» »

Portable programi - en kup vprašanj

Portable programi - en kup vprašanj

SmeskoSnezak ::

Neke me zanima...

Če maš nek zunanji disk/usb ključek, a lahk boota z njega win al pa linux? Da bi ga priklopo na nek komp, tisti komp resetiral in bi se ta prikloplen zbootal... no, če se to da, na nek način rešim problem programov. Slišal sn že, da majo uporabniki WD MyBook težave z zagonom računalnika, če majo tega vklopljenega v usb. Torej na nek način hoče zbootat verjetno mybook namesto diska. Samo če izklopiš kabl iz usb-ja, še vseeno ne nadaljuje boota. Zanimivo, kajne?

Sicer pa me zanima, kak so ti programi mišljeni? A da lahk daš na usb ključek/disk programe, ki jih lahk zatem uporabljaš vsepovsod drugod? Je kje kak seznam oz. stran teh zastonjskih portable programčkov? Rad bi mel te splošne programčke za filme gledat, glasbo poslušat, msnjat, itd. Dajte mi mal pomagat, kr bi rad kupo en kluček (al pa tud diskec) zdaj, ko so tak poceni ratali.
@ Pusti soncu v srce... @

levaky ::

levaky, thanks. Bi kdo odgovoril na kakšno vprašanje v zvezi s tem?

7h3_1 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 7h3_1 ()

To je podobna stvar, kot jo je linkal levaky. A ne zna noben odgovorit na vprašanja?

jan01 ::

Itak da lahko bootaš s usb keya. Gor recimo bartpe s programi ali kak linux, celo windows lahko posnameš...

A samo ClamWin je portable antivirus? Kak ste kaj zadovoljni z njim? A samo detecta viruse al jih zna tud odstranit? Verjetno si ga bom dol cukno za kluček, ki sn si ga kupo pa me mal zanima, kak sploh deluje.

The Player ::

Jaz imam tudi kar nekaj vprašanj glede portable programov, ker nisem kaj preveč vešč, upam, da sm zadel temo. Danes sem si zrihtal portable microsoft office 2003 in kakor sem pač prebral na wikipediji pravi, da teli portable programi "naj nebi" nalagal na disk dodatnih datotek in prepisoval registrov in sem si misli, da je to zelo dobro zame, ker nočem imeti preveč nesnage na računalniku. No program sem dal na USB ključ, pognal, zgodilo se je pa ravno obratno. Računalnik je začel mleti in mleti in na koncu se stvar ni poganjala iz USB ključka, ampak kar iz diska in mi je zasedala 100 MB. Ne skrbi me prostor, ker ga je kar dosti, skrbi me, kako naj zaupam, tem programom, glede na to, kar se mi je zgodilo? kako naj vem, da stvar ni zapisala registra?
če sem pral razumel, se ob zagonu portable programov sicer naredi nek direktorij z datotekami, ki se razpakirajo, ampak na USB ključ, ne na disk, no meni se je stvar razpakirala kar na disk.

zanima me tudi, če tele portable programe lahko laufaš tudi iz diska v računalniku (ne zunanju USB disk) in tako ti ni treba inštalirati programov?

če kdo ve, hvala za vnaprej :)

Oxford ::

Saj vem, da bodo admini brisali post, toda programi na tejle strani ne "zapacajo" diska popolnoma nič. 8-)

Drugače pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da programi na http://portableapps.com/ zagotovo puščajo sledi v registru. Zato se jim načeloma izogibam v primeru uporabe na službenem računalniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk

Oddelek: Loža
7744 (606) znamovsi
»

program za peko brez inštalacije

Oddelek: Programska oprema
51307 (1274) Good Guy
»