Forum » Pomoč in nasveti » Seagate 500 GB disk težave
Seagate 500 GB disk težave
xtrEeme ::
Torej lastim si čisto novi disk " Seagate 500GB, 7200rpm, 32MB, NCQ, SATAII " vendar imam majhno težavico. Disk se po določenem času postavi v ene vrste mirovanja ali nekaj podobnega, nevem kako naj povem, vglavnem potem ko hočem odpreti kakšno datoteko iz diska, oziroma predvajam kak MP3 ali gledam kak film iz tega diska, se kar celotna zadeva ustavi in potem disk nekaj škrtne (sliši se kot da bi se zaganjal), vse skup traja ene 4-5 sekund in potem naprej dela normalno spet. To se dogaja neprestano. Kolega mi je nekaj omenil da je to neka nastavitev za disk, da ko disk nič ne piše nekaj časa in se potem postavi v mirovanje in potem ko se spet zažene se dogaja prav to kot se meni, to bi se baje naj dalo spremeniti v BIOSU vendar sam nisem uspel najti nič pametnega. Tako da me zanima če kdo ve kaj bi lahko bila težava, ali se da to kje nastavit ali pa je disk v okvari, ker potem ga nesem nazaj ker je še v garanciji.
hvala
lp
hvala
lp
- spremenil: xtrEeme ()
Sem pravkar preveril. Noben test ni javil nobene napake, tako da je zgleda z diskom vse vredu.
hvala MojsterLeo. Zgleda da je bila težava v tem, nastavljeno je bilo da se trdi disk izklopi po 20 minutah, sedaj sem dal na "never", tako da sem prepričan da je to to.
hvala še enkrat za pomoč
hvala še enkrat za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji disk - prepoznan kot RAW v Win7Oddelek: Pomoč in nasveti | 854 (689) | SmeskoSnezak |
» | Popravljanje bad sectorjev na diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 3040 (2434) | StratOS |
» | seatoolsOddelek: Pomoč in nasveti | 1933 (1778) | StratOS |
» | Nadležno predenje diska!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1775 (1423) | ziciko |
» | eno vprašanje glede diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1469 (1314) | ~Speed |