Forum » Pomoč in nasveti » Zunanji disk-virus
Zunanji disk-virus
geoman ::
helou....mogoč je neumno vprašanja,kaj pa vem, no zato pa sprašujem, insicer me zanima, če je možno na kakršenkoli način rešit podatke iz okuženega zunanjega diska. Kajti ravno mapa, kjer imam shranjeno napisano diplomo in vse ostalo iz vseh let faxa, kar bom nujno še potreboval, ne morem odpreti oz. mi kaže neke čudne hieroglife. Poskeniru sm vse tak da gre za virus, me pa vseen zanima če se da zadevo na kakršenkoli način rešit.Da mi odpre in si lahk zapečem na cd nujne stvari.
- spremenil: geoman ()
ender ::
Če kaže hieroglife, ni kriv virus, pač pa napake na datotečnem sistemu. Zaženi iz ukazne vrstice CHKDSK /F /V /X X: (kjer je X: tvoj prenosni disk), in če boš imel srečo, se bodo datoteke nekje pojavile (lahko se zgodi, da bodo imena pokvarjena).
Za vsak slučaj potem takoj skopiraj datoteke z diska, in ga tudi stestiraj z diagnostičnim programom, ki ga dobiš pri proizvajalcu - takšne napake lahko pomenijo crkujoč disk.
Za vsak slučaj potem takoj skopiraj datoteke z diska, in ga tudi stestiraj z diagnostičnim programom, ki ga dobiš pri proizvajalcu - takšne napake lahko pomenijo crkujoč disk.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BSA ukradla sliko za svojo oglasno kampanjoOddelek: Novice / Avtorsko pravo | 11903 (7752) | MuadDib |
» | pokvarjen računalnik, diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3074 (2699) | fosil |
» | Portable programi - en kup vprašanjOddelek: Programska oprema | 2031 (1328) | Oxford |
» | Kako združiti particiji na različnih diskih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3073 (2770) | Zero001 |
» | Freenas 0.69 + disk na USB?Oddelek: Operacijski sistemi | 1118 (900) | |Luka| |