislim menjat ohisje in me zanima, ce se obnesejo.
HOWGH!

morphling1 ::

Točno to kar si napisal, tak napajalec odžira toliko elektrike iz omrežja kot jo sistem potrebuje in kot tak nima nobenih slabih lasnosti, ampak je samo zeleno usmerjen :)
Dobri novi napajlci so PFC in so nekaj dražji kot navadni
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Spajky ::

morphlingh1, kaj maš kak link z obrazložitvijo kako tak PSU dela-na katerem principu? To zgleda ni switcher a ne? a ta PFC pomeni mogoče PowerFrequencyConversion al neki tacga? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zvitorepec ::

Kako mocnega in pa katere znamke naj bi vzel, za XP 1700+ (v Megahitu so mi zagotavljali, da je 250W dovolj in mi priporocili Meridian)? 8-O
Sicer sem prebral na forumu nasvete o napajalniku, samo ne vem, ce to velja tudi za PFC napajalnike - tisto o TCO in amperazi
HOWGH!

tha_man ::

Kvaliteten 250W je dovolj za sam XP1700, ampak le če ne boš imel še kak drug požrešen hardver v računalu (kak GF4, pekač itd.). Zelo priporočam 300W.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Red_Mamba ::

vsi napajalniki jemljejo toliko energije kot jo sistem potrebuje + nekaj za lastno vezje, neglede na to ali ima PFC ali ne!!

PFC pomeni power factor corrector, kar po naše pomeni da odpravlja teža z obremenitvijo. Pri običnih switcherjih se vhodna 220V napetost usmeri zgladi z kondenzatorjem in se pretvori v napetosti za PC. switcherji z PFC pa imajo najprej usmerjeno 220V vhodno napetost zgladijo potem pa dovajajo konstantno napetost neglede na vhodno (+300V recimo). ta napetost pa se pol uporabi za generiranje PC napetosti.
prednost PFC switcherjev, širok spekter vhodne napetosti (napajate lahko od 80V do 250V), PC napetosti manj občutlive na vhodne motnje. PFC uporabljajo vsi UPS-i.
Upam da sm vam mal razjasnil>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zelo tih napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
293566 (2764) gregor
»

Namenski transformator (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
515569 (5061) Pyr0Beast
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310106 (8045) Pyr0Beast
»

Koliko električne energije pokuri povprečen računalnik

Oddelek: Strojna oprema
479575 (8572) BigHugo

Več podobnih tem