Forum » Pomoč in nasveti » napaka diska
napaka diska
romeg ::
Imam disk velikosti 500 gb.Razdeljenega imam na dve particiji.Do nedavnega mi je vse delovalo ,sedaj pa ne morem kopirati ali odrarati več datotek.Javi mi da je "full disk ali napako na v/i vratih ,čeprav je na disku še vedno 250gb
prostora.Prosim za pomoč.
prostora.Prosim za pomoč.
bluefish ::
hja, četudi je na celotnem disku še 250GB prostora, ga je na eni od particij premalo. Koliko ga je torej frej na posameznih?
logout ::
Kako velik je "fajl", ki ga hoces odrarati? Je slucajno vecji kot 4G? Ce imas disk formatiran na FAT32, potem ne mores pisati vecjih fajlov, ne glede na prostor na disku.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
answer ::
Pozdravljeni! Ko pride računalnik v windowse po zagonu računalnika se mi na ekranu napiše tole...
One of your disks needs to be checked for consistency. You
may cancel the disk check, but it is strongly recommended
that you continue.
Windows will now check the disk.
Potem pač windowsi preverjajo D disk in nato zadeva normalno deluje. Me pa zanima zakaj mi to javlja? Začelo pa se 3 dni nazaj...
Hvala za pomoč!
One of your disks needs to be checked for consistency. You
may cancel the disk check, but it is strongly recommended
that you continue.
Windows will now check the disk.
Potem pač windowsi preverjajo D disk in nato zadeva normalno deluje. Me pa zanima zakaj mi to javlja? Začelo pa se 3 dni nazaj...
Hvala za pomoč!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: answer ()
bluefish ::
v win uporabi start > run > cmd > chkdsk d: -r
Verjetno ti bo napisalo, da je disk v uporabi in če želiš to opraviti po ponovnem zagonu. Pritisneš y in potrdiš in resetiraš računalnik. Ta pregled zna precej trajati (odvisno od velikosti diska) in preveri disk za bad sektorji in drugimi napakami.
Verjetno ti bo napisalo, da je disk v uporabi in če želiš to opraviti po ponovnem zagonu. Pritisneš y in potrdiš in resetiraš računalnik. Ta pregled zna precej trajati (odvisno od velikosti diska) in preveri disk za bad sektorji in drugimi napakami.
answer ::
To sem naredil, ampak me ni nič vprašalo in je pregled takoj stekel. Saj takšen pregled diska mi zadnje 3 dni naredi ob vsakem zagonu računalnika, ne vem zakaj...pa napiše da je 0 KB v bad sektorju. Še kakšen nasvet?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč pri instalaciji WindowsovOddelek: Pomoč in nasveti | 2915 (2455) | mitja12345 |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4429 (3411) | amigo_no1 |
» | Trdi disk izdahnil - dokončno izgubljeni podatki?Oddelek: Strojna oprema | 895 (895) | grex |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2365 (1476) | gavro |
» | CHKDSK vsakic ko se nalaga WinXP?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2643 (2417) | Mirč |