» »

Grafična 8800 GTS se pregreva :/

Grafična 8800 GTS se pregreva :/

Musti17 ::

Ima¸m grafično kartico gforce 8800 GTS in se mi je po 2 letih zacela kr naenkrat pregrevat, sicer se mi je pred kratkim ze pokvarla, razloga ne vem ker me ni blo v prisotnosti ko se je to nardilo. Kartico dobim iz popravila in po 2 mesecih se mi kar naenkrat začne po krajšem času igranja zelo segrevati. Pojavijo se mi nomalije...

Hvala že vnaprej!

T-Majo ::

Poskusi pritegniti vijake na hladilniku. Če je navita ja daj na defult. Drugače pa poskusi s kakšni riva tunerjem nastaviti ventilator na 100%. Nato pa poskusi če bo efekt kaj drugačen in poročaj. Če to ne bo pomagalo je verjetno fuč. Drugače pa tudi lahko termalno pasto menjaš vendar v skrajnem primeru.

Razerzone ::

Pozdravljeni!
Imam popolnoma enak problem kot Musti, le da pri meni ni bila prej pokvarjena graficna! Med igranjem mi se graficna segreje na 100-105 stopinj, in potem postane igra ze neigralna zaradi zatikanja, v idle mi je graficna s 100% ventilator v riva tuner na 80 stopinj.... Ali se da kaj narediti da bi to popravil?

TOP ::

Ja kupiti hladilnik za grafo in je stvar rešena 25e je treba dat sam pa ti bo temperatura padla za ene 40 stopinj.

shark_nm ::

Če ni več v garanciji jo odpri odstrani hladilnik (lahko tudi une tamale na čipih) in nanesi novo trmalno pasto. In ne pozabi se prej razelektrit, oziroma nadeni si latex rokavice ;). Ko boš pasto zamenjal pa lepo nazaj namontiral hladilnik, ki ga še spihaš bo to to

lp in poročaj kako je šlo

Razerzone ::

Pravkar sem vzel ven graficno jo s sesalcem temeljito ocistil in razlika je ocitna!
V idle je temp 55 po pol urnem igranju pa ne gre cez 67:)Hvala za odgovore!!

boysta ::

Imam isto grafično že 1 leto pa deluje brezhibno!! Njene slabe lasnosti so pregrevanje ;) Če se dolgo pregreva je potrebno menjat konenzatorje ,ki so vidno napihjeni! ali pa Tiristorje oboje je zelo poceni..Če pa se samo pregreva pa bi priporočal da odstraniš hladilnik in kupiš termalno pasto ter jo namažeš na procesor kot tudi na hladilno telo! Hladilna telesa za konenzatorje dobiš tudi v elektro trgovini različnih velikosti in podobno ! Če pa želiš da bi še bol hladil pa priporočam kak ventilator ki ga vzporedno priklopiš in ga pritrdiš na grafo!Če pa to nepomaga pa jo čimprej prodaj za sprejemljivo ceno!
Poglej na forume Geforce 8800 GT,GTX - Modification or Overclock !!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boysta ()

bluefish ::

Če pa to nepomaga pa jo čimprej prodaj za sprejemljivo ceno!

Potem pa čakaj, če se bo na forumu oglasil nov lastnik in spraševal o podobni zadevi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
352955 (2271) userf480
»

Prenosnik dela počasi

Oddelek: Pomoč in nasveti
454874 (4142) solatko
»