» »

Katero linux distribucijo za newbija

Katero linux distribucijo za newbija

matter ::

Žio
Mislm da naslov pove vse. Sem pa začetnik, pa me zanima kaj bi mi lahko kdo priporoču, pa kdo lahk zapeče. Cena po dogovoru.
Nekak naj bi bil uredu Red Hat 7.3 in me zanima če ni prezahtevn za newbija.

Aja pa še zanima me katero zbirko ala Ofiice (excel pa word) bi lahko zravn uporabu. Predvsem me zanima kompatibilnost z Excel datotekami.

Hvala

Andrey

dr.J ::

Ali imaš kakšnega frenda, ki kaj ve o linuxu? Potem vzemi tisto, ki jo pozna. RH7.3 pa tudi ni pretežak za prvo uporabo, pa še pri inštalaciji si lahko izbereš slovenski jezik. Office: OpenOffice

Edino prej preveri, če je tvoj HW podprt v Linuxu. Kakšen USB scanner ima malo možnosti, da je podprt.

matter ::

HW nimam nič posebnega. Mogoče zna delat problem isdn modem Asus (int). Sicer pa scanerja nimam.
Openoffice sem probu na winse dat, pa je uredu zadeva, ampak mi excel dokument dokaj sppremeni, enako pa tudi malo bolj napreden word dokument. Oba pa uporabljam za firmo in rabim enaka kot prej. Sicer je pa všečna zadevca.

freejack ::

SuSe Linux Professional 8.0 Easy ko pasulj, ful easy namestitev, pa tut drugače je ful dobra zadeva,.. Sam sem prej imel RH, Mandrakea, pa mi je Suse 8.0 od vseh najboljši. Enostaven za uporabo. Vsaj meni se zdi tako.. Za nekoga, ki je navajen Windowsov, noben Linux ne bo lahek,..sicer pa niti ne gre za to da je linux oz. unix toliko težak, samo drugačen, treba se ga je navadit. Sej tako, da imaš sam veselje do učenja je boljše, kot pa da ti bluzijo na faksu par ur na teden o Linuxu, pa C-ju, pa Javi..bla bla bla...sej bo,..probaj, pa boš videl kako deluje...

dr.J ::

Če Word/Excel dokument vsebuje veliko makrov, boš v Linuxu nezadovoljen. Morda je rešitev Sunov Staroffce 6.0, ki pa je komercialen.

Maximus ::

freejack a lahk posods SuSe-ja al pa vsaj kopijo nardis???

Ce si za mi posl odgovor na Mail
LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Maximus ()

matter ::

freejack: volja do učenja je. Me pa zanima če lahk nardiš kopijo, pa mi pošlješ. SIcer pa najboljš da se zmenva po mejlu.

Tnx

-MiS- ::

freejack jst bi tud probu tvojo opcijo SUSE Linux 8.0, baje rula ta zadeva, dej mi pošl prosm mail, da se zmenma, namrec sem interesent da zadevo preizkusim.8-)

jlpktnst ::

Star Office 6: Kolikor jaz vem so za SO6 uporabili source of OpenOfica 1.0 z malo dodatki (kao acces baza in se neko sranje ko se ne spomnim...). Zato NE kupujte SO6!

Gh0st ::

Tole si pa popolnoma zamešal. StarOffice je nastal v času Word-a 95!!! Izdelal ga je Sun Microsystems. StarOffice j ečist gut zadeva. Jest sem jo imel na Linuxu pa je delala zlo gut. Enkrat sem probal z njo nadomestit Word pod Windowsi, ampak je zadeva totalno čudna.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ima kdo linux?

Oddelek: Operacijski sistemi
251437 (1002) CaqKa
»

Kupujem OFFICE

Oddelek: Programska oprema
372230 (1671) LIPSI
»

še ena o linuxu

Oddelek: Programska oprema
151630 (1335) Ziga Dolhar
»

office

Oddelek: Operacijski sistemi
211531 (1310) CaqKa
»

HOW TO: Poleg WIN2k se RedHat?

Oddelek: Operacijski sistemi
201823 (1649) twosocks

Več podobnih tem