Forum » Pomoč in nasveti » xp se ne da inštalirat?
xp se ne da inštalirat?
pierlo ::
Pozdravljeni
Pred sabo imam nov comp. configuiran v podjetju Anni. Na compu ni blo winsow, tko da sem šel naložit xp-je. Boot-u sem iz cd-ja, sformatiru z ntfs, fajli so se skopirali na comp in se je nato restartu. Potem se je pa comp spet bootu na cd, kot da hočem na novo naložit winse. Kolker vem bi mogu ponudit boot from CD/DVD...pres button, in nato če nič ne pritisneš gre naprej prek hard driva, kjer se winsi zaženejo in se inštalacija nadaljuje..
Kaj nardit. Mislite da bi moral naložiti Visto??
Pred sabo imam nov comp. configuiran v podjetju Anni. Na compu ni blo winsow, tko da sem šel naložit xp-je. Boot-u sem iz cd-ja, sformatiru z ntfs, fajli so se skopirali na comp in se je nato restartu. Potem se je pa comp spet bootu na cd, kot da hočem na novo naložit winse. Kolker vem bi mogu ponudit boot from CD/DVD...pres button, in nato če nič ne pritisneš gre naprej prek hard driva, kjer se winsi zaženejo in se inštalacija nadaljuje..
Kaj nardit. Mislite da bi moral naložiti Visto??
Duhec ::
Ja, vzem CD ven, a ne ! In inštlacija se bo nadaljevala na disku naprej. Ti bo že zajamral, kdaj vstavit CD, da nadaljuje. Očitno imaš super kopijo cdja.
sorry ampak a misliš da tega nisem probal. Nastavil sem tudi hard disk za first boot in second boot. Comp se je potem kar sam resetiru in se znova zaganju, in to vedno kadar je prišel do tam ko bi se moral bootat iz diska.
V katerem delu Biosa se to nahaja, vsaj približno.
Verjetno je blo na tem compu mišljeno da naložiš Visto? Zato so problemi z XP-ji
kaj pravite
Verjetno je blo na tem compu mišljeno da naložiš Visto? Zato so problemi z XP-ji
kaj pravite
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pierlo ()
Duhec ::
Sorry @pierlo, in kako naj jaz/mi vemo, da si to že sprobal, če pa tega nisi tu povedal !
Ne vem zakaj spreminjat sata v ide, če si disk formatiral in že začel z inštalacijo XPjev ? Torej so ga XPji lepo zaznali.
Problem imaš nekje drugje. Bodisi disk, kak spomin, karkoli, da se ti ob prvem bootu iz diska ne začne nadaljevat inštalacija.
Imaš verodostojen XP CD ?
Ne vem zakaj spreminjat sata v ide, če si disk formatiral in že začel z inštalacijo XPjev ? Torej so ga XPji lepo zaznali.
Problem imaš nekje drugje. Bodisi disk, kak spomin, karkoli, da se ti ob prvem bootu iz diska ne začne nadaljevat inštalacija.
Imaš verodostojen XP CD ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
XP CD je ok. Sprobal dva različna. En teden nazaj sem na drugem compu naložu iz tega CD-ja. Verjetno je treba res spremenit to iz sata v ide.
simonchelo ::
nekje v biosu bi moral imeti SATA operation (najbrž pod onboard device) ali nekaj podobnega... sedaj imaš po vsej verjetnosti nastavljen na AHCI, no to bi bilo dobro, če spremeniš v ATA... AHCI funkcija deluje le v visti, pa še to bolj švoh. računalnik pa se obnaša natanko tako kot si opisal.
LP.
LP.
ciao
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nalaganje OS na drugi trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3472 (3096) | daBunks23 |
» | Laptop: težava s trdimi diskiOddelek: Strojna oprema | 2340 (2057) | solatko |
» | WIN7 ne prepozna SATA diskaOddelek: Operacijski sistemi | 3013 (2549) | Andy21 |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3218 (2195) | Gutjerez |
» | [Linux][Slackware] namestitev (sata disk)Oddelek: Operacijski sistemi | 1529 (1366) | 'FireSTORM' |