» »

T-2 helpdesk smešnice

T-2 helpdesk smešnice

#000000 ::

Kolega ima pri T-2 paket 2×TV in internet t-2 statični ip. Danes popoldan je neki zezala televizija in je klicu na helpdesk, kjer so zadevo uredili, čez urco dve prižge računalnik in pogrunta da mu odpira samo google ter iskanje na googlu, čim je kliknu bilo ker link pa nobene strani ni odprlo. Pokliče še enkrat na HD in tam sčarajo da ne dela niti google več :) Ter povedo da pride tehnik v par dneh. Pokliče mene ker sem mu jest postavu brazilfw router, ki je delal dve leti neprekinjeno BP. Pridem tja, pogledam v nastavitve če je statični IP pravilen vse OK. Pokličem na HD naj povedo ker ip je nastavljenn povedo da ta kot ga imam na routerju. Fino, ampak internet ne dela, nastavim router naj sam pridobi IP se pravi na dinamiko DHCP, in glej ga zlomka internet proradi ??

Isto situacijo sem mel doma pred cajtom, fotr je kliccal HD mene pa ni blo doma TV je proradio a internet ni spljoh, za kako napako gre sem sicer mogu odkrit sam, ampak sem mel srečo in naletel na punco ki zgleda ima nekaj v glavi, ko sem ji razložu situacijo, mi je v dveh minutkah pravilni IP nastavla nazaj in se čudla kako da se je sploh lahko spremenil iz statike v dinamiko.

Zdej ne vem kaki majstri so tam na HD ampak mam občutek da študenti ki se jim jebe in kr neki spreminajajo nastavitve, al pa čim kej ne morjo (beri) znajo zrihtat, ti rečejo da se bo v par dneh oglasil pri vas tehnik. Mislm kaj nej jest zarad banalne napake čakam dva dni tehnika, ki je verjetno isto nek študent ter zna priklopit in resetirat modem ostalo pa mu je španska vas ?

In zdej bo v par dneh k njemu prišel tehnik ki seveda zarad tega ker je Linux-based, ne bo imel pojma kako v router vnest nove nastavitve in bo spet veselica :D

Brane2 ::

Če ti DHCP pobere IP še ne pomeni, da ni statičen. Kateri IP pa ti je sploh dal - tega, ki naj bi bil tvoj statičen IP ali kaj drugega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Drugega

JohanP ::

Važno da maš srečo z dinamiko ;)

Skratka, če sem prav razumo probljem, si narobe nastavo ti oz. tvoj prjato je narobe nastavo! Pol pa je un študentek ki se mu jebe tut narobe nastavo.
Al kaj?

Če pa nisi narobe nastavo pol si pa narobe razložo.

Ziga Dolhar ::

Skratka, če sem prav razumo probljem.

Nop. :-)
https://dolhar.si/

urosh ::

Halo.

Enaka težava pri meni kaka 2 tedna nazaj. Finta je bila, da so delali neke upgrejde, po katerih so sem "zjebale" neke tabele in moj statični IP ni več delal - oz. delal enako kot pri tebi.

Po tem ko smo se 2 dni jajcali in reševali, so naposled le ugotovili, da je problem pri njih in to po upgrejdu. So popravili in sedaj dela ok. Če sem na routerju nastavil dhcp ip, pa je delalo ok. Tak da imajo kar enkaj težav pri upgrejdih - kar je za moje pojme nesprejemljivo. Najprej naredi testni upgrejd nekje pri sebi in če je vse ok, delaj drugje - nakar bi človek pričakoval, da bodo preveliri ali dela ok ali ne...

T2 rulz :)

To je zgleda to.

Aja da ne pozabim, LOOOOOL Prejle mi je kolega sporoču, da so klical tehniki iz T-2 da pridejo zrihtat, on jim je reku da naj rajš vse pustijo pr gmah dokler sploh še kej dela. So ga pa vprašal kako je zadevo usposobu, ko jim je povedu da je kolega spremenu nastavitve na routerju iz statike na dinamiko, so rekl, mah kaj je on menjal IP on je samo piškotke popucal iz brskalnikov zato je zadeva proradila.

A kdo pozna vic, ko je šel Mujo in 3 psi v vesolje ? No na koncu so iz zemlje sporočili vsem trem psom kam naj usmerijo plovilo. A Muji sledeče: Mujo ti nahrani kerove in ne diraj dugmad

680x0 ::

Ah helpdesk...

Pred časom mi je izginil en e-mail alias, pa sem poklical na xxxxxxxx02.

Jest: Zdravo, izginil mi je mail alias, če bi lahko ...
Helpdesk A: Samo malo, vas bom prevezal na tehnično pomoč.
Helpdesk B: Tukej splošne informacije, za tehnično pomoč morate poklicat isto telefonsko, samo da je na koncu 2.
Jest: Ja, sem poklical, pa so me vezali k vam.
Helpdesk B: Aha, samo malo, vežem.
Helpdesk C: Seveda, samo trenutek.
* Sliši se zvok, ko me gospodična na helpdesku poizkuša dati na on hold, ampak ji ne uspe, najbrž zgreši tipko.
Helpdesk C se zadere: Ejjjjj, Samo, kaj je to alias?!
* Nekdo iz ozadja ji daje navodila, kako naj se me znebi *
* Gospodična me poizkuša dati nazaj na linijo, tokrat zadane gumb in me dejansko da on hold. *
* 30 sekund tišine, gospodična se očitno poizkuša pogovarjati z mano *
* Spet sva na zvezi *
Helpdesk C: Prosim če mi daste vse podatke, kaj je narobe, pa bodo naši inženirji to preverili, pa vas jutri pokličemo.

No zadeva ni bila nikoli urejena, klicali me pa tudi niso...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405169 (3575) seba-beba
»

pfSense VPN

Oddelek: Omrežja in internet
132824 (2227) He-Man
»

Dinamični IP problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
334571 (4004) NeMeTko
»

Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modema

Oddelek: Programska oprema
194796 (4464) Barti
»

Kako ste zadovoljni z delovanjem T-2 ponudnika za internet? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10912243 (8044) durrenmatt

Več podobnih tem