Forum » Strojna oprema » [GnuPG] Xeon vs Opteron
[GnuPG] Xeon vs Opteron
overlord_tm ::
Ima kdo informacije kateri od teh dveh se bolje obnese pri kriptiranju velike količine podatkov z gnupg-jem? Ker kolikor sem gledal po internetu so Opteroni ponavadi hitrejši. Ampak vsi testi so stari vsaj pol leta ...
Strežnik bo serviral nekaj www strani (to ni problem) in kriptiral vse podatke ki bodo naloženi (čim hitreje).
Zaenkrat sta bila moja vira:
anandtech
in
tole
Strežnik bo verjetno nekaj iz IBMjove System x družine. Zaenkrat sem gledal x345(0/5)
Strežnik bo serviral nekaj www strani (to ni problem) in kriptiral vse podatke ki bodo naloženi (čim hitreje).
Zaenkrat sta bila moja vira:
anandtech
in
tole
Strežnik bo verjetno nekaj iz IBMjove System x družine. Zaenkrat sem gledal x345(0/5)
krneki0001 ::
Če si gledal X345, to pomeni xeone s 533Mh vodilom. Te ibm-ove mašine so predrage(rabljene in pri nas). Če hočeš podobno mašino a cenejšo vzami XW6000 ali XW8000 od HP-ja. To so sicer grafične postaje, vendar so na serverskih platah s serverskimi chipseti (intel 5707). Probaj dobiti brez grafike tako mašino (pa bo okol 100 ali 120 evrov), z grafiko pa se prodaja za okol 250 do 300 evrov (nvidia quadro je ponavad v taki mašini).
Evo pa še kako se obnaša XW6000 (ženi sem zrihtal tole mašino za vsakdanje delo doma)
tole pa lepim iz ene druge teme;
Evo pa še kako se obnaša XW6000 (ženi sem zrihtal tole mašino za vsakdanje delo doma)
tole pa lepim iz ene druge teme;
Evo mal za primerjavo. Mašina letnik 2003 - profi grafična postaja HP XW6000. Vse je po standardih, samo dodan je sata kontroler in 240Gb sata disk za podatke, sistemski pa je scsi U320 72Gb na scsi U320 vodilu.
2X xeon 2800MHz
nvidia quadro FX3000 256Mb rama
2Gb ECC ram
Brez HT.
Z HT.
To mašino sem doma naštimal za ženo, da lahko brska po netu in dela seminarske in podobno za magisterij, pa vidim, da se lahko kosa tudi z novejšimi mašinami (AMDji), pa čeprav je stara že 6 let - poraja pa se mi vprašanje kaj je bila takrat, ko je ven prišla - ni blo dost mašin, ki bi se takrat lahko kosale z njo.
Mašina je z 19 colskim LCD monitorjem (DELL) stala 100 evrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
overlord_tm ::
Hmm, zadeva se kupuje za firmo, kot strežnik, za storitev ki naj bi jo uporabljalo na začetku ~1000 userjev
tako da se bolj nagibam k kakemu novemu strežniku, kot rabljenim grafičnim postajam ...
tako da se bolj nagibam k kakemu novemu strežniku, kot rabljenim grafičnim postajam ...
filip007 ::
Jaz mam tud Xeon je pa 775 3GHz Wolfdale...Ubuntu + Firefox res super dela tako hitro kot Opera+XP...
Ani HT brezveze...je se to sploh uporablja
Daj tisti ki ima Xeon naj naredi Winrar hardware benchmark je opcija v menuju...
Ani HT brezveze...je se to sploh uporablja
Daj tisti ki ima Xeon naj naredi Winrar hardware benchmark je opcija v menuju...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
krneki0001 ::
Bismark
Na XW6000 z dvema 2.8GHz xeonoma je končni rezultat 389 - ampak to je mašina iz leta 2003 (6 let stara mašina).
Kok imaš pa ti na tvojem xeonu?
Overlord - če misliš nov strežnik, potem pa mislim da je ibm najboljša izbira. Razumel pa sem te kot da gledaš stare 345 serverje s P4 oziroma ekvivalentnim xeonom za tisti čas. Za tiste mašine pa so te stare HP-jeve grafične postaje odlične.
Na XW6000 z dvema 2.8GHz xeonoma je končni rezultat 389 - ampak to je mašina iz leta 2003 (6 let stara mašina).
Kok imaš pa ti na tvojem xeonu?
Overlord - če misliš nov strežnik, potem pa mislim da je ibm najboljša izbira. Razumel pa sem te kot da gledaš stare 345 serverje s P4 oziroma ekvivalentnim xeonom za tisti čas. Za tiste mašine pa so te stare HP-jeve grafične postaje odlične.
Gemm ::
Če ni preveč offtopic - po mojih izkušnjah HT prinese pohitritev okoli faktorja 1.4 - 1.5, odvisno kaj se poganja. Ko poganjam kake zahtevne jobe na 2x HT Xeon, je v praksi optimalno odpreti 3 threade. Razlika napram 2 je opazna, s 4 pa ne več (včasih celo slabše). Je pa to precej odvisno od programa, ki se bo izvajal.
filip007 ::
Cinebench multi cpu test: 00.02.22
WinRAR bench: 1.346
Pa še to: Cinebench R10 + Core i7 3.2GHz = 00.00.19s
http://forums.legitreviews.com/about171...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov strežnik za malo podjetjeOddelek: Kaj kupiti | 6476 (4780) | woow |
» | xeon vs i7Oddelek: Strojna oprema | 2439 (2161) | Isotropic |
» | Performanse strežnika - izboljšaveOddelek: Strojna oprema | 2473 (1504) | GooglePR |
» | Rabljene grafične postajeOddelek: Kaj kupiti | 1477 (1280) | krneki0001 |
» | Predlogi za SLO dvoboj AMD proti Intel (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 13559 (8986) | bluefish |