Forum » Strojna oprema » Enable VT (brez podpore v BIOS-u)
Enable VT (brez podpore v BIOS-u)
borchi ::
torej, procesor (E8400) sigurno podpira VT, samo BIOS od tega šrotastega računalnika (HP dx7400) ne omogoča vklop VT.
očitno obstaja način kako to vklopit mimo BIOSa
- začasni
- trajni
jasno, zanima me tisti bolj trajni način (sprememniš CMOS vrednosti), kjer je, kolikor razumem, iskanje VT registra mogoče samo preko trial/error metode. je kdo že kaj poskušal? mogoče prav za ta model?
nekak se poskušam izognit enodnevnemu rebootanju, iskanju registra, verjetno večkratnemu clearanju CMOS-a, itd...
očitno obstaja način kako to vklopit mimo BIOSa
- začasni
- trajni
jasno, zanima me tisti bolj trajni način (sprememniš CMOS vrednosti), kjer je, kolikor razumem, iskanje VT registra mogoče samo preko trial/error metode. je kdo že kaj poskušal? mogoče prav za ta model?
nekak se poskušam izognit enodnevnemu rebootanju, iskanju registra, verjetno večkratnemu clearanju CMOS-a, itd...
l'jga
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se restarta, namesto ugasneOddelek: Strojna oprema | 1309 (1202) | radmannsdorf |
» | blue screen of death ... čez 2 ure pa spet ok WTF?Oddelek: Pomoč in nasveti | 923 (815) | Shegevara |
» | tipkovnica in biosOddelek: Pomoč in nasveti | 2069 (1835) | krajnvik |
» | generiranje kvadratnih pulzov - tehnikeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1295 (1219) | ql000 |
» | Kaj sem pokvaril?Oddelek: Navijanje | 2184 (1883) | podbevna |