Forum » Pomoč in nasveti » vista + isdn modem preko COM porta
vista + isdn modem preko COM porta
refaktor ::
Pozdravljeni,
Zelo bi bil hvaležen za kakršnokoli informacijo v zvezi s tem.
En zavod me je prosil če jim lahko pomagam nastavit internet. Kupili so nov rač z Visto, imajo ISDN linijo (adsl še ni možen) in pa že od prej isdn modem Asuscom (priklopljen na rač preko COM porta).
Stvar je naslednja.. grem nastavit nov modem, sam modema ne zazna, potem nastavim generični modem z neko bps, če grem v nastavitve modema lahko dam nekaj v stilu "preveri modem" kjer vista komunicira z modemom in pove kateri ukazi so podprti in kateri ne. Potem kreiram povezavo na klic s tem modemom in to je to.
Ko kliče javi da povezava ni mogel vzpostavit in mi ponudi 3 opcije. Ena se sliši kot nekaj kjer bom izvedel kaj več o tem kaj je problem a nekaj melje in potem pove da ni problema in če želim javit MS-ju. Druge dve sta poskusi ponovno in še nekaj.
Glavni problem je da nikakor ne morem ugotovit kaj se sploh dogaja.. a je problem komunikacija z modemom, z linijo, z oddaljenim rač, ali je mogoče geslo napačno.. preklikal sem vse njegove menuje kar se tiče modema in povezave na dolgo in široko in nisem našel nič pametnega. Moja vprašanja so:
1. Ali se da kako videt zakaj povezava ni bila vzpostavljena?
2. Ali za modem preko COM porta rabiš driverje ali je tak "modem pač modem" in driverji niso potrebni. Tukaj na visti ni blo nikjer videt kakega izbora znamke modema, ampak samo "standardni modem X bps" kjer je za X bilo več opcij
Za kakršenkoli odgovor bom zelo hvaležen.
Zelo bi bil hvaležen za kakršnokoli informacijo v zvezi s tem.
En zavod me je prosil če jim lahko pomagam nastavit internet. Kupili so nov rač z Visto, imajo ISDN linijo (adsl še ni možen) in pa že od prej isdn modem Asuscom (priklopljen na rač preko COM porta).
Stvar je naslednja.. grem nastavit nov modem, sam modema ne zazna, potem nastavim generični modem z neko bps, če grem v nastavitve modema lahko dam nekaj v stilu "preveri modem" kjer vista komunicira z modemom in pove kateri ukazi so podprti in kateri ne. Potem kreiram povezavo na klic s tem modemom in to je to.
Ko kliče javi da povezava ni mogel vzpostavit in mi ponudi 3 opcije. Ena se sliši kot nekaj kjer bom izvedel kaj več o tem kaj je problem a nekaj melje in potem pove da ni problema in če želim javit MS-ju. Druge dve sta poskusi ponovno in še nekaj.
Glavni problem je da nikakor ne morem ugotovit kaj se sploh dogaja.. a je problem komunikacija z modemom, z linijo, z oddaljenim rač, ali je mogoče geslo napačno.. preklikal sem vse njegove menuje kar se tiče modema in povezave na dolgo in široko in nisem našel nič pametnega. Moja vprašanja so:
1. Ali se da kako videt zakaj povezava ni bila vzpostavljena?
2. Ali za modem preko COM porta rabiš driverje ali je tak "modem pač modem" in driverji niso potrebni. Tukaj na visti ni blo nikjer videt kakega izbora znamke modema, ampak samo "standardni modem X bps" kjer je za X bilo več opcij
Za kakršenkoli odgovor bom zelo hvaležen.
ender ::
Gonilnike v vsakem primeru rabiš, ker ISDN ne deluje tako, kot analogna linija. Problem je, ker je za Asuscom zadeve praktično nemogoče najti gonilnike (nazadnje ko sem nekomu nastavljal eno Asuscom zadevo sem rabil dobri 2 uri, da sem našel gonilnike - ki jih je bilo treba downloadati datoteko po datoteko). Asuscom tudi očitno ni posodabljal gonilnikov še iz časov Windows 2000, zato če imaš kakšno 64-bitno Visto, kar pozabi na ta modem.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
refaktor ::
Ej, ful hvala... tak konkreten odgovor sem rabil. Ja to nisem vedel ali se rabi gonilnike ali ne. Drugače sem slišal da Asuscom firma že dolgo časa ne obstaja tako da kakih sodobnih driverjev ni (tako kot si povedal).
Ok, hvala, zdej jim lahko mirne vesti svetujem nej kupijo nov isdn modem!
LP
Janko
Ok, hvala, zdej jim lahko mirne vesti svetujem nej kupijo nov isdn modem!
LP
Janko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siemens ISDN modem + WinXP = problem ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2355 (2234) | Mac Gyver |
» | USB ali com portOddelek: Pomoč in nasveti | 1851 (1637) | cekr |
» | ISDN 128k >>> (2kanala)Oddelek: Omrežja in internet | 1389 (1100) | borutzi |
» | Eno ISDN vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1264 (1079) | tempo |
» | Kateri ISDN modem!Oddelek: Kaj kupiti | 1106 (1006) | matic |